Автор: demolution
Дата: 27-06-13 21:00
Отварям темата провокиран от няколко бързи
коментара под моя снимка за която ще дам линк по-долу.
Защо пиша тези редове, защото съм неприятно изненадан от това
да отворя своя сника и да видя как тя е коментирана по-един или друг начин който няма нищо общо със самият кадър.
Затова питам къде отидоха снимащите съфорумци и защо останаха само коментатори и "разбирачи", "ценители" или каквито са там!?
Когато група хора решиха да създадът преди вече не си спомням колко години форум за фотография, те направиха нещо което за мен остави трайна следа в развитието ми на фотограф и е част от породилото се желание да се занимавам с фотография в България.
През годините всчики педполагам, или поне тези които следят из основи форума забелязаха как професионалните фотографи, хората които си вадят хляба с фотография, във всичките и форми започнаха да изтриват своите снимки а някои и цели профили, именно поради зачестилите злокачествени коментари под тяхни снимки от хора които са се объркали някъде по пътя и са решили, че това е форум за изразяване на мнение на различна политическа, социална, културана и др. вид тематика. Всъщност повечето хора забравят основната насока на този форум а именно, че не случайно се казва ФОТО-форум и, че в основата си той е създаден за да показва различни фото творби на интернет общественоста. Вместо да изразяваме гражданска позиция, както беше написал съфорумец под мойта снимка или да изразяваме каквото и да е мнение което няма общо с дадената фотография, то по-добре да гласуваме, да покажем, насърчим и уважим творбата на автора. Критиката е полезна само когато е градивна както и мнения по дадена тема.
За това моят призив към всички участници дейни и такива които само се наслаждават на хубавите снимки, разглеждайте снимките като послание, от автора към аудиторията на сайта, замислете се какво е искал да каже с даден кадър и заглавие, помислете как го е създал и какво му е коствало за да го направи.
Бъдете безпристрастни и позитивни, не внасяйте политическа или гражданска позиция в коментарите си ( никой не го интересува на коя партия сте привърженик, дали сте патриот, дали сте гласували или, за кой сте гласували, и защо симпатизирате на някой или го ненавиждате ).
Ние, Аз, Вие сте творци в едно от най-красивите и въздействащи изкуства и като такива сме длъжни да оценяваме труда на нашите колеги и приятели.
Много хора най-вероятно ще охулят тази тема, ще я изкритикуват както винаги, поради несходство в мисленето или поради някаква си тяхна причина.
Всеки има право на мнение и за това пускам и темата за да разберем мненията на всички интересуващи и занимаващи се с фотография в България.
Ето го и толкова коментираният кадър:
https://photo-forum.net/i/1740754&CATEGORY_ID=1
|
|