Автор: sohk
Дата: 19-11-13 17:27
Явно ще търся от ebay-a някоя нова Яшика ...
Моята е се неработещ светломер. Казаха ми че проблема е в електрониката. По принцип мисля да я оправям, но направих една глупости и я отворих сам, мислейки че контактите при батерията са проблема, понеже бяха нагорели. След като ги презапоих, не се оправи и тогава в яда си взех, че я отворих още по на дълбоко, за да търся къде е проблема. Не го намерих разбира се, но след като върнах всичко в начално състояние,се оказа, че съм успял да направят така, че според далекомера да съм фокусрал нещо на 1 метър, а на скалата на обектива да съм на отбелязката близо до 2 метра. Отделно нещо в механиката на лоста за превъртане, го беше накарал да спре да премества индикацията на текущият кадър. В яда си да оправя това успях да счупя едно от крачетата в което се навива един от двата винта на този механизъм.
Сега апарата лежи разтворен като жаба в дисекция. Грозна гледка. Като гледам и ми се плаче.
Абе като цяло, дръжте си далеч любимите фотоапарати ако сте изнервени. Ако все пак си мислите да ги ремонтирате сами ... недейте!
Та ремонта на Яшиката не съм сигурен дали е възможен и ако е колко ще ми излезе.
Публикацията е редактирана (19-11-13 17:29)
|
|