Автор: pepi34
Дата: 19-07-13 23:13
А между другото, те хората не знаят кой ритуал след кой е и какво да правят, ти за автомобила.
Аз мога да ви напомня много по досадни неща , които се налага ми пречат на всяка сватба. Интересно, че съм снимал в чужбина и нито едно от въпросните неща не ми се е случвало извън БГ ( независимо къде!!!)
1.По време на първия танц ЦЕЛИЯ наличен състав на ресторанта тича с чинии в ръка (салатките). За добавка 50% от родата вместо да помагат с овациите и настроението, вадят по един ДЖИСИЕМ и пълнят дансинга, даже нагло ме бутат да им направя място.
2. Същото се случва по време на всеки един ритуал - Посрещането - последния път един гост се скара на фотографа, че като се преместил, застанал пред него и му развалил кадъра. Бях шокиран :), Погачата - с мъка може да се направи читав кадър без да има сервитьор тичащ с основното ястие.
3. Тортата - не знам защо винаги трябва да присъстват и сервитьорите в кадрото, за роднините с телефон в ръка да не говорим.
4. Видеооператор съм и това ми е болна тема, щото при фотото, да кажем, че уцелиш за части от секундата да направиш кадър, а аз как да изрежа ненужните?
5. Много от колегите фотографи, предлагат заснемане с 2 фотографа, само и само да понаучат някой ученик и да вземат някой лев отгоре. В края на краищата това тяхно деяние остава във филма за цял живот. Да не говорим, че поне 80% от снимащите по двойки не знаят каква е правилната схема и какво точно трябва да снима втория фотограф ( а просто допълва или покрива основния, за да покрие пропуските му :) ). В резултат от което правят филма на мармалад. Сигурен признак за такава некадърност е , ако успеят за влязат в кадър от филма и 2мата наведнъж :)
6.Снимам от 10г. и забелязвам неприятната тенденция, сватбите да стават все по неорганизирани от преди и на хората да не им пука за това.Така, че продължавам да си снимам и вече не си го слагам на сърцето.
Но ако има желаещи, може да пуснат някоя и друга снимчица от типа - сервитьора в кадър, ние имаме многоооооооо богата и пищна колекция :)
Публикацията е редактирана (20-07-13 03:18)
|
|