Автор: ilcoin
Дата: 09-06-13 17:15
Да, най-доброто решение е това. Ама ако ти се занимава, или инженерната злоба е направила въпроса личен, нещата стават различни
Сега, мисля че ти дължа извинение, тъй като не помислих внимателно над проблема. Според мен огледалото няма как да опре с този обектив, тъй като т.нар "работна отсечка" при никон е по-голяма, отколкото при М42/Пентакс байонета. Затова няма безкрайност. Получава се нещо като "микро макро-пръстен", грубо казано. Обектива е мъничко по-напред, отколкото е предвидено да бъде. При което се проявява проблема.
Така че, очевидно щом не опира в пентакското огледало, няма да опира и в никонското. А и може много лесно да се измери по начина, който ти казах. Тогава нещата ще станат съвсем ясни.
От статията личи, че преправянето поне тук не е сложна работа, така че ако имаш инструменти и пипаш внимателно, не мисля че ще е голяма драма да си го направиш сам.
Ако все пак се съмняваш, дай на Слав да ти го направи. Сигурен съм, че резултата ще е перфектен (както обикновено при него).
|
|