Автор: stef7
Дата: 16-09-13 21:59
Разбира се че има обработка на видеата. Това е напълно нормално, във видеото и филмите тази обработка е почти задължителна ако искаш да изкараш нещо поносимо. Но видеото на RX100 държи на обработка, много други малко повечко да ги дръпнеш откъм баланс на цветове експозиция и картинката се разспада.
Според спецификациите - да може да снимаш снимки в пълна резолюция докато снимаш видео. Но с някои ограничения.
- снимките излизат във формата на видетото - 16:9 или къмто 17Mpx
- във видеото не може да си на 50p/60p (progresive) формата а трябва да си на 50/60i (interlaced). И тъй като снимам само в progresive де факто този номер не го използват.
RX100 има и някаква смешнишки трик да снима снимки по време на видео когато хората осреща се усмихнат. Та значи снимаш си видео, хората отсреща се усмихват и камерата прави снимката сама без да прекъсва видето. Никога не съм го пробвал, изглежда ми тъпо но и забавно. Не знам може би за деца става.
Видеото се пуска от отделен бутон. Това е добре, правилно е, но бутона е много малък и отстрани. Понякога не го уцелвам от първи път. Това е един от недостатъците.
2рата версия не ще и дума има някои много важни подобрения - Чупещият се дисплей - без съмнение голямо предимство, липсва ми доста в първата версия. Възможност да му сложиш електронен визьор. И други подобни. Ако купувах сега без съмнение бих си взел втората версия.
Още нямам приспособлението за филтри, но смятам да си го купя. За видеото си трябва ND филтър и то не един а няколко с различна сила. Досега някак си се оправям без филтър, но през деня е проблем, отивам на високи скорости, което не е желателно.
Иначе като гледам тестовете верно на отворена бленда в широкия край не е остър.
http://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-rx100/sony-rx100A4.HTM
Но за толкова малка и компактна бих казал джобна камера си е супер. Това е главното и предимство в крайна сметка.
|
|