Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвет за фотоапарат Praktica
Автор: angela_mm   
Дата:   03-08-13 12:55

Здравейте!

От скоро се запалих по фотографията и този форум ме научи на много неща и определено ми показа към какво да се стремя, тъй като засега съм още начинаеща :D

Преди няколко дена намерих в нас фотоапарат Praktica, който баща ми е купил преди около 25 години, но въобще не е използван и е напълно запазен. Аз бих искала да го продам и с парите да си купя нов, по-подходящ за мене фотоапарат.

Въпросът ми е следният: някой знае ли на каква цена може да се продаде, защото аз си нямам никаква представа от такива антики, а не знам до каква степен мога да имам доверие на случаен антиквар да ми каже реалната цена.. Точният модел е PRAKTICA - MTL5B с обектив MULTI COATING PENTACON AUTO 1.8/50.

Ще бъда много благодарна, ако ме ориентирате колко струва този фотоапарат.

Лек и успешен ден :)

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за фотоапарат Praktica
Автор: D.S   
Дата:   03-08-13 13:10

Няма особено голямо търсене в базара точно за практики, но ако е в работещо състояние, към 50-60 лв.

Автор: DonBasilio   
Дата:   03-08-13 15:08

...От скоро се запалих по фотографията...

Не, не си!

Ако беше така нямаше да тръгнеш да го продаваш веднага.
Поне да беше изснимала, поне едни филм с него.

Да се беше заинтересувала, как снима, как става снимката....как става магията...

Нищо лично!

Съвет:

Направи си труда да си купиш едно две филмчета. Зареди ги. Поснимай с този апарат. Виж, какъв е резултата. От първия филм . После изснимай и втория. Но намери някой, който да ти обясни някои неща за скорос, бленда и т.н.
Този апарат е идеален за начало и за начинаещ пък после си купи друг (дигитален) пък чак след няколко месеца продай този.

А ако толкова държиш да го продадеш пиши на лични . Ще е идеален за обучение на дъщеря ми.

Дата:   03-08-13 16:06

Мерси за съвета, DonBasilio, но вече съм взела решение да го продам. Това, че не искам да го запазя, не значи, че не съм запалена по фотографията :)

Публикацията е редактирана (03-08-13 16:19)

Дата:   03-08-13 16:08

Мерси за информацията, D.S. :) Беше ми много полезен. И да - работещ е и въобще не е използван.

Публикацията е редактирана (03-08-13 16:20)

Автор: a4o90   
Дата:   03-08-13 16:37

Сериозно, поне едно филмче, по 2-3лв са тук в базара, 4 ако го вземеш ново, с 2лв за проявяване. После го продай ако не ти е жал [shtrak]

Автор: hood   
Дата:   03-08-13 17:47

И аз бих ти препоръчал да го тестваш,кеф е да снимаш с такава камера:)и по мое мнение можеш да я пуснеш в базара за 70 кинта ,за по малко не си струва :(а и е реална цена ,успех!

Автор: вальо   
Дата:   03-08-13 19:16

За тялото можеш да вземеш 100 лв.
за обектива можеш да вземеш 60 лв.
Като комплект тяло+обектив - 150 лв.
може и повече

Автор: my.point.of.view   
Дата:   03-08-13 19:21

50-60 лв са пари за една карта памет или за половин батерия.
общо взето или го ползвай, или го подари на някого да си снима.
с този фотоапарат можеш да направиш много хубави снимки. можеш и да спечелиш конкурс, ако си достатъчно добра.
никакви пречки.
успех!

Автор: sirkhann   
Дата:   03-08-13 19:26

Тая практика повече от Минолтите струва. Да не е златна, бе, Вальо [smilie10]

Автор: eewf   
Дата:   03-08-13 19:38

Вальо от къде си ги измисли тия цени [smilie5] [smilie5] Тази практика струва 35-40 лв в перфектно състояние. Обектива се намира между 45 и 60 лв

P.S. Сетих се за скорошната обява на NIKON D50 за 600лв [smilie5] [cool]

Автор: david59   
Дата:   03-08-13 19:46

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: batdin   
Дата:   03-08-13 22:37

100лв е оптимистична цена, при някакви гаранции,че мерене,скорости са коректни и всичко останало си е наред.
Вие можете ли да дадете такива гаранции?

Автор: vladod   
Дата:   03-08-13 22:42

50, максимум 70 лева, ако успееш да излъжеш ученичетата от Юлиус Фучик в началото на учебната година или някой съвсем неориентиран студент от НБУ [shtrak]

Автор: daniil-k   
Дата:   04-08-13 13:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hose   
Дата:   04-08-13 13:41

daniil-k - ти сериозно ли?! какъв апарат ще вземе за 50 лв от продавалника и какво точно ще научи от него?!

и аз смятам че не си заслужава да го продава

и да, хората които са й дали съвет да снима с него са прави - това наистина може да я научи да снима

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   04-08-13 13:43

И на бабите от село, софийския мениджър им пълни главите, че кило картофи струва два леваhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/S87A.gif

Автор: ludiakolio   
Дата:   04-08-13 20:36

Ако е наистина перфектен и не ползван,може и стотарка да му искаш

Автор: igg   
Дата:   04-08-13 21:04

Ако се нуачиш с този да снимаш , ще се научиш и на другите, аз си търся лентов за да се науча да снимам , наистина изщракай няколко филмчета ,нищо не ти пречи ,пак го продавай , но парите с нищо няма да ти помогнат да си купиш хубав DSLR

Автор: fotorafi   
Дата:   05-08-13 07:52

Айде, да бъдем точни. Имам две Практики за продан, като нови са: МТЛ-3 перфектни скорости, транспорт, измерване,калъф,искам 40 лв и няма кандидат. Практика Л-2, като нова е, всичко и е перфектно, като нова, калъф...35 лв.Откъде колегата Вальо му се привиждат тези суми?[smilie18]

Анжела, в цял свят обучението на фотографите започва с филмова камера, черно-бял филм и нормален, 50 мм обектив. Така се създават навици, мислене, чувство за композиция и отсечка. После преминаваш на цифрова камера

Публикацията е редактирана (05-08-13 08:00)

Автор: turntablism   
Дата:   05-08-13 09:07

За цената мисля като ФотоРафи...и vladod е прав...

На мен ми е интересно как прецени, че тази камера не е подходяща за теб. Коя е подходящат акамера за теб? Между другото ще те учуди каква картинка ще получиш ако решиш да тестваш машинката... Ако си от София ще ти подаря и филм ...

Автор: jingov   
Дата:   05-08-13 10:02

Аз не бих го продавал ... парите, които ще се вземат за него са прекалено малко, по добре да си стои, знае ли човек [smilie2]

Автор: turntablism   
Дата:   05-08-13 11:46

Понякога продаваме неща не за да забогатеем от тях , а за да се ползват нещата от друг, защото на нас вече не са ни нужни. Така, че и малко да са парите ако някое хлапе ще си щрака с него е пей сърце
[beer]

Автор: Kolev68   
Дата:   05-08-13 21:44

Проблема на мацката е че изобщо няма намерение да се занимава с фотография . Просто тества колко може да изкара от тая Практика .

Автор: vladod   
Дата:   05-08-13 23:15

Изобщо не е необходимо ВСИЧКИ да се занимават СЕРИОЗНО с фотография [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »