Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ЕКОЛОГИЯ
Автор: Bani4kata_   
Дата:   24-09-13 20:41

Къде изхвърляте изтощените фото химикали?
Споделете също, какво правите за околната среда, когато сте на вън с фотоапарат, освен че я заснемате, естествено [smile].

Отговори на това съобщение
 Re: ЕКОЛОГИЯ
Автор: zotto   
Дата:   24-09-13 20:48

Тук ме изненада, години наред изсипвам в тоалетната всички изтощени химикали и нито веднъж не съм се замисляла за алтернативи.Има ли изобщо такива?

Автор: chill   
Дата:   24-09-13 20:51

Можеш да ги изпиеш.

Автор: MarinY   
Дата:   24-09-13 20:55

В тоалетната. Нали после минават през пречиствателни станции.

А за спорта, едно време, като имах безплатен, многожилен меден кабел (лицедрат, май му се викаше), си вадех среброто от фиксажа. [smilie25] От два литра стар фиксаж излизаха около 10 грама сребро.

Дата:   24-09-13 20:56

хих, благодаря за предложението, мисля че изпаренията са ми напълно достатъчни[smile]

Автор: h_bio   
Дата:   24-09-13 21:09

Не разчитай на станцията. Тази практика е пагубна за организмите в активната утайка, които на практика осъществяват биологичното пречистване в станцията.

Дата:   24-09-13 21:26

Марине, дори и с пречиствателни станции ( не се знае до колко работят ) не ми се струва добра идея.

zotto Дали са неподходящи за вдишване изпаренията?

Изобщо, някой ползва ли маска при работа?

Автор: shtukov   
Дата:   24-09-13 21:46

Аз примерно в почивките от снимането съм засадил района около себе си с около 2000 дървета.

Автор: Ирник   
Дата:   24-09-13 22:11

В комплекта химикали CIBACHROME има отделна опаковка с химикал, който се добавя в разтворите преди да се излеят в канала.

Дата:   24-09-13 22:20

Освен че дишам изпаренията, се случва да се поомажа и сега ще кажеш че и ръкавици трябва да се ползват.От 15 години все така си вадя снимките и не съм видяла някой да копира с маска, а и все пак е ч/б. Къде да изхвърлям изхабените химикали, ако тоалетната не е вариант?

Автор: MarinY   
Дата:   24-09-13 22:50

В същност, ако има тук химик, да каже какви са вредните елементи. Освен стандартните химикали, влизащи в рецептата, съм ползвал и калиев перманганат, една гадно миришеща кал, която жените ползваха за обезкосмяване и разни други, дето се продаваха "без рецепта". [smilie3]
А-а, и много вода!

Публикацията е редактирана (24-09-13 22:51)

Автор: kvakioh   
Дата:   24-09-13 22:59

Най-лекия проявител съдържа хидрохинон- без вкус, без мирис, 2-3 супени лъжици са достатъчни за да убият човек. Преди време убиваха кучета с това. Не го усещат.
Преди време гледах ренггенови лаборанти как неутрализират Agfa Gevaert за рентгеновите стари снимки, вече казаха, за неутрализиращ разтвор към основните химикали, в пакетче.
Сребро и медна жица е готин експеримент.
В проявители за цветно има парафенилен диамин, който е производен на анилина, който ако си топне човек и двете ръце до китките до края на деня ще е в доста лошо състояние.
Само ако помислите как миришат, дали е приятна миризмата, ще знаете че никак не е полезно.
Цианидчета, бораксчета, ЕДТА, който е консервант в шампоаните, бензенови съединения, които са мутагени, красота...
Поне ползвайте ръкавици за 10ст комплекта като работите. Маските са по желание.
(Днес неутрализирах една суперконцентрирана сярна киселина от реакция, 300мл дават поне 6кила боклук и отпадъчен материал)

Публикацията е редактирана (24-09-13 23:00)

Автор: asahi   
Дата:   25-09-13 10:30

В 21 век в Европейския съюз с вредните отпадъци се занимават специализирани фирми. Сключвате договор с тях и те ви обработват отпадъците.

Дата:   25-09-13 22:02

Значи все пак канала НЕ Е добра идея.
Досега в купените от мен химикали не е имало неутрализиращ разтвор.

Автор: fotev   
Дата:   25-09-13 23:17

Има един човек, който изкупува фиксажа по фотостудиата в София. Бай Ицо ако някой се интересува телефона му е: 0884-619-656

Автор: Nenov   
Дата:   25-09-13 23:30

Не ги изхвърляме, понеже вече няма такива. Няколко молиона тона има в моретата и океаните от преди 20-50 години.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: