Автор: andio
Дата: 02-08-13 19:27
И при мен беше първото подводно снимане, а и самия некс го бях взел няколко дни преди пътуването, та не бях свикнал с него.
Повечето време снимах на P, фокус Autofocus Area -> Multi и в зависимост от светлинните условия сменях ISO-то. На два пъти бях вкарал 50ката и с нея май основно с приоритет на бленда снимах (може да видиш параметрите, с които са правени всички снимки отстрани на details).
За самия бокс - не мисля, че трябва да се прекалява с лубриканта. Виж книжката с инструкции, но по спомен при сваляне на о-пръстена трябваше да се сложи само една капчица лубрикант и да се разнесе с пръсти. Моя също понякога не се приплескваше съвсем равномерно на места и като не ми харесваше как е уплътнението го отварях, понамествах и затварях наново. Може да го свалиш и почистиш, че понякога се набутват малки песъчинки и някаква гняс, които му пречат. Силикагел и аз слагах, но при по-продължително снимане на видео загряваше яко и се изпотяваше, иначе само при снимки никога не се е запотявал. Аз имах и един друг проблем с бокса - от време на време притискаше долния край на колелцето. Разреших го като махнах гуменото кръгче на бокса, което отговаря за и без това почти невъзможното завъртане на колелцето под вода.
Не забравяй след всяко ползване да измиваш обилно кутията с вода и да не я оставяш да изсъхва със солта.
Моите снимки при гмуркането на 10-12 метра станаха силно синеещи, което го очаквах но не ми се занимаваше да търся и да експериментирам с разни червени, magic и не знам си какви филтри.
Публикацията е редактирана (02-08-13 19:29)
|
|