Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ъпдейт на Никон Д3100
Автор: simon4o_bg   
Дата:   14-11-13 20:51

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re: Ъпдейт на Никон Д3100
Автор: nevermess   
Дата:   14-11-13 21:25

Този удате касае само работата с батерия EN-EL14а, която ти едва ли имаш в апарата.

Дата:   14-11-13 21:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: baron_barbaron   
Дата:   15-11-13 00:05

Направих си скрийншот, за папката с шедьоври. [cool]

Публикацията е редактирана (15-11-13 00:05)

Автор: chrisnoch   
Дата:   15-11-13 14:08

Много сериозен ъпдейт са пуснали от Никон, няма що!

Дата:   15-11-13 14:37

chrisnoch ти какво очаквате да има в ъпдейта ?
Принципно нов фърмуеър се пуска, когато има остановен "БЪГ", с цел отстраняването му.

Дата:   15-11-13 19:19

Дата:   16-11-13 03:20

simon4o_bg,
Надявай се D3100 да започне да снима като Сони! Няма как да стане, ако ще още 20 ъпдейта да пуснат!

baron_barbaron,
Този ъпдейт коригира именно бъг във взаимодействието на тялото с батерията. Не разбирам защо уж сериозна компания е пуснала в продажба тяло, което има комуникационни проблеми с батерията! Срам за Никон!

Автор: sherbit   
Дата:   16-11-13 09:23

chrisnoch качи снимкни, много говориш.

Дата:   17-11-13 22:17

chrisnoch Аз също имам и сони. Доволен съм си от него, но такава грешка допуснаха и те. Няма значение колко голяма е една марка. Идеални машини и хора няма. На моята алфа преди да направя ъпдейта, не работеше коректно фокуса под 80см с китовия 18-55. Вероятно е имало и други недостатъци (вече не помня какво точно беше коригирано), но това с фокуса го забелязах още първите 5 минути след ъпдейта. Ако някой пусне машина, която е претърпяла тестове във всяка една възможна ситуация, в която може да попадне. То тази машина ще е морално остаряла, много преди да бъде анонсирана. Не ме разбирай погрешно не съм пристрастен нито към сони нито към никон. Но все пак ми е интересно какво си очаквал да има в ъпдейта? Концепцията на модела е съвсем ясна, а именно да бъде ЕВТИН, но с достатъчно добро изображение. И не виждам какво друго може да се очаква... И само да вметна, че сони нямат толкова евтин модел. Смятам, че е неуместно да сравняваш сони с точно този модел...

Публикацията е редактирана (17-11-13 23:18)

Дата:   18-11-13 00:33

baron_barbaron,
Аз не сравнявам. Някой друг се опита, аз само му намекнах да не се напъва.

"Ако някой пусне машина, която е претърпяла тестове във всяка една възможна ситуация, в която може да попадне... "
- Колко тестове в колко ситуации са необходими, за да установиш, че тялото не отчита коректно нивото на батерията? [smilie11]

"На моята алфа преди да направя ъпдейта, не работеше коректно фокуса под 80см с китовия 18-55."
- Срам за Сони! [smilie5]

Дата:   18-11-13 00:53

"Колко тестове в колко ситуации са необходими, за да установиш, че тялото не отчита коректно нивото на батерията? [smilie11] "

Ами помисли малко и ще си отговориш сам..

Как ще разбереш че не отчита коректно? Казва се че сега прави повече снимки с един заряд. Респективно показвале е че е резредена, когато всъшност не е. Ако беше обратно, щеше да се разбере на 2рия заряд. Което пък ме навежда на мисълта, че дори да не забелязан от почти никого проблема, те все пак са работили в тази насока. А ти сигурен ли си че твоето сони няма такъв "проблем"? А освен това проблемът не се състои в "комуникационни проблеми между тялото и батерията" А в грешно скалиране на измерена стойност.

"Надявай се D3100 да започне да снима като Сони! Няма как да стане, ако ще още 20 ъпдейта да пуснат!"
Това до колкото чета са твои думи.. И доста ми приличат на сравнение, с не малка доза сърказъм.

Публикацията е редактирана (18-11-13 01:29)

Дата:   18-11-13 01:54

baron_barbaron,
"А освен това проблемът не се състои в "комуникационни проблеми между тялото и батерията" А в грешно скалиране на измерена стойност."
- Не врат, ами шия - не съсед, ами комшия!

"Което пък ме навежда на мисълта, че дори да не забелязан от никого проблема, те все пак са работили в тази насока."
- Да са работили, колко да са работили? Има-няма три години! [smilie5]

"А ти сигурен ли си че твоето сони няма такъв "проблем"?"
- Не съм сигурен. А ти?

"И доста ми приличат на сравнение, с не малка доза сърказъм."
- Ами нека ти приличат, аз какво да направя? А сарказмът е забранен, така ли?

"И само да вметна, че сони нямат толкова евтин модел. Смятам, че е неуместно да сравняваш сони с точно този модел..."
- D3200 се появи преди повече от година, а D3100 е вече на три - за колко да го продават? Сони поне не си позволяват да продават вехти модели, само и само да изцедят всичко възможно от продажбите в ниския клас.

Дата:   18-11-13 08:38

Всъшност не си много вчас. Това е нов модел батерия. Преди три години нямаше такава.

Виждам че няма смисъл да дискутираме повече. Не може да се зароди диалог. Ти не спориш а противоречиш. Всеки има право да говори както си иска, очевидно и въобще без да разсъждава. Бъди жив и здрав...[beer] [beer]

Публикацията е редактирана (18-11-13 10:37)

Дата:   18-11-13 15:19

baron_barbaron,
Наистина няма смисъл да "дискутираме" повече!
Недомислиците на Никон всички си ги знаем! проблемът с батериите и ъпдейта е най-незначителната от тях.
Бъди здрав!
[beer]

Автор: dephil   
Дата:   18-11-13 15:29

simon4o_bg
"така са го измислили, че китака те ограничава донякъде"
Съблечи се по слипове, намали осветлението и го дай на жената...
Вкарайте по 5 ракии и я остави да снима [smilie24]

Дата:   18-11-13 17:55

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »