Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за съвет относно Nikon D80
Автор: gushansen   
Дата:   24-09-13 00:17

Здравейте!
Първо да кажа, че съм напълно начинаещ във фотографията и все още неразбиращ.
Та вчера закупих тяло Nikon D80 като ми беше казано, че сработванията са 10000. Като се прибрах в нас обаче, установих, че всъщност са ме излъгали доста и се оказаха 74000 кадъра. Въпросът ми е има ли смисъл да търся начин да върна фотоапарата или да си карам с него и след време да се смени затвора. Колко ли ще струва и има ли кой да го смени?
Поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за съвет относно Nikon D80
Автор: analogsa   
Дата:   24-09-13 00:41

Съчувствам ти. Все пак много по-вероятно е да решиш да смениш тялото преди затвора да е станал за смяна. За толкова старо тяло това изобщо не е опция.

Автор: ivjordan   
Дата:   24-09-13 01:15

Естествено, че трябва да се опиташ да върнеш апарата или поне да получиш връщане на част от цената.
И това не е въпрос доколко ще издържи тялото, а да не се толерират измамниците.
Отделен е въпросът, че броят кадри се проверява много лесно преди покупката, но, както си написал, начинаещ си и не ги знаеш тези неща, та не искам да те обвинявам.
Виж, ако имаш каквато и да е възможност, да начукаш канчето на измамника, било чрез връщане на тялото, било чрез връщане на пари.
Ако не стане, стискам ти палци Никон-чето да издеяни поне още толкоз, което не е проблем, а като се понаучиш, ще си вземеш читаво тяло.

Автор: Bumerang   
Дата:   24-09-13 01:29

и да каже от кой го е купил[smilie7]

Автор: mitaka33   
Дата:   24-09-13 02:44

Сигурно от "Базар"-а по обява на която е липсвал коментара...

Автор: джъмбо   
Дата:   24-09-13 09:37

стара камера си е котка в чувал... може да изкара още 70 000, но може и да замине след 7... некоректно е, че са те излъгали и то с много (при положение, че продавача знае, че лъжата му може да се хване лесно)

не знам дали още се поддържа д80, но смяната на управлението (не на затвора както много хора смятат) струва около 180 лв по спомен...

за начинаеш, по-добре да бе взел ново тяло базов клас и да се учиш разликата нямаше да е фрапантно голяма, но щеше да имаш 2 години спокойствие

Автор: qavkata   
Дата:   24-09-13 11:05

Опитай се първо да върнеш апарата или да ти върнат част от парите( аз такова тяло не бих продал за повече от 350 лева, ако това може да ти служи като ориентир за парите, които ти си дал за него), тъй като това си е чиста проба измама. Иначе относно броя накадрите, ясно е, че не са малко, но по никакъв начин не означава, че задължително скоро ще се наложи смяна на затвора. Има голямо значение как са изснимани тези кадрите, примерно едно е да заснети всичките 74000 серийно и друго е всеки ден по 50 (ако ме разбираш правилно. Аз работил с тела които са минавали 200 000 и не се е налагало ремонт, даже едното продадено след това от мен на колега, преди 2 месеца ме попита къде да смени затвора тъй като е блокирал и ми каза че тялото вече е малко на 360 000, така че това си е божа работа. Не искам напразно да те обнадеждавам, а само да ти кажа, че ако не можеш да се разбереш с продавача, да не се "сдухаш" че тялото е на 74000 кадъра. Това принципно не е никаква бройка за тяло. все пак преди Цифровизацията, никой не броеше кадрите на лентовите тела, а бачкахме години на ред с тях и поради това че все пак има риск с филма(тъй като по време на сесия или подобно) се застраховахме с повече кадри от необходимото. Успех ти желая и приятно снимане!

Публикацията е редактирана (24-09-13 11:14)

Автор: vgramatikov   
Дата:   24-09-13 11:12

Върни тялото и си купи друго. Ако не успееш снимай си докат се счупи може и да не стане скоро.

Дата:   24-09-13 13:40

Купих го от този потребител http://prodavalnik.com/prodavam-profesionalen-fotoaparat-nikon-d80---300-lv-i28784067. Обявата все още седи.Видях, че има профил и тук. Успях обаче да намеря доста данни за момичето. Казва се Милена Петрова. Казвам го за да няма и други измамени за в бъдеще.
Благодаря за изчерпателните отговори.

Автор: ZENON   
Дата:   24-09-13 13:47

Миленка Петрова е направила удара на живота си... Единствения - първи и последен. [smilie7]

Публикацията е редактирана (24-09-13 14:20)

Автор: sirteo   
Дата:   24-09-13 13:54

За 300 лева и на 70к кадъра цената му е реална. Това е много здраво тяло. Снимай и се забавлявай [smile]

Автор: georgioiv   
Дата:   24-09-13 14:00

Какво общо има базара, след като апарата е купен от продавалник [smile]

Това е яко тяло - снимай и не се занимавай с глупости. Някой ден ако откаже, вече ще си се понаучил и ще е добър повод да си купиш ново тяло [smile]

Автор: hemilio   
Дата:   24-09-13 14:55

за тези пари е ок цената,щтракай и си свиркай!

Автор: serjy   
Дата:   24-09-13 15:05

има голяма вероятност продавача да не е знаел колко са точно кадрите на фотоапарата.... с каква лека ръка посочваме някой за измамник...

Автор: ZENON   
Дата:   24-09-13 15:16

serjy,
покупко-продажбата, дори и без договор за това си е сделка. Двете страни трябва да са добросъвестни. Нищо не оправдава продавача. Декларира едно, а продава друго.
Ела да ти продам едно ферари, пък вземи трабанта, ама на цената на ферарито. Ми не разбирам от коли, кво да правя сега. [smilie7]

Автор: Zdram   
Дата:   24-09-13 15:19

Мисля, че цената е нормална за Д80 на 74000 кадъра. Особено ако няма някакви други кусури. Не вярвам да се намери нещо по-изгодно в този клас.
Разбира се, това не оневинява продавача - лъжата си е лъжа.
Оттук нататък вие решавате кое е по-важно за вас.
Поздрави!

Автор: Pavlov   
Дата:   24-09-13 15:19

mitaka33 написа:
> Сигурно от "Базар"-а по обява на
> която е липсвал коментара...

Не, купен е по обява в сайт, в който коментарите са разрешени, а продавачите и купувачите имат рейтинг [smile] . Как ли това не е предпазило човека да не бъде измамен?...

Дата:   24-09-13 15:25

никоните може да им се нулира брояча и той почва да брои от нула според номерацията на знимките. точния брой кадри се проверява с друг софтуер. продавача е жена и ако не е първи собсвеник с какво е виновна, че е била убедена че камерата и е на някакъв брой кадри който не е реален?

Дата:   24-09-13 15:36

Съгласен съм с Вас. При такова положение мисля, че е редно да върна фотоапарата а тя парите нали така!? Сега обаче звънях на приятеля й, който всъщност изпрати тялото, и в момента, в който споменах за сделката и ми затвори...

Автор: джъмбо   
Дата:   24-09-13 16:03

на никон точният брой се определя много лесно... даже ако си с мак не ти трябва и софт...

ама като гледам развитието как телефона е бил затворен.... значи...

Дата:   24-09-13 16:08

в обявата не пише на колко кадъра е тялото. къде е измамата?

Автор: peter_m   
Дата:   24-09-13 16:10

Затова винаги искайте да ви изпратят файл за да си проверите.

Ей така веднъж се опитват да ми продадат д7000 - искам файл, три пъти ми пращат от различен апарат, но не и д7000 ... нещо се опитваха да ми пробутат нещо съмнително.

Автор: boki_65   
Дата:   24-09-13 16:28

http://www.olegkikin.com/shutterlife/
те тук пише кое тяло колко издържа-ако gushansen е любител-да не се притеснява-поне още 2-3 год.ще го изкара тялото.

Дата:   24-09-13 16:57

Както съм написал и в първия пост, беше ми казано, че тялото е на 10000 кадъра. Въпросният човек ми написа смс, че не може да говори сега и били му казали, че са толкова кадрите, съответно той каква вина имал. Естествено му отговорих, че аз каква вина имам като очаквам едно а получавам друго. Но така като гледам повечето мнения са да си ползвам фотоапарата и може би така ще направя.
Благодаря за съветите.

Автор: lion4e   
Дата:   24-09-13 17:05

За тази цена не си се набутал, ако беше на 170к бих се съгласил да връщаш, но това е железен модел и 70к не са много за него.
Ако пък беше на 10к и на тази цена щеше да изглежда доста съмнително. До 300лв нямаш голям избор от читави тела 2 ра ръка.

Сделката ти е добра, по-скоро нормална.

Дай един суров кадър в JPG да видим със сигурност дали е на тези кадри.

Качи го в dox без да влизаш в пощатата си и дай линк за споделяне.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »