Автор: mitku
Дата: 12-03-14 13:28
Може да погледнеш предишната подобна тема: Подводен фотоапарат.
И понеже е същото, може да се самоцитирам (с леко допълнение):
Ако търсех да взема нова подобна сапунерка, в момента аз бих избрал Nikon AW110 (заради възможността за 120fps клипове, т.е. за слоу моушън, макар и не във FullHD), GPS, WiFi и т.н. А поне в Амазон е и най-евтин в момента (с някаква промоция). (бих добавил към предното мнение, че) Иначе сега има и по-нов модел - Nikon AW120, но е на почти двойна цена, при почти същите възможности.
Следват Canon PowerShot D20 и Panasonic FT5 - на кантар като възможности кой малко по-добре или по-лошо по някои екстри и възможности, а също и като цена. Който и да вземеш от тях - няма да сбъркаш.
Следва Sony TX-30, но аз бих се спрял на някой от предните - Сони-то е доста по-капризно като механика (заради предното капаче пред обектива и лефтерното закрепване на капака на батерията и картата) и е по-чупливо като цяло, а и издържа по-малко и под вода. Иначе снима добре и над и под вода.
Има и други предложения от Пентакс и Олимпус да кажем, но са по-зле от Сони-то, така че аз не бих си взел.
Ако искаш да минеш по-тънко - може и на старо, да кажем Nikon AW100 или Panasonic FT4 или FT3... и евентуално Sony TX-20 или TX-10 (пак с горните уговорки, като за TX-30).
Това е най-общо казано. Изборът си е твой.
Аз лично имам два броя Panasonic FT3, за да снимам в 3D (че съм се зарибил по 3D-то, а реално няма нито една 3D камера, която да ми харесва) и най-вече за да мога да правя 3D FullHD клипчета и под вода и съм доволен (че за отделни 3D снимки, може и с един фотоапарат, с някои уговорки) ... а също имам и един Canon PowerShot D10, който съм взел на жената (че си е внушила, че с Канон ще снима по-добре ).
Всичките си вършат работата. Но както казах, ако трябваше сега да избирам, щях да взема Nikon AW110 заради отличното съотношение между качества и цена + възможността за 120fps клипове.
Публикацията е редактирана (12-03-14 13:33)
|
|