Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Снимки на закрито
Автор: НиколайМиланов   
Дата:   28-11-13 10:15

Здравейте, искам да ви помоля за съвет. Така - на мой приятел синът му ще участва в шахматен турнир. И понеже аз постоянно се хваля какви снимки правя и че едва ли не съм страшен фотограф, той взе че ме помоли да дойда да фотографирам събитието! Въпросът ми е следния-трябва ли задължително да използвам светкавица, или ако осветлението е добро, да не я ползвам?

Отговори на това съобщение
 Re: Снимки на закрито
Автор: demiman   
Дата:   28-11-13 10:16

Светкавица ... никога [smilie3]

Дата:   28-11-13 10:23

Ок, но може ли малк по-подробно?

Автор: Myth   
Дата:   28-11-13 10:24

Това си е твой избор и често необходимост, особено ако тялото ти не поддържа високо ИСО.

Автор: victory13   
Дата:   28-11-13 10:25

Те на входа ще му кажат, ако изобщо го пуснат с камера вътре.
В последно време забалязвам положително отношение у нас към присъствието на камери на спортни и други събития... Това е за адмириране [smilie24]

Дата:   28-11-13 10:27

Апарата ми е canon eos M

Дата:   28-11-13 11:01

ми освен и за обектива да питаме, та да се запълни информацията най-после [smilie5]

Дата:   28-11-13 11:11

Приятел, не съм много вещ във фотографията. Наистина ли те интересува обектива, или е от онея закачки?

Автор: kvakioh   
Дата:   28-11-13 11:32

Не е закачка, добре ще е да се знае с какво разполагате- тяло, обектив, светкавица/и, марки и модели. Така ще може по-пълно да се прецени дали няма да има нужда от допълнително нещо да се вземе.
Или ако не се взима, да се каже как оптимално да се ползва наличното.
Иначе, най-добре е и да се запознаете предварително с обстановката, в която ще снимате на закрито, един вид дори суха тренировка в залата, мястото, където ще се снима.
За светкавица, пак според мястото и осветеността, може да потрябва, може и да не.

Автор: chrisnoch   
Дата:   28-11-13 11:42

Не съм снимал турнир по шах, но предполагам че ограниченията са като на турнирите по снукър - пази се пълна тишина, а светкавиците са забранени.
Ако дадеш информация за обектива или обективите, шансовете да получиш смислен съвет се увеличават. Да снимаш с китово варио е едно, а със светлосилен твърд обектив - съвсем друго.

Дата:   28-11-13 11:47

Николай, Приятелю... 99% от случаите питам "закачливо" сериозни работи... Не се учудвам вече изобщо, че макс 10% ми връзва "да ме разберат" у нас... [cool] [shtrak]

Автор: V-plod   
Дата:   28-11-13 11:51

ти сериозно ли мислиш, че въпроса за обектива е закачка ?
Дано да са те наели просто да отразиш събитието, без големи очаквания.
Прочети в интернет или в упътването н аапарата за ниска осветеност и за настройка на ИСО и скорост. И никаква светкавица.
И понеже снимките ще се оплескат се информирай за програми и как може да изсветляваш снимката.

Публикацията е редактирана (28-11-13 11:52)

Автор: Don_Diego   
Дата:   28-11-13 11:53

Добре де, пич, имаш две снимки в профила си и двете са нощни... наистина ли питаш това за обектива и за закритите помещения със слабо осветление?! За ИСО и светлосилен обектив не си чувал?

Автор: Myth   
Дата:   28-11-13 12:00

НиколайМиланов ако не си вещ до такава степен, да отговориш на въпроса "Какъв е обектива?" вероятно и не си наясно много с нещата ИСО, бленда, скорост и техните зависимости, веротно не си наясно и как да ползваш светкавица, предвид всичко изброено, то в такъв случай НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙ да поемаш АНГАЖИМЕНТИ за снимането на каквото и да е. Ако ще е за собствено удоволствие ОК, но ако е анагажимент към някой друг, просто отклони задачата и толкова.

Винаги съм подкрепял това начинаещите фотографи да са по-смели в поемането на ангажименти, все от някъде трябва да започнат (говорим за такива които имат желание да вадят пари от това) но не и такива при които е тотална липсата на фотграфска грамотност.

Дата:   28-11-13 14:14

То човек да не поиска съвет, за последен път ми беше! Благодаря на всички за отзивчивоста. Не желая повече помощ. Всичко добро.

Дата:   28-11-13 14:24

То, ако може и някой да иде вместо теб да снима. Че и се обижда?!
Казват му, че въпросите не са пълни, инфото недостатъчно- бъзикате ли ме?!

Ми не, не те бъзикат. Но за да го усетиш, се иска повече от самохвалене колко добри снимки правиш.

Пък и кой да ровне в самия форум, сам да потърси информация, че току виж научи едно две неща сам, без да му го смилат...

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=TRAINING&request=read&id=14

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=TRAINING&request=read&id=10

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   28-11-13 14:39

Публикацията е редактирана (28-11-13 16:44)

Автор: iliyanb   
Дата:   28-11-13 14:44

НиколайМиланов,

Нямаш понятие от нищо свързано с фотография. Вместо да се обиждаш прочети нещо първо, за да имаш елементарни познания преди да задаваш въпроси. Вместо да се сърдиш ползвай търсачката на форума. Там има няколко теми за снимане при ниска осветеност. Ако не могат да ти помогнат, значи още не си дорасъл. Първо чети, после снимай, после пак чети, пак снимай, и така...
Трябва да си благодарен, че някой ти отговаря на глупавите въпроси въобще. Вярно, че е фотографски форум, ама ти ако мислиш фотографията от форум да я учиш, без да имаш елементарна основа, а тя се получава най лесно като се прочете някоя "глупава" книжка с основни понятия, значи си в грешка голяма.

Много му харесвали снимките приятелите и вече ще отразява събитие, а пита обектива има ли значение[smilie18] .

Дата:   28-11-13 14:45

Ееееее, имало и разбрани хора мама му стара!!!

Дата:   28-11-13 14:54

баби-играят-с-теб

Don_Diego, шахмата няма нищо общо с музикалната сцена.

Нека отгатна- в шаха пазят тишина, а на сцената бас-ите дънят в бъбреците? [smilie5]

А пък във "Рамбо" 1, 2, 3, 4 и 5 кръвта не е истинска...

Че на автора питането не му е ясно, без съмнение, ама че вие приемате едно към едно- също. Иде реч за места с ниска осветеност. Става дума за принцип, не за буквалност.

Хората преди мен го казаха- идеалният вариант е тяло което поддържа високо ИСО и светлосилен обектив. Ако може теле, ако може със стабилизация. Но питането на автора на темата е толкова нескопосано, че не е ясно дори какви снимки ще прави- на конкретен човек или на "събитието" както е писал. Щото във втория случай може спокойно да мине и със широкоъгълен...

Автор: jingov   
Дата:   28-11-13 15:14

Всъщност , като се замисля, в много от форумите се задават глупави въпроси. Причините са ясни, тук не е по различно, като всеобщото мнение е, че след като сме във фотографски форум, трябва да разбираме поне с какво техника разполагаме и какви са и възможностите в изискуемите светлинни условия. Това с "глупавите" петъчни теми не е отскоро, просто мързела е по голям... [smilie7]

Дата:   28-11-13 15:34

Публикацията е редактирана (28-11-13 16:45)

Дата:   28-11-13 15:38

Сега ще поясня, ще снимам детето на мой приятел, докато играе шах, със canon eos m и обектив 18-55 / 3.5-5.6. Но след прочетеното, написано от всички, разбирам че няма да ми се получат нещата. А като цяло, направих запитването, понеже скоро ходих на ресторант със семейството и приятели и реших да направя няколко снимки. Попитах мой познат професионален фотограф, да използвам ли светкавица и той ми каза, на закрито - "Задължително". Но аз направих и няколко без светкавица и се оказа, че стават по-добри. Викам си чакай да помоля за съвет и във форума, защото толкова фотографи накуп, другаде къде. Питам аз, като си мисля, че по-опитните с две три думи ще ме насочат. А то се оказа, че точно те, изхабиха много повече енергия да ме заливат с л---а, отколкото би им коствало да ме помогнат. Г-н jingov е много прав за глупавите въпроси из всички форуми, но пък аз мога да добавя, че злобните, критични и заядливи отговори ги надминават в десетки пъти.

Поздрави от мен и наистина повече няма да питам нищо.

Дата:   28-11-13 15:43

Публикацията е редактирана (28-11-13 16:45)

Дата:   28-11-13 15:48

Състезанието е в събота и е в Бургас. Проблема е, че имам сомо този обектив, а щом няма да мога да съм близо, с него няма да се получи.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: