Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за неоригинална батерия
Автор: dimitar3   
Дата:   02-10-13 22:31

Поръчах си неоригинална батерия от ebay - http://www.ebay.co.uk/itm/370791782059?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
да си имам резервна ей така, в оригиналната има още много живот, ама нищо. Въпроса е, че не се замислих, оригиналното зарядно mh-24 ще може ли да зарежда тази батерия, или ще ми трябва и неоригинално зарядно ? Ако някой е купувал ще се радвам да сподели.

Благодаря предварително

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за неоригинална батерия
Автор: djfroggy   
Дата:   02-10-13 22:43

Трябва да напишеш в заглавието за кой апарат е батерията/ в случая Никон Д7000/.
Имам два апарата: Сони А99 си работи без проблем с менте батерия-зарядното си я разпознава и зарежда.
При Олимпус обаче /ОМД Е-М5/ не иска да я зарежда и сега стои за украшение. Да каже някой конкретно за Никон.

Автор: realnoncho   
Дата:   02-10-13 22:43

Щом пише decoded би трябвало да се зарежда с оригиналното зарядно и да се държи като оригинална батерия.

Публикацията е редактирана (02-10-13 22:44)

Дата:   02-10-13 23:01

За D5100 е, не знаех че трябва във заглавието. Ами точно тук във форума бях прочел преди време, че неоригиналната батерия си иска и неоригинално зарядно, за това реших да питам. То е от Англия та този Петък трябва да е тука, ще пробвам. Все пак ако някой има опит да каже де.

Публикацията е редактирана (02-10-13 23:01)

Автор: ivjordan   
Дата:   02-10-13 23:04

Аз съм с Д90 и неоригиналната батерия се зарежда (зареждаше) без проблем на оригиналното зарядно. Отделен е въпроса, че тя (батерията) даде фира за около 10 зареждания и в момента издържа 1 (един) кадър. Иначе на менюто на камерата си показва "нова".
Не съм я изхвърлил, само защото не съм минал покрай специализиран контейнер за батерии, когато я нося.

Автор: красис   
Дата:   03-10-13 08:21

Не се притеснявай ще я зарежда аз също си взех втора и с оригиналното зарядно си е ок.
Само че внимавай каква взимаш има батерии с някакъв чип в тях има и без такъв,аз си взех такава с чипа доколкото гугъл можа да ми преведе било че можеш с оригинално зарядно да я зареждаш и нямало опасност апарата да не се разбира с нея,тя е малко по скъпа но пък никакви ядове нямам.

Публикацията е редактирана (03-10-13 08:31)

Автор: Miro__Slav   
Дата:   03-10-13 10:28

dimitar3 внимавай какво си вземаш...! Миналата година купих 12 батерии за камерите си оказа се че държат на 1/3 от оргинална за два месеца една даде фира а една нова изобщо не запали. Реших да ги сцепя и да видя какъв е проблема на тази която не пали... Изненадата беше, че вместо 6 елемента в първата имаше само два нови и 4 стари негодни изобщо не свързвани... Във втората имаше 4 плоски малки с малък капацитет и метлна шина 6 пърчета да може да се догодят на тежеста на оргинална...[smilie21]

Автор: peter_m   
Дата:   03-10-13 10:34

Aз си взех неоригинална за д5100 и си държи колкото оригиналната. И нямам проблем със зарядното.

Автор: Rusinov   
Дата:   03-10-13 10:39

Взех неоригинална за Д600, няма проблем. Зарежда си се и паботи. [smilie24]

Дата:   03-10-13 18:59

Благодаря на всички за отговорите, днес получих бележка от пощата, утре ще ида да я взема, то чакам и едно друго нещо де, ама би трябвало да е батерията и ще пиша като пробвам дали се зарежда.

Автор: met   
Дата:   03-10-13 19:18

6 пърчета============ Miro_Slav
Що е туй пърчета и как се пърцат?

Дата:   04-10-13 18:12

Явно се оказахте прави, батерията се зарежда идеално с оригиналното зарядно [cool] Зс сега се държи много добре, доста видео наснимах да я изтощя, 1:1 са параметрите с оригиналната, то няма да разбера точно колко държи сама защото ще е в грип с оригиналната, но ако 2те правят над 1000 снимки ще съм доволен.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »