Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 SONY DSC-HX300B или SONY SLT-A77
Автор: sladuran84   
Дата:   16-09-13 12:03

Привет... Обожавам фотографията, но главно се наслаждавам на чуждите творби... Моите са за сега клонят към щракването на даден момент :)
Та въпросът ми към вас е. С кой от двата фотоапарата да сменя старото си SLR-че на SONY..?
Трябва ми за запечатването на красиви моменти и пейзажи...
И се чудя, дали вграденият обектив, на първият фотоапарат, ще ми е достатъчен... или по скоро какво не може да ми даде в сравнение със сменяемите обективи (Паричките ще стигнат за 18-55мм и 55-300мм)...
Същото тъка ме интересува с какво A77 превъзхожда значително HX300...
Много Ви благодаря, за помощта... Изчел съм всякакви характеристики, но Вашето мнение ще ми е много по-ценно...

Отговори на това съобщение
 Re: SONY DSC-HX300B или SONY SLT-A77
Автор: mn1   
Дата:   16-09-13 13:03

А77 е далеч по-добра, но трябват и обективи!

Автор: pstoev   
Дата:   16-09-13 13:11

гласувам за SONY DSC-HX300B

Дата:   16-09-13 13:49

А, с какво снимаш сега?

Дата:   16-09-13 14:20

От 5-6 години вярно ми служи SONY DSC-H3...
Но искам нещо по-хубавко :)

Автор: Seifi   
Дата:   16-09-13 14:24

Sony a77 и 16-50/2.8 перфектен в гаранция 2300лв

Според мен предложението е добро на фона на цената в магазините а 16-50 е супер обектив

Публикацията е редактирана (16-09-13 14:24)

Дата:   16-09-13 14:39

Също може да се огледаш за някаква безогледалка.

Автор: mihajlov2   
Дата:   16-09-13 14:58

Н3 си е турбосапунерка както и Н300. Меко казано, разликите между Н300 и А77 трябва да са огромни... Имам преки впечатления само от А77.
При умело използване, снимане в RAW, и елементарни познания за обработване на RAW файлове качеството на снимките от DSLR e много по-високо.
Ако досега не си имал DSLR и не си "обрасъл" с обективи от дадена система, а твърдо си решил да избираш между хипер мега турбо сапунер с малка матрица и DSLR, имаш широки възможности за избор на DSLR система - тяло плюс евентуални допълнителни обективи. Аз лично имам 3 (три) системи [smilie18] , така че не може да бъда обвинен във фенщина. За тяло от доста висок клас с възможностите и приблизително цената на А77 плюс базов обектив (обективи) имаш възможност за избор между няколко марки (и системи) - Сони А77, Никон D7000 или D7100, Канон 60D или евентуално 70D и Пентакс K-5, K5-II или K5-ІІS. Сонито е с полупрозрачно огледало, електронен визьор и възможност за следене на цялата информация и хистограмата в реално време преди и по време на снимане, както и бърз лайфвю през задния дисплей, както и много висока скорост на снимане в серия,които са и основните му плюсове. Останалите са класически DSLR-и с оптичен визьор. Всички горепосочени камери имат купища допълнителни бутони и врътки за бърз достъп до най-важните функции и команди за улеснение и по-голяма оперативност, както имат и горен допълнителен дисплей с най-важната информация. Има разлики в задния дисплей - някои като Сонито имат завъртащ се заден дисплей за бързо снимане от всякакво положение чрез следене през дисплея, а други нямат. Изборът на тяло задължително трябва да бъде съобразен и с гамата и цената на достъпните обективи за всяка система.

Автор: LEONIK   
Дата:   16-09-13 15:27

Решението Ви би трябвало да зависи от това как снимате и какво най-често снимате - т.е ще се наложи да го вземете лично. Аз мога само да Ви дам някои насоки.
Изборът между турбозум (Т) и среден клас DSLR (Д) не е труден, ако си отговорите на няколко въпроса:
1. Леко тяло (Т) или тежко тяло с още по-тежки обективи (Д)? SONY DSC-HX300 тежи 0.65 кг , а SONY SLT-A77 - над 1.5 кг с двата обектива, които сте посочили.
2. Универсален несменяем вариообектив (Т) или няколко сменяеми обективи (Д)? SONY DSC-HX300 има 24-1200 мм обектив, който е доста светъл в широката част от диапазона (F2.8), но доста по-тъмен в дългия край на вариото (F6.3). Вариото, обаче, е 50-кратно, което е практически непостижимо при обектив за DSLR. Двата обектива за SONY SLT-A77, които сте посочили, покриват диапазона 27-450 мм. В повечето случаи това е съвсем достатъчно. Разширяването на този диапазон и/или включването на обективи с фиксирано фокусно разстояние в комплекта, ще Ви струва доста пари. От друга страна тези два обектива съвсем не са върха на оптиката и не отговарят по качества на тялото.
3. Добро качество на изображенията (Т) или много добро качество (Д)? SONY DSC-HX300 прави по-лощи снимки от SONY SLT-A77 - във всяко едно отношение и тук не може да има спор! А всъщност трябва ли Ви толкова високо качество на избраженията, че се замисляте за DSLR? За семейни снимки и видео за спомен турбозумът е перфектният избор. Ако имате амбиции да се развивате като фотограф, то възможностите му може скоро да Ви отеснеят.
4. JPEG (Т) или RAW (Д)? SONY DSC-HX300 снима само в JPEG. Това е напълно достатъчно, ако нямате намерение да обработвате снимките.
5. Искате да снимате лесно и удобно (Т) или започвате изграждането на фотографска система (Д)? Фотографията отнема много време и средства. Сигурни ли сте, че искате да се "хванете на хорото"?
Това са само някои от въпросите, на които Вие трябва сам да си отговорите. Има и много други, но толкова Ви стигат засега! [smile]
Умната!

Публикацията е редактирана (16-09-13 15:31)

Дата:   16-09-13 15:44

Хрумна ми още нещо. Трябва ли да се хвърляте директно към DSLR от среден клас? Новият SONY A58 струва под хилядарка с китовия обектив и е най-добрият DSLR от нисък клас. Ето подробно ревю:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a58/sony-a58A.HTM

Надявам се, че разбирате английски.
Накрая има сравнение с Canon 700D и Nikon D3200, което би трябвало да убеди дори каниконианците, че не се "изхвърлям" с определенията!

Автор: kvakioh   
Дата:   16-09-13 15:56

Никой канониконианец, както ги наричате просто няма да влезе и да пише против Сони в тема за Сони...Пък колкото да е добър, дано повече да го взимат този А58.

Дата:   16-09-13 16:11

kvakioh,
Нещо сте се объркали! Тук не е форум за тинейджърки, които споделят "съкровените" си мисли за Барби или Хана Монтана и фенски се тръшкат, че някой не понася любимия им Кен, пък харесва Супермен! Тук всички могат да пишат свободно във всички теми - независимо, че това на Вас не Ви харесва! Така че каниконианците са добре дошли тук, а "феновете на четирибуквената фирма" - във всяка друга тема. Това се нарича демокрация.

Дата:   16-09-13 16:23

Идеята е, че канониконианец няма да влезе дори от любопитство в такива теми...
Иначе, не знам кои са Барби, Хана Монтана, Кен...дано са фенове на Сони поне те.

Публикацията е редактирана (16-09-13 16:24)

Дата:   16-09-13 16:31

Аве хора кви фенове кви 5 лв.
Всеки да си снима с квоот го кефи, пък след време винаги може да излезе нещо по-добро от друга марка кви са тия фенства имам чуството че някои държат акции в определни компании :)

Дата:   16-09-13 16:36

За този А77 ще трябват доста екстри в последствие...

Автор: Don_Diego   
Дата:   16-09-13 16:52

Идеята е, че канониконианец няма да влезе дори от любопитство в такива теми
- - - - - - - - - - - - - - - - -

Интересно, ти къде пишеш в момента? И как пишеш, без дори да си влязъл??? Феномен?

Дата:   16-09-13 16:58

Идеята е друга, но няма значение.

Автор: 4given   
Дата:   16-09-13 20:49

Разликата между двата е огромна... Зимай а77, че така или иначе ще ти се прииска ДСЛР след турбосапунер ;) Снимам с а77, преди време имах Н9.

Дата:   24-09-13 19:42

Вече съм горд собственик на A77, Машинката е много луда... Претъпкана е с функции, като "Никон" след 10 години :)))

Дата:   25-09-13 05:06

Честито!
И само на фокус! [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »