Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Колко са лоялни Фото Павилион София
Автор: cubineca   
Дата:   31-07-13 12:58

Здравейте приятели.
Искам да ви споделя колко съм разочарован от магазини Фото павилион София.На 19 или 20 юли 2013г.си запазих обектив Canon 24/70/2,8 за 27 и 28 юли 2013г демек една седмица предварително.
Беше ми потвърдено,че ми е запазен обектива и за двата дни.Час и половина преди да отида да си взема обектива ми се обадиха ,че човека който го е взел предишния ден няма да го върне чак до понеделника.На мен ми се съобщава,че не могат да ми дадат друг такъв обектив и започнаха да ми предлагат обективи които на мен не са ми нужни и така аз останах без обектив за две сватби.Затова предупреждавам,че явно не може да се разчита на тази фирма за техника под наем.А да добавя,че скоро си купих обектив от тях и явно това ми беше за награда.

Отговори на това съобщение
 Re: Колко са лоялни Фото Павилион София
Автор: kadans   
Дата:   31-07-13 13:01

И ако човека, който го е взел е заминал извън София, какво правим? Кой е виновен?

Автор: джъмбо   
Дата:   31-07-13 13:14

шом се занимаваш с техника под наем трябва да имаш бекъп вариант за случаите в които си поел ангажимента и не можеш да го изпълниш... разпечатваш нов обектив и си изпълняваш задължението към наемателя, а след това се разправяш с този който не го е върнал навреме да си плати неустойки... просто такива неща ги има в договорите за наем!

Автор: BoneFletcher   
Дата:   31-07-13 14:25

[smilie10] Само мога да се радвам, че при мен всичко беше ок. И аз се обадих седмица преди събитието и обективът ме чакаше в магазина, иначе щях да се разчекна с твърдите.

[smilie24] джъмбо

Автор: uri64   
Дата:   31-07-13 14:30

джъмбо изчерпа темата [smilie24]

Автор: Нели   
Дата:   31-07-13 14:43

Ако си се обадил седмица преди събитието и обективът е там, това не ти дава гаранция, че 5 мин след като затвориш телефона няма да го наеме някой друг за 6 дена, за съжаление.
Търговецът няма как да гарантира, че клиентът ще си върне техиката.

Публикацията е редактирана (31-07-13 14:44)

Автор: vga   
Дата:   31-07-13 14:43

А обещанието, че е запазен гаранция ли е?

Дата:   31-07-13 14:45

В случай, че предишният клиент го върне, и в изправност - да.

Дата:   31-07-13 14:46

Не си права и се надявам да го съзнаваш.

Дата:   31-07-13 14:50

Това е мое лично мнение, вече не работя във Фотопавилион, така че те да кажат своята позиция. [smile]

Какво всъщност предлагаш да направи търговецът в тази ситуация - как точно да гарантира предишният клиент да си върне техниката навреме и в изправност?

Публикацията е редактирана (31-07-13 14:51)

Автор: fisheye   
Дата:   31-07-13 14:54

Много лесно се гарантира, джъмбо го е описал : наемодателя, трябва да им резервен вариант.
или просто да не предлагат възможност за запазване, предварително
[beer]

Дата:   31-07-13 14:56

Съжалявам, не го бях прочела, ок [beer]

Дата:   31-07-13 14:56

Смятам, че би трябвало да каже - нямаме как да гарантираме наличността на търсения обектив за след седмица. Записваме желанието ви, но моля да позвъните за потвърждение 1-2 дни преди денят на получаване. Да кажеш - "Запазен е за вас" и да го няма е най-малкото несериозно. Варианта е да се даде друг обектив, така че клиентът получил обещанието да е доволен. А и това е обектив, който обикновено се ползва за работа - не може човек, който разчита на него да не го получи след като има уговорка. Така смятам аз.

Автор: thumper   
Дата:   31-07-13 15:00

Нели, ти сериозно ли?!? Щом се поема ангажимент към клиент и СЛЕД ТОВА друг клиент пожелае да вземе същия обкетив за срок, съвпадащ с вече ангажирания, мисля, че най-естественото е да заявите на новодошлия клиент, че обективът е свободен само за датите ДО вече уговорените.
Не знаех, че такива сметки на дребно, от типа "ама този предложи повече", се правят във фотопавилион.

Автор: victory13   
Дата:   31-07-13 15:00

павилиона се излагат в случая [smilie23]

и не трябва запазилия обектива да разпечатва нов, а някой друг, за който дадената дума значи нещо... иначе си дълбаем все по-надолу [smilie23]

Автор: Mondragon   
Дата:   31-07-13 15:02

От една страна "обаждането" само по себе си не е гаранция, че ще се появиш след 6 дни и ще наемеш обектива. И те през това време да са отказали на някой, който идва да го наеме сега и веднага.
От друга страна след като предлагаш опцията "Запазване по телефона" някак не ми звучи сериозно да си "запазил" обектив за след 6 дни, а да го дадеш под наем за 7. [smilie8]
Затова най-сигурно е с капаро. Отиваш, даваш едни пари и го запазваш наистина. А после като отидеш и го няма, даден е и т.н. спокойно можеш да си недоволен и да си търсиш правата.[beer]

Дата:   31-07-13 15:05

thumper - случаят е друг - техниката е била запазена за един период за първият клиент, а след изтичането на периода - за втория клиент. Няма съвпадение на периода, а първият не си я е върнал навреме.

И вече не работя във Фотопавилион [smile]

Дата:   31-07-13 15:07

Коментирах това изказване, не текущия случай:
"Ако си се обадил седмица преди събитието и обективът е там, това не ти дава гаранция, че 5 мин след като затвориш телефона няма да го наеме някой друг за 6 дена, за съжаление.
"

Разбрахме, че не работиш, но изхождаш от опита си там, все пак.

Дата:   31-07-13 15:07

Mondragon - ако ти го искаш за след седмица, значи е свободен за следващите 6 дена, или греша?

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   31-07-13 15:08

Публикацията е редактирана (01-08-13 12:23)

Дата:   31-07-13 15:09

thumper - ако няма съвпадение на периода, защо да не може да го вземе другия клент?
Например ти се обаждаш на 1-ви и казваш, ще го наема от 7-ми. След теб друг го иска от сега до 6-ти, за 6 дена. Защо да не може да го вземе?

Дата:   31-07-13 15:10

Егати държавата сме, 10 човека не можеме да се разбереме по толкова елементарен казус, а искаме революции да вдигаме и да се "оправяме"... Как да не носи отговорност бе?!? Чувате ли се? Да му даде друг обектив, като са го "запазили" и обещали!

Автор: victory13   
Дата:   31-07-13 15:14

ей аман ... павилиона не носел отговорност... ми за какво обещават неща дето не могат да изпълнят тогава, или изобщо нямат намерение да изпълнят...
добре че съм сред хора, дето няма нужда да подписват обещанията си, да дават капаро, да се чудят как да оправдаят собствената си некадърност, и да те изкарат едва ли не че в теб е вината за тяхното безхаберие [smilie23]
ако ти е необходим човек, дето да ти обяснява в детайли защо и как нещо няма да стане, търси българин [smilie23]

Дата:   31-07-13 15:16

vga, вече се съгласих, не бях прочела постинга на Джъмбо. Сега говорим за друго с Mondragon и thumper [smile]
Иначе съм абсолютно съгласна с вас, че е крайно неприятно, защото си поел ангажимент към булката и младоженеца, спор няма.

Публикацията е редактирана (31-07-13 15:17)

Дата:   31-07-13 15:17

Разбира се, че няма проблем ако няма съвпадение. Да, случва се в последния момент техниката да се задържи, но това не значи, че магазинът в такъв случай се освобождава от отговорност. Щом поемат ангажименти, трябва да са подготвени за такива ситуации. Друг е въпросът дали магазинът предпочита да има 1-2 недоволни клиенти месечно или да държи обектив за 2000лв като резерва. Те си преценят кой алтернативен разход е по-висок.
За конкретния случай мисля, че обкетивът е достатъчно разпространен, за да се намери по спешност. В други бизнеси фирми наемат от други фирми, именно, за да задоволят и да не разочароват клиентите си в подобни ситуации.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: