Автор: ivjordan
Дата: 16-08-13 00:10
Аз лично никога не съм хващал в ръка новите четирицифрени Никони (изключая Д7000), но съм пробвал Д40Х и съм ужасен от ергономията (липсата и) и липсата на контроли. Вероятно е въпрос на навик, но никога не бих ползвал апаратче с 1 контролна шайба. Горното екранче е още едно нещо, което би ме спряло от ниския клас.
Иначе, вероятно новите четирицифрени са с по-добри сензори от по-старите тела, а имат и по-добро видео (вероятно), но на мен това не са ми приоритети.
Високият клас тяло си предлага повече неща и изобщо не остарява за 2-3 години, както би ти казал някой. Д300с май вече е на 5 години, ама едва ли е остаряло чак толкоз. Няма си и наследник, горкото.
Познавам хора, които изкарват пари с Д80, нищо че е антика, но не познавам такива с Д40, Д3000, Д3100 и т.н. Може и да има, просто аз не познавам.
Нищо специално не желая да казвам с този пост, аз съм последния човек за целта, просто споделям впечатления.
Със здраве и един съвет:
Пробвай да пипнеш физически евентуалния си бъдещ апарат и ще разбереш кое ти е удобно и кое - не.
|
|