Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Трябва ми инфо за апарат (Exakta) + обективи
Автор: dimitar3   
Дата:   27-10-13 21:01

Здравейте, тези дни реших да се разровя дали случайно няма останали някакви фотоапарати + обективи от някъде и поразпитах бабите и дядовците и изникна нещо.

Оказа се че има апарат Exakta + 3 обектива 50 на 2.8, 180 на 2.8 и още някакъв широкоъгълен който не съм виждал все още и не знам точно какъв. Ето 2-3 снимки на обективите:

http://farm4.staticflickr.com/3689/10519201224_320f2d81da_z.jpg

http://farm4.staticflickr.com/3807/10519383543_94c2e16496_z.jpg

http://farm4.staticflickr.com/3720/10519165614_8265647c3c_z.jpg

Въпросът ми към по-разбиращите е, тези неща имат ли някаква стойност в наши дни ? Използваеми ли са евентуално с някакви преходници ?

Като цяло всякакво инфо е добре дошло, идеята ми е ако примерно има пазар за тях да продам нещо като парите ще отидат отново за обектив, като човек който обича портетите си мечтая за 85мм и събирам пари за него.

Отговори на това съобщение
 Re: Трябва ми инфо за апарат (Exakta) + обективи
Автор: photostoykov   
Дата:   27-10-13 21:38

Били са страхотни! С подобни съм снимал, когато навремето преминах от телеметрик на огледално-рефлексен.
Идеята ми е да се допиташ в този сайт:

http://www.photo-bazar.net/YaBB.pl?board=id

Успех!

Автор: s_dyakov   
Дата:   28-10-13 09:38

Обективчетата са хубави имат стойност а също можеш да си ги ползваш и на цифрови тела. Трябва ти преходник от екзакта към твоята система. Най лесно стават за безогледални но също има и тънък адаптер за Канон ЕОС с който имат безкайност.

Автор: nyamago   
Дата:   28-10-13 14:44

И аз ги помня от аналоговата ми младост - Екзактата си беше легенда (и недостижима мечта за повечето любители), едва по-късно имах късмет да снимам с наследника и Практика.

В соц-времената се насади предубеждение (разпространено и днес), че Цайс-Йена е някакъв сурогат, едва ли не бледо копие от Източния Блок докато "истинският" Цайс бил западният. Нищо по-далече от истината! Именно истинският Цайс е основан цял век преди войната и винаги е бил в Йена (и Дрезден), и въпреки временното пребиваване в комуистически ръце, именно там е съсредоточено знанието, техническите умения и иновациите в стъклото като материал, оптиката и прецизните уреди. Когато Съюзниците са си делили Германия, американците успяват да откарат част от фабриката в Западите територии, където отначало дори не е могла да бъде използвана марката Цайс, а впоследствие е узурпирана заради престижа и...

Та, тялото Екзакта има предимно сантиментална и колекционерска стойност, но тези обективи са си истински Тесар и Зонар, с отлични оптически качества. И са се утепАли за безогледалки - ако не се занимаваш с такива систми, със сигурност ще се намерят охотни купувачи и ще ги ползват с успех и радост.

[smilie24]

Автор: lakosta   
Дата:   28-10-13 15:41

истинският Цайс е основан цял век преди войната и винаги е бил в Йена (и Дрезден), [smilie24]

Дата:   28-10-13 20:57

Благодаря Ви много ! И на мен обективите ми се сториха супер, но съм с Никон и не мога да ги ползвам, 180то ме влечеше че нямам нищо по-дълго от 55мм. Ще разгледам и ebay как вървят цените. Ще пиша и във форума мерси за линка.

Публикацията е редактирана (28-10-13 21:12)

Дата:   09-06-14 20:36

Имам развитие по темата :D Обективите се оказаха че са с Екзакта адаптери на тях, а оригинално са за Pentacon 6 т.е ще мога да си ги ползвам на Никона и ще имам фокус до безкрайност[cool]

Тук е момента да попитам някой дали има адаптер и да продава от Pentacon 6 към за Никон, в Ebay има, но не ми се чака[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »