Автор: metodiev_martin
Дата: 11-07-13 23:47
<<<<Автор: biso
Дата: 11-07-13 21:17
мнението ми е,
че ако не знаеш, т.е. не си осъзнал (съзнателно, базирано на знания) точно какво ти трябва,
не си харчи парите, резултатите няма да са по-различни или ще са случайни>>>>>
Подкрепям.
И аз много се чудех на варианта 6D + 24-105, но в крайна сметка си взех 5mkII с 24-105 и си оставих твърдия 85мм и 70-200 f4 и не съжалявам грам. Наистина 6д-то е с по-добър сензор, не издиша на високо исо (въпреки, че и 5д2 е добре с ISO-то, в сравнение с двуцифрените тела на канон) и тук-таме други благинки (ще си позволя да не ги изброявам), но според мен, за целите за които ми трябва няма да открия разликата между 5д2 и 6д. АЗ бих ти предложил инвестиция в обективи от висок клас, защото обезценяването при тях е много по-малко, отколкото при телата. Без значение дали ще си вземеш втората или третата версия на 5д, или 6д, обезценяването след 1-2-3 години ще е в пъти повече, отколкото на едно 70-200 2.8 IS II
Поекспериментирай с обективи втора ръка, за да добиеш представа за чисто физическите характеристики и качества на стъклата - от тежест, до рисунък и прочие. Гледам, че в профила ти, екипировката е доста entry level, затова по-добре остави половината долари в някоя банка, с другата част поекспериментирай с тела и обективи втора ръка, продай ги с минимална загуба, и след преживяния "катарзис"
се хвърляй в дълбокото.
УСПЕХ!
PS - не забравяй да оставиш пари за билет за връщане и за светкавица
|
|