Автор: Iordanov
Дата: 24-05-13 09:16
Упорито момче си и затова ще ти отговоря. Защото е най-разпространен. А за целите ми е идеален. Наясно съм, че 17-55/2,8 е ненадминато по-добър, но не искам да взема скъп обектив, с който не съм снимал никога и с който не съм свикнал. Освен това не искам да поемам риск с нещо толкова по-скъпо, защото аз плащам накрая, ако не дай Боже нещо се случи. 18–70 няма стабилизация, а и е по-зле от китака. 18–105 ми е излишно дълъг, а не искам да се занимавам с павилиона след всичко изписано за наемането на нещо от тях. Идеята ми беше някой от 10000–те хиляди притежатели на тривиалния китов обектив да ми го отстъпи за 1 ден, срещу сладка раздумка на няколко бири или сума в брой. Не съм пуснал темата за да обиждам някого или да получавам съвети. Просто търся посочения обектив.
И не става дума за 5-7-9-10-12-15 лева. Надявам се да съм задоволил съвсем културно любопитството ти. По принцип такъв тим снимане не ме интересува и по тази причина не съм подготвен за нещо такова. Обективи твърди имам бол, те пък и светлосилни, ама пусто не са удобни за репортажно снимане.
Надявай се на каквото си искаш.
|
|