Автор: Nikolcho555
Дата: 15-06-13 16:55
Здравейте.
До миналата година имах Canon 40D + Tamron 17-50/2.8 + Canon 70-200/4L + Canon 550EX но се наложи да ги продам поради финансови причини. Но нещо не мога да трая без апарат и вече трябва да взема някакъв. Проблемът е че вече разполагам с доста по-малко средства от преди и мога да взема нещо до 700-800лв максимум. ( предната ми система беше доста повече ) Мислех да взема някакво тяло на Пентакс понеже с него ще мога да ползвам ръчнофокусни дълги и евтини обективи, нещо около 135мм или 200мм на бленди 2.8 или 3.5, понеже няма да мога да взема нещо дълго и автофокусно за близки пари. Но вчера съвсем случайно докато четях различни ревюта попаднах на статия за Минолта 70-210/4 beercan и за моя изненада се оказа че има автофокусен обектив на много прилична цена с отлични за парите си характеристики. Доколкото разбрах е с отлични цветове,точен автофокус, солидна изработка, има разни аберации но кои ли дълъг няма и е по-бавен от канонския което си е нормално, все пак цената му е съвсем друга. Още повече че ако правилно съм разбрал ( понеже за пръв път се сблъсквам със сони система ) сонитата имат стабилизация в телата и обективът и той се ползва от това предимство и става и още по-привлекателен.
Та въпросът ми е колеги, може ли някой да ме посъветва какво тяло ще е най-добре да взема ( доколкото разбрах този обектив е само за сони тяло ) до цена около 500лв максимум, ако може по-малко още по-добре. На мен ми трябва да има над 6 MP, ако има пентапризма а не пентамирор идеално, клипове е предимство но не задължително, абе кое според вас е оптималното за тези пари тяло което да ползвам с този обектив, приоритет са ми портретните снимки. Ако може и една евтина светкавичка някой да каже че идея си нямам какви са за сонито, която ще ми запълва сенките при портретите. Ще съм много благодарен ако ударите по-едно рамо. Също и кажете дали бъркам нещо за обектива, нали е автофокусен и нали само с тела сони се ползва.
|
|