Автор: uzsree
Дата: 21-11-13 00:56
Ако гледаш офертата за:
IBM/Lenovo Thinkpad W500, T9400, FireGL V5700, 1680x1050
Процесор: Intel Core 2 Duo
Х-ки на процесор: T9400, Dual-Core, 2.53GHz, 1066MHz, 64-bit,
Големина на дисплея: 15.4" (16:10) Wide
Резолюция: 1680 x 1050
Тип на дисплея: TN+Film
Видеокарта: ATI FireGL
За 689 лв
Бих казал много здрава машина (без да имам лични наблюдения).
Хардуера е достатъчен за PS CS6, Capture NX 2 и подобни.
W серията на Леново е желязна, аз ползвам от 5-6 години Х и Т серията. При тези лаптопи дори и да се развали нещо части бол в Ибей и всичко можеш да си смениш сам. Упътването за това си идва директно от Леново под името Hardware Maintenance Manual.
Единствения проблем е, че хардуера е доста остарял вече. Не знам дали дисплея е с LED подсветка или CCD лампи. Ако е с CCD - те си остаряват с годините и дисплея потъмнява и жълтее. Почва да дразни леко, с лед подсветка този проблем липсва.
Както казах хардуера е стар, но ще ти върши работа за още няколко години през които ще се кефиш на най-добрата клавиатура на пазара (изключвам продуктите на Епъл, да не се засегне някой фен)
Сега, за малко пари отгоре можеш да си вземеш Т410 със ново поколение процесор и хардуер, но той е с 14 инча дисплей, бил той и OLED. За мен 14 инча са малко за основна машина. Аз имам такъв, но го ползвам като резервен, само за малко и от време на време.
Качеството на хардуера е много надолу от старите машини на IBM. За сравнение - клавиатурата на Т42 е захваната с 6-7 болта, тази на Т410 с 1 (един), който едновременно захваща и капака за рам модулите. След второто отвинтване се прецака малко. Клавиатурата няма нищо общо вече. Не че е лоша, но не е на същото ниво като старите.
С две думи, няма да те разочарова W500. В допълнение искам да препоръчам покупката на SSD харддиск към който и лаптоп да вземеш, дори и чисто нов. SSD-то превръща всяка стара машина в (почти) нова.
Успех с покупката и да споделиш после, какво си взел!
Редакция: Току що изгледах видеото показващо W500 под капака и всичките му вътрешности. Мога да кажа само, че много ме впечатли, ама настина много. Шаси и капак от магнезий, всичко много солидно и много качествено. Чак ми се прииска аз да си го купя, за да си имам това страхотно парче история за себе си. Рамта е DDR-3, има слотове за GPS, 3G, mSata. Това направо си е съвременен хардуер. Взимай преди да съжаляваш!
Публикацията е редактирана (21-11-13 01:10)
|
|