Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 WIFI отдалечен тъчскрийн контрол при Canon
Автор: Canon   
Дата:   02-10-13 01:57

Обобщено:
Едно тяло на Canon, в случая Канон 5D MK2, някакъв АФ обектив, Андроид устройства - две, с инсталирана еднаква версия 0.96 на DSLR controller , за сендващото устройство (при моя случай Самсунг S3), трябва и работещо приложение (APK) за създаване на IP hotspot - примерно Hotspot control.

Кабели за връзка между Canon-а:
1. USB, type А -> mini B (към фотоапарата)
2. type А jack (female) -> microUSB (към телефона)

Ред на свързване:
1. Проверяват се дали двете Андроид устройства разпознават телефона и като се стартират до работен LV режим!
бележка: не всички андроид устройства сработват бързо за опознаване на апарата, има си подробно описване на сайта на производителя.

Ако са ОК:
1. Стартира се Hotspot control, като предварително се дефинира име и парола на мрежата. Спира се входящия WIFI - disable, под него се пуска Hotspot - enable(подменютата му с паролата и име на мрежата, леко изсивяват)
2.Включва се апарата към телефона, той се самостартира и от настройките (пиктограма на зъбно колело) се избира WIFI passthrough mode.
3 На другото устройство - таблет, телефон се влиза в същата WIFI мрежа, естествено с паролата и.
4. Стартира се DSLR controller, той си претърсва за шерната връзка към фотоапарат и готово.
5.Чак тогава може да се разглежда и на дисплея на апарата лайввюто.

При практически тестове, при пряка видимост, управлението достига почти до 45-50м относно предаването на лайвю образа между двете андроид устройства и то, при около 2 деления на силата на сигнала.
Забавянето е около 0.5 - 0.8 секунди.

Времето за прехвърляне и показване на направената снимка в приемащото/контролиращото устройство е за около 6 секунди.

Използваемост:
- за птичари на хранилка, докато си пият бирата,
- за студийно снимане с аранжировка и контрол по обекта, собственоръчно от фотографа,
- в специфични снимачни условия.

Ниво на контрол:
- почти пълно снимачно, според изнесените менюта и тъчбутони.

Снимки в долните постове.

п.п. Моля, феновете на други марки да се консултират безплатно с Google относно техните проблеми.

Отговори на това съобщение
 Re: WIFi отдалечен тъчконтрол при Канон
Автор: GOSPODIN   
Дата:   02-10-13 02:18

И аз го тествах контролера, но само с един смартфон и си става супер. Сега трябва и още един ГСМ да намеря, ама друг път, че много се охарчих иначе идеята е чудесна.[beer] [shtrak]

Re: WIFi отдалечен тъчконтрол при Канон
Дата:   02-10-13 02:26

Вижда се разликата в лаговете.

http://propho.net/downloads/ff/PE2013/2013_10_01/IMG_2943_XXXL.jpg

В огледалото на стола се отразява апарата. Около 7-8 метра.

http://propho.net/downloads/ff/PE2013/2013_10_01/IMG_2938_XXXL_1.jpg

Най-далечното разстояние, на което сработи WIFI връзката. Ние сме до почти до шосето, апарата е на статив в прозореца на втори етаж. Обектива е на 24mm фокусно.
Може да се помисли за междинен WIFI усилител, при необходимост ...

http://propho.net/downloads/ff/PE2013/2013_10_01/IMG_2946_XXXL.jpg

Re: WIFI отдалечен тъчскрийн контрол при Canon
Автор: konov   
Дата:   02-10-13 08:40

Много добро упътване.

Автор: vgramatikov   
Дата:   02-10-13 09:24

Добър деиапазон ...тва са си 40-на метра?!

Автор: compur   
Дата:   02-10-13 10:32

качи го в секция Образователна! [beer] [beer] [beer]

Автор: didesignbg   
Дата:   02-10-13 10:46

Убеден съм че сони това го могат аут ъф дъ бокс.[smilie18]
Интересна е много компановката, но е с доста условности, мисля варианта с кабел и едно устройство е достатъчно функционален за 95% от ситуациите.

Автор: compur   
Дата:   02-10-13 11:13

може и два iBook-а да се вържат към установката, но...[smilie3]

Дата:   02-10-13 13:43

didesignbg
Варианта с кабел го практикувам в студиото повече от година, използвам USB клас А, с Г-образен mini B, обща дължина 4.75м.
Дори надвишавам стандатния технологичен лимит от 5м за USB връзка до устройство, с удължител около 0.7м. Част от снимките на продуктова фотография в профила ми са правени по този начин.

Отделно че НЕХ-а също го свързвам безжично с Андроид устройство, но не съм проверявал на какво разстояние достига стабилната връзка.

Дата:   02-10-13 22:16

От днешните тестове със Сони Nex6 достигнахме граница около 30 метра преди разпадане на възката

Дата:   02-10-13 23:01

Генчо можем ли да постигнем подобен обхват с тяло с вградено ви-фи като 6д,70д (при втория е реализирано малко по-добре с по-малко лаг)

Дата:   02-10-13 23:46

Веско,
Софтуера на Канон за отдалечен достъп при 70Д (това го проверих лично) е трагично беден откъм възможности.
Май само скорост, бленда и/или ИСО + спусък имаш. И превю естествено.
За разлика от контролера, той е доста пълен а и не е скъп, под 12 лв.е лиценза.
Имам известни съмнения за по-слаб сигнал от WIFI антенката на фотоапаратите.
Лаговете са различни, на видеосигнала и на спусъка, ще трябва да помисля как да ги измеря точно и лесно.

Автор: Lighter   
Дата:   03-10-13 09:48

Много интересен тест!
Предполагам обаче, че системата има един недостатък. Колко време издържат батериите на устройствата?

Искам само да добавя, че според мен по-удачния вариант е използването на WFT. Аз използвам този:
http://cpn.canon-europe.com/content/product/accessories/wft_e7_wireless_file_transmitter.do

При пряка видимост обхватът е 100м, а най-голямото удобство, е че се ползва цялата функционалност на EOS Utility - все едно си свързал фотоапарата и компютъра с USB кабел. Скоростта на трансфер е 150mbps.

Дата:   03-10-13 09:52

Canon: "Варианта с кабел го практикувам в студиото повече от година, използвам USB клас А, с Г-образен mini B, обща дължина 4.75м. Дори надвишавам стандатния технологичен лимит от 5м за USB връзка до устройство, с удължител около 0.7м."

Моят опит от снимане през компютър с USB кабел показва, че "технологичният лимит" е 10м.

Автор: asahi   
Дата:   03-10-13 10:27

"Лаговете са различни, на видеосигнала и на спусъка, ще трябва да помисля как да ги измеря точно и лесно."

С видеозапис, на който едновременно се вижда причината и следствието. После се сещаш.

Дата:   03-10-13 12:44

Lighter
За WFT-а си прав, аз се заглеждам в тях още от WFT 4 (за 5Дмк2) и само цената и лимита им до WIFI 802.11g (54Mbps) ми действат деморализиращо.
В 7-та версия (5Dmk3) е до 802.11n

Захранването си е проблем, апарата работи във видео (за дисплейване на ЛВ) режим, може да се пести само с изключване на дисплея на апарата.

Евентуално осигуряване с грип (2Х капацитет) или Lanparte Portable External Battery Power Pack For Canon 5D Mk II (4Х капацитет, над 200лв)

[beer]

Автор: Murnau   
Дата:   03-10-13 13:02

Със софтуер на Capture one става перфектно и далеч също

Дата:   03-10-13 14:29

Canon, WFT 4 (за 5Дмк2) не си струва човек да го купува. Дори и само заради това, че не може да се ползва със следващите модели. Този проблем е решен при WFT-E7b. Той е съвместим и със следващите модели фотоапарати на Канон. А иначе WFT 4 съм го тествал с 5D Mark II - сложен интерфейс, трудно осъществяване на връзка, бавна скорост на трансфер. А бе детски болести... Затова и не си го купих. Виж WFT-E7b е друга бира. Веднъж направени настройките за връзка с компютър и следващия път комуникацията се осъществява автоматично точно за 90 сек. Освен това батерията на WFT-E7b издържа три пъти повече от тази на фотоапарата и е същата, като неговата. Горещо го препоръчвам!!!

Дата:   03-10-13 15:40

Е как да си го включа Генчи хаха кабела от едната антенат от другата... [smilie18]

Тря се цифровизираме.

Идеята е как да си увелича обхвата на вграденото ви-фи. Ремоут контрола на Канон ме удволетворява като възможности.

Предполагам ,че зависи и от приемника а.к.а телефона/таблета.

Неможе ли да се сложи някакъв усб/друг усилвател на приемника?

Автор: midtone   
Дата:   03-10-13 20:21

Полезна тема за мен. Мисля да си взема 70Д, предполагам WiFi модула е същият. DSLR Controller го ползвам от години, фантастичен е с моя 40Д, с USB кабел. Незаменим за HDR, на което съм фен.
Въпроса е колко държат батериите. Тук един пущ твърди че не държат много: http://youtu.be/FoGARqIxtcQ

Автор: stefangeorgiev   
Дата:   03-10-13 21:42

http://www.crowdit.com/dreamdetails/Details/280

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71/1377511_588224317889790_791035998_n.jpg

Автор: imitev   
Дата:   03-10-13 23:20

Това последното е някакъв прост дистанционен спусък. Не се вижда какво ще снимаш...

Дата:   04-10-13 00:11

Чакаме решение от професора за усилвател на сигнала да стигнем поне 50-на метра без кой знае какъв лаг.

Дата:   04-10-13 00:46

Гледам за Wi-Fi repeater, но искат захранване, което в полеви условия е проблем.
Втория проблем е, че се губи трансферна скорост, при n repeater се достига max 300 Mbps

Дата:   04-10-13 00:56

http://www.amazon.co.uk/ARGtek-Wireless-N-Router-Repeater-300Mbps/dp/B00F8HJZLK#productDescription

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »