Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за Светкавица Dynaphos ThinkLite TT680 Canon E-TTL II
Автор: slavoart   
Дата:   23-07-13 16:06

Колеги, търся си трета бюджетна светкавица с TTL и подръжка на HSS. Моля за мнение на някой с реален опит с този модел: Светкавица Dynaphos ThinkLite TT680 Canon E-TTL II Интересувам се дали прегрява бързо, има ли защита от прегряване. В ревюто, параметрите са и доста добри, но въпреки всичко искам и мнението на тези които работят с нея. Благодаря![smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Светкавица Dynaphos ThinkLite TT680 Canon E-TTL II
Автор: upravitelq   
Дата:   02-08-13 09:09

Здравей, имам въпросната светкавица отскоро и не съм от хората, които разбират. Това, което мога да кажа е в режим TTL има проблем снимките ми стават със странно оранжево-червено по краищата на лицата. Може и от мен да е ама и качеството на снимките не е добро. Когато снимам в ръчен режим и си настроя силата по ми се получава. Дано да съм бил поне малко полезен.

Дата:   06-08-13 10:27

Благодаря! Все пак е някакво инфо [smile] А как стои въпроса със загряването?

Автор: JeT   
Дата:   06-08-13 13:54

От няколко дни ползвам 2 бр. от TT680 в стробистки комплект, заедно със Speedlite 600EX-RT. Снимам с Канон.
Взех ТТ680 именно поради факта, че е най-евтиното решение поддържащо HSS, Strobo, синхрон по втора щора на затвора, Modeling light и въобще пълна ТТЛ-функционалност с най-новите модели ЕОС6Д и ЕОС5ДМк3 (със 5ДМк2 също; за по-старите - не знам).
Дотук (4 х фотосесии) светкавиците се представят перфектно като стабилност на работа и качество на светлината (проблемите описани от upravitelq - НЕ са налични при мен).
Въпреки, че усещането за евтина светкавица започва още като им пипнеш пластмасата, ТТ680 не са ми прегрявали и всъщност с тях се работи доста просто.
Разбира се има доста разлики с канонските Speedlite 600ЕХ-RT и Speedlite 430ЕХ2, но при 6,5х([smilie5]) разлика в цената(спрямо 600EX-RT) няма как да е иначе...
Освен това модела се продава отскоро и само времето ще покаже дали са "чупливи" въпросните светкавици ..., но засега всичко е о.к.

Обаче ако искаш да използваш светкавицата като замяна на Speedlite 600ЕХ-RT или Speedlite 430ЕХ2 и да снимаш със светкавица поставена директно на тялото, то ще имаш следните ограничeния:
- управлението на ТТ680 е по-неудобно в сравнение с канонските светкавици и самата светкавица като цяло изглежда "по-крехка";
- ИЧ-прожектор за АФ-а покрива само малка централна зона и свети леко нагоре(т.е. АФ-а на тъмно ще ти е зле);
- автоматиката на ТТ680 е настроена така, че светкавицата да светва доминиращо спямо наличното осветление, докато канонските модели "пазят" повече наличното осветление. В някои случаи ТТ680 е склонна да преекспонира с 1/3 до 1/2 f-стоп - т.е. настроена е да светва различно от Канонските светкавици и ще трябва да и свикваш (подобни са светкавиците за Канон от Сигма).
- ТТ680 нямат мастер/слейв функция и за да палиш няколко светкавици са ти нужни тригери.

Мнението ми за ТТ680 след 4 фото-сесии и сериозно тестване - сложена директно на тялото:
1/ супер е за стробистко снимане.
2/ ако е поставена на тялото:
- прилична за любителско снимане.
- "става" за професионално(натоварено)снимане от тялото - ама с доста уговорки. Аз лично за такова снимане бих си ползвал само канонски светкавици.

Публикацията е редактирана (07-08-13 00:09)

Дата:   06-08-13 16:02

JET, БЛАГОДАРЯ за изчерпателното точно ревю което си направил и за коректното отношение [smilie24] Основната ми светкавица е 580ЕХ + втора YN467. Разполагам и с TTL тигери. Единственият недостатък на динафосчето липсата на slave режим [smile] Но както казваш ти...на тази цена е простено. За сега мисля да се насоча към нея [smilie24] Благодаря още веднъж!!!

Автор: wafen   
Дата:   06-08-13 16:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: JeT   
Дата:   06-08-13 16:34

Няма нужда да благодариш - писах, само защото знам колко време загубих аз докато проуча нещата. (по принцип избягвам да пиша в този форум)

Да добавя:
[shtrak] Важно е и тригера да поддържа търсените функции !!!

-------
За цената - още един пример за цена на, да кажем: "3бр. радиоуправляеми стробистки източника с HSS и т.н."
(от БГ, "на дребно", с ДДС):

*Вариант №1 ("100% оригинален" к-т):
- GN58-светкавица Canon Speedlite 600EX-RT(с вградено радиоупр.) = 1.199,-лв.
- тригер Canon Speedlite ST-E3-RT = 599,-лв.
>>> (3 х 1.199) + (1 х 599) = *4.196 лв. <<<

**Вариант №2 ("събери-чарк" => най-евтин в момента к-т):
- GN58-светкавица Dynaphos ThinkLite TT680 Canon E-TTL II = 189,-лв.
- ТТЛ-тригер Yongnuo-622 за Canon ETTL = 90,-лв.
>>> (3 х 189) + (4 х 90) = **927лв. <<<
-------

И това без да броим другите аксесоари . . .

Найс, а [smilie5] ?

Успех!

Публикацията е редактирана (07-08-13 00:10)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »