Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Начинаещ сватбен фотограф
Автор: saved_   
Дата:   05-08-13 13:17

Здравейте! Искам да започна да снимам сватби професионално. В момента разполагам с Никон 5100, китов обектив 18-55 и твърд 50 мм./1.8. Искам да попитам какво още е необходимо да си закупя, за да станат нормални сватбени снимки. Не разполагам с особено много средства, но като събера няколко сватби парички и ще си купя нещо скъпо и качествено. Въпросът ми е за тези първите сватби, където бюджетът е ограничен, какво би било от първа необходимост да купя. Очаквам вашите предложения!

Отговори на това съобщение
 Re: Начинаещ сватбен фотограф
Автор: kaschey   
Дата:   05-08-13 13:21

Светкавица/ци.

Автор: CatandGoddess   
Дата:   05-08-13 13:26

Подходи сериозно ТОЧНО към първите, за да можеш да се надяваш, че ще има следващи. Опитай под наем... някак несериозно ми звучи въпросът, така че оставям по-изчерпателния отговор на хората с повече свободно време...

Автор: nikiivanov   
Дата:   05-08-13 13:27

Предполагам след малко ще получиш коментари от сорта на : "Щом питаш, значи не си готов" или "Сватбата е веднъж в живота, остави това на професионалистите ". Не ги слушай :D
Техника можеш да вземеш и под наем, така че това не е кой знаек какъв проблем. Ако някой иска точно ти да му снимаш на сватбата, значи харесва работата ти и е преценил, че ще се справиш. Ако съм на твоя място ще си продам китака и ще взема един tamron 17-50f/2.8 и една светкавица под наем ;)
Успех от мен ;)

Автор: BOZO   
Дата:   05-08-13 14:01

Трябва ти един 35/1.8, две светкавици и второ тяло. Идеята за светлия тамрон е добра, никонския китак е доволно зле като обектив.

Останалото е в главата ти.

Автор: CDman   
Дата:   05-08-13 14:16

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1552771&t=1552771

Успех ! [smilie24]

Автор: nikiivanov   
Дата:   05-08-13 14:21

Автор: CDman
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: mimko7   
Дата:   05-08-13 14:33

Леле .... шест поста и още неса те оплюли [smilie11] . Абсолютно НЕтипично за този форум [smilie25] . Моя съвет : в района където ще снимащ иди и изгледай 4 - 5 сватби на профитата [shtrak] . Ще се ориентираш от какво ще имаш нужда и какво трябва като начало да не пропускаш . [beer] . От там нататък ..... само от тебе зависи .[smilie24]

Публикацията е редактирана (05-08-13 14:34)

Автор: Krassy   
Дата:   05-08-13 17:49

Ем те сватбарите сега жънат, сезон им е, не висят по форума... снимат, снимаааат, нищо, че не могат да снимат [smilie5]

Автор: sniffe   
Дата:   05-08-13 18:45

Нищо друго не ти трябва от това което имаш. Отиди снимай 1 2 сватби и сам ще си отговориш на въпроса какво не ти достига. Светкавицата ще ти е нужна за ресторанта, ама както казаха по горе може да я вземеш и под наем.

Цялата работа е сам да прецениш кои обективи са ти удобни. Някой предпочитат да снимат с 2 тела и твърди обективи, други предпочитат с едно тяло или две и им слагат по един зуум най - често 24 - 70 и 70 200. Ама то за тях ще снимаш малко повече от няколко сватби че да си ги вземеш. Това, че на някой му е удобно да снима с тези обективи не означава че на теб ще ти паснат.

За момента имаш един широк зуум който ще ти свърши работа и един портретен 50 1.8 което е напълно достатъчно за начало. Аз съм снимал сватба основно с 50 мм 1.8 и се получава доста добре, стига да си свикнал да снимаш с твърд обектив и да си свикнал с фокусното му разстояние, защото постоянно трябва да се движиш. Но все пак е светлосилен не ти трябва светкавица, особенно ако тялото ти на 1600 iso се държи прилично. Вече в рестуранта там ще ти трябва по широко и най вероятно светкавица....

Абе както ти казах отначало, отиди снимай 1 2 сватби и сам ще си отговориш какво не ти достига за снимките ;]] [beer]

Дата:   05-08-13 19:53

Тежки времена настанаха за младоженците...

Ама като се замислиш... то така е и за зъболекарите, фаянсаджиите и дизайнерите дори..

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   05-08-13 20:00

Малко са сватбарите, който могат да разберат преимущество на светлия обектив. Малко за заведенията в който осветлението е добро. Затова във всеки един случай светкавицата е належаща + 18-55, а светлия обектив за фото-сесията.

Дата:   05-08-13 20:59

Мразя зуумове...

Автор: sniffe   
Дата:   06-08-13 05:13

Мда и аз не ги обичам :D

Автор: valetvitor   
Дата:   06-08-13 07:16

Аз като започнах бях с 50Д, 18-55, 85 1.8 и светкавица 580EX II. Първите 20 сватби ги снимах с това оборудване. Съветът ми е да вземеш един 85 1.8 и светкавица. Ако можеш, няма да е лошо и второ тяло (може и да е някое много старо, въпроса е да имаш, ако нещо ти се прецака основното).

Автор: stoyan_5   
Дата:   06-08-13 09:52

Едно линкче с флмче по темата. За съжаление не е на български.

http://www.youtube.com/watch?v=1e7AlB9W4EY

И едно четиво на български.

http://antoncaro.com/2013/02/08/marriage/

Публикацията е редактирана (06-08-13 10:08)

Автор: niro   
Дата:   06-08-13 15:15

Сега Сигма ще пускат 24-70/2 OS, хем ще ти е готов и за ФФ - после като напреднеш ще искаш и апарата да сменяш [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »