Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Сватбена фотография - ГРЕШКИТЕ
Автор: KiIIeR   
Дата:   19-07-13 21:49

:) ще ми се да създам тази тема от доста време..
Може да споделяме тук, какво не бива да се прави по-време на една сватба. Става дума за традиции, действия на фотографи и т.н.

Моля обаче да пишете сериозно.

Мен лично има няколко неща, които ме дразнят и всеки път се опитвам да ги променя..

1. Защо булката сяда отпред? Само в България е прието булката да сяда до шофьора. В целия свят се смята, че на задните седалки се возят по важните хора, когато става дума за някакво важно събитие. Дали ще е някаква среща на ЕС(политическа), Дали ще е някой актьор, актриса да мине по червеното килимче и т.н.

Това е първото кокалче.. :) чакам други..

Отговори на това съобщение
 Re: Сватбена фотография - ГРЕШКИТЕ
Автор: peter_m   
Дата:   19-07-13 21:55

По същата причина поради която и абитуриентките сядат отпред. Защото всичко е показност.

П.С. Ако е с лимузина няма да седне отпред [smilie21]

Публикацията е редактирана (19-07-13 21:56)

Дата:   19-07-13 21:59

да показност.. не знам, моите булки винаги ги моля да седнат на задните седалки. не винаги става, но като им обясня защо.. винаги се съгласяват.

Автор: ilcoin   
Дата:   19-07-13 22:05

Защото на предната седалка обикновено е по-широко и няма да и се смачка роклята. Освен в Пулман може би [smilie5]

Иначе си прав. Аз обикновено не си губя времето с такива неща ...

Автор: Canon   
Дата:   19-07-13 22:06

На задните седалки, хората се крият, примерно да не ги гръмнат, че и да не се знае, че са в колата.
А булката от какво да се крие, тя е вече похарчена ....

Автор: bOzo   
Дата:   19-07-13 22:12

Разчупване на питата гръб в гръб...

Автор: mmjm   
Дата:   19-07-13 22:19

По принцип на предните седалки трябва да са шофьораът и телохранителят. Двамата младоженци сядат отзад.
Не знам дали още се практикува нахълтването в ресторанта на неканени фотографи със снимки от ритуалната зала или църквата, опитвайки да изнудват роднините с думите "ми аз са кво ше ги праа тези снимки".(близките не желаят да развалят веселбата и купуват без значение от цената и качеството за да се отърват от натрапника). Адски е неприятно и поне според мен непрофесионално от морална гледна точка.

Дата:   19-07-13 22:25

Всъщност практиката "задна седалка" е таксиметраджийска (+ предпазно стъкло/мрежа) на запад и протоколна на охранявани хора.
Младите нямат такава обвързаност с протокол и изисквания за безопасност.

Автор: vladod   
Дата:   19-07-13 22:28

"Любимото" ми е, когато някой роднина, виждан от младоженците за пръв и последен път в деня на сватбата, реши да бъде "железен" в затискането на вратата при булката [beer]

Автор: wafen   
Дата:   19-07-13 22:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   19-07-13 22:31

Определено не трябва да има обвързаност, просто е грозно, особено когато или никой не помага на булката да слезе, или и шофьорът и младоженецът се втурват да кавалерстват. Това не е толкова важно, наистина ми е интересно още ли така се нахълтва в ресторантите или вече сме по-цивилизовани?

Автор: kadar   
Дата:   19-07-13 22:40

На мен пък всички ритуали и традиции са ми любими ! Няма лошо , всеки да прави каквото си иска !
Живота е къс , радвайте му се !
Какво ся ще мислим защо булката сядала отпред ? Еми да си сяда...ако иска и на капака да се вози ! Не се залисвайте с глупости !

Наздраве на всички ! И на Фокус !

Автор: vladod   
Дата:   19-07-13 22:43

Наздраве [beer]
И, моля, видеооператорите да не се вживяват прекалено в самовеличаенето си [cool]

Автор: pepi34   
Дата:   19-07-13 22:56

Не е практично булката да седне отзад, защото там е тясно за нея. Когато оф автомобил е лимузина, няма този проблем. Не само у нас булката се вози отпред, знам много други държави - Румъния, Молдова, Украйна, Русия, в Чехия също съм наблюдавал сватба. Не виждам смисъл им променяш сватбата точно в този аспект, вероятно целиш да направиш няколко ценни кадъра. Но ако имаме една предвидена кола за кумувете и булката е и младоженеца са по ячки, как ще се сместят всички?

Автор: shagy   
Дата:   19-07-13 23:12

Мястото за сядане на булката, явно е най-големия проблем при сватбените фотографи. Какви пошлости и мизерии извършват споменатите, проблем било къде ще се вози булкаата [smilie21]

Автор: pepi34   
Дата:   19-07-13 23:13

А между другото, те хората не знаят кой ритуал след кой е и какво да правят, ти за автомобила.[shtrak]

Аз мога да ви напомня много по досадни неща , които се налага ми пречат на всяка сватба. Интересно, че съм снимал в чужбина и нито едно от въпросните неща не ми се е случвало извън БГ ( независимо къде!!!)

1.По време на първия танц ЦЕЛИЯ наличен състав на ресторанта тича с чинии в ръка (салатките). За добавка 50% от родата вместо да помагат с овациите и настроението, вадят по един ДЖИСИЕМ и пълнят дансинга, даже нагло ме бутат да им направя място.

2. Същото се случва по време на всеки един ритуал - Посрещането - последния път един гост се скара на фотографа, че като се преместил, застанал пред него и му развалил кадъра. Бях шокиран :), Погачата - с мъка може да се направи читав кадър без да има сервитьор тичащ с основното ястие.
3. Тортата - не знам защо винаги трябва да присъстват и сервитьорите в кадрото, за роднините с телефон в ръка да не говорим.

4. Видеооператор съм и това ми е болна тема, щото при фотото, да кажем, че уцелиш за части от секундата да направиш кадър, а аз как да изрежа ненужните?

5. Много от колегите фотографи, предлагат заснемане с 2 фотографа, само и само да понаучат някой ученик и да вземат някой лев отгоре. В края на краищата това тяхно деяние остава във филма за цял живот. Да не говорим, че поне 80% от снимащите по двойки не знаят каква е правилната схема и какво точно трябва да снима втория фотограф ( а просто допълва или покрива основния, за да покрие пропуските му :) ). В резултат от което правят филма на мармалад. Сигурен признак за такава некадърност е , ако успеят за влязат в кадър от филма и 2мата наведнъж :)

6.Снимам от 10г. и забелязвам неприятната тенденция, сватбите да стават все по неорганизирани от преди и на хората да не им пука за това.Така, че продължавам да си снимам и вече не си го слагам на сърцето.

Но ако има желаещи, може да пуснат някоя и друга снимчица от типа - сервитьора в кадър, ние имаме многоооооооо богата и пищна колекция :)

Публикацията е редактирана (20-07-13 03:18)

Дата:   19-07-13 23:27

pepi34 без да се обиждаш.. на повечето сватби питам кое е по-важно за вас.. фото или видео.. ако кажат и двете се съобразяваме с видеото. Ако кажат основно фото-то тогава просто моля видеото да се съобразява с мен а не аз с него. Ако кажат видеото тогава аз съм невидим..

В крайна сметка казвате, че филма оставал за цял живот.. Снимките също. Все повече младоженци залагат на фотото. Като цяло много малко се предлага HD заснемане (поне в нашия район) .. Но това не е по-темата.

Canon в пълна грешка сте.. Таксиметрови глупости.. не е така. Все едно президента да седне да кара колата си.. а шофьора да седне от зад.. Сори ми не е правилно това..

Относно мястото - еми зависи от колата, роклята и много други фактори.

Като цяло Шанса да направиш хубави снимки на булката с младоженеца в техния сватбен автомобил е свързан точно със сядането на задната седалка.

Йонко, Прав си.. обаче има някакви норми.. Ми дай да ядем супата с вилица.. за да ни е по кеф:) [beer] [beer] [beer]

Дата:   19-07-13 23:30

поне се радвам, че темата има интерес:)

Надявам се да се получи интересна тема.. [beer] [beer] [beer]

Дата:   19-07-13 23:35

Друга основна грешка при една сватба обаче от страна на младоженците .. е, че винаги те поставят пред свършен факт.
Избор на църква, ресторант, време за фотосесия и т.н.

Мисля си, че все пак още в самото начало трябва да се иска мнението на фотото и видеото, както и на агенцията.. Къде кога и как е най-добре..

Автор: georgivelev   
Дата:   19-07-13 23:45

Това е, защото мислиш, че сватбата се върти около заснемането на нейното видео. А не е така. Сватбата е един празник, в който булката и младоженеца се веселят, и въобще не им пука за трудностите или изискванията на фото и камера операторите. Все едно да им пука колко трудно е на музикантите от живия оркестър да свирят. Вземете се стегнете.

Дата:   19-07-13 23:56

KiIIeR
Изживяваш се като центъра на сватбата. Ти да определяш всичко.
Аре я се скрий - това е събитие за и на младоженците, като не те устройва - не снимай и толкова.

Дата:   19-07-13 23:59

Очаквам да искаш от младоженците да носят и конкретни маски на лицето, че да им даваш от готовите, отпреди 5 години, снимки.

Автор: kadar   
Дата:   20-07-13 00:03

Макс, затвори темата :)
Дори мисля че се забави доста :)
Смятам че получи това което искаше да получиш :)

Наздраве , както казах по горе [cool] [beer]

Автор: cicomanco   
Дата:   20-07-13 00:04

Пцолютно Каноне те подкрепям!
Има обаче и някакъв лек резон в казаното дотук, но то е само в случаите когато са поискали мнението на фотографа и след това не са се съобразили с него. Въпреки всичко снимащите отразяват, а не дирижират! Освен ако специално не са се договорили за това![smilie24]

Дата:   20-07-13 00:11

Автор: georgivelev
Дата: 19-07-13 23:45

Това е, защото мислиш, че сватбата се върти около заснемането на нейното видео. А не е така. Сватбата е един празник, в който булката и младоженеца се веселят, и въобще не им пука за трудностите или изискванията на фото и камера операторите. Все едно да им пука колко трудно е на музикантите от живия оркестър да свирят. Вземете се стегнете.

Абсолютно точно[smilie24] [smilie24] [smilie24]

pepi34, като оператор или фотограф, вие сте част от слугинажа(с извинение към целия обслужващ персонал за израза) и сте длъжен да се съобразите с празнуващите, не те с вас. Това всъщност е професионализмът в бранша. В студиото вие командвате но на подобни събития не. Това е тип репортажна фотография. Дори да има някой, който се грижи за протокола, това не е фотографа, нито видео оператора.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »