Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна
 Olympus E-P5
Автор: serjy   
Дата:   10-05-13 08:12

Новият Олимпус вече е факт! На тези които го чакаха - честито! [beer]

Olympus PEN E-P5 Hands-on Preview

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus E-P5
Автор: Jankoff   
Дата:   10-05-13 08:23

Две хиляди лева за нещо, което е същото като едно, което си купих от САЩ за под 700 лева?
Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха!
По-подробно: това нещо има в повече маааалко по-добра стабилизация, въртящ се екран и focus peaking - със спорна приложимост (кой ще използва ръчни обективи?). И не се знае дали няма да е с по-ниска оценка на ISO DxoMark.
Майтап!

Дата:   10-05-13 08:40

Jankoff, не е задължително купуването му, само който го иска [beer]

ето накратко подобренията му, доколкото разбирам от английски:
- изцяло метален корпус
- нов сензор и процесор като на ОМ-Д, може би леко рафиниран
- 1/8000сек. скорост на затвора
- ИСО 100
- 5 осева стабилизация с възможност за превю режим по диплея
- фокус пиикинг за ръчнофокусни обективи
- автофокус на изключително малки обекти
- синхонна скорост за светкавица 1/320сек
- време между две снимки 0.044сек.
- 9 кадъра в секунда - 5 с автофукус
- вграден Wi-Fi с възможност да управление на фотоапарата и снимане от дистанция със смарт телефон.
- въртящ се дисплей

това е накратко новото спрямо Е-Р3... ми никак не е малко [shtrak]

Автор: Джъмбо   
Дата:   10-05-13 08:43

пийкинга е удобно нещо не само за ръчно фокусните обективи
не знам още как ще е при оли, но при сони работи и с АФ обективи и така мога веднага да се ориентирам какво точно ми е на фокус

+ това не е редно да сравняваш по-нисък клас модел с такъв в който имаш доста повече екстри и контроли за управление

Автор: victory13   
Дата:   10-05-13 08:53

абсолютно извън темата, обаче не за първи път срещам 2012 вместо 2013 в нета... [smilie8]

Дата:   10-05-13 08:54

Става дума, че тези екстри не струват още един апарат и половина, нали.
Естествено, че си го купува, който иска. Аз не искам. Бих си купил още един и половина апарат EPM2. [smilie18]

Дата:   10-05-13 08:55

Джъмбо, сравнявам го с предишния пен от същата серия, поне на мен ми изглежда логично [beer]

Автор: Джъмбо   
Дата:   10-05-13 08:59

това не бе за теб както се досещаш

Автор: batzas   
Дата:   10-05-13 09:04

Да подкрепя Джъмбо за пикинга.
На некса е незаменим при видео. Просто пуцам на МФ, нищо че е АФ обектива.

Дата:   10-05-13 09:07

и на новия пен Е-Р5, го дават че работи при видео. пише че и стабилизацията при видео е подобрена... може пък да почна и филмчета да снимам [cool]

Дата:   10-05-13 09:11

Нищо ново под слънцето. Това е например като онова малко BMW, което струва два пъти повече от други подобни коли, които са много по-добри във всяко отношение. Плащаш, за да пише BMW.
При Leica е същото - много германци и германки умират да се фръцкат с апарати, на които пише Leica. Въпреки че за двойно по-малко пари могат да си купят абсолютно същия апарат, на който обаче пише "само" Panasonic.
Човешката суета е много голяма и твърде нелечима - да гледаме снизходително на нея. [smilie5] [smilie18] [smilie5]

Автор: hotsnail   
Дата:   10-05-13 09:16

За съжаление из страница седма "Sadly, though, peaking doesn't work when the camera's mode dial is set to the movie position.". За видео ползването на АФ не е удобно или добро въобще, освен за статични сцени или съвсем филмче за спомен, точно там peaking-a е съкровище.

Трябва да се види как ще е точността на ръчния фокус с peaking при Олимпус. сонито е почти ОК ама не винаги и трябва малко опит или няколко опита или най-добре бързо потвърждаване с увеличение (пийкинга на увеличения образ е супер точен при Сони). Тоя на Олимпус поне по картинките изглежда по-умен и може да е по-точен.

Мен ме впечатли 1/320 sync speed! Това е полезно особенно следващите 5-6 месеца.

Дата:   10-05-13 09:16

остава и следящия автофукус да са го направили ефективен и използваем и просто избиват рибата [smilie24]

Автор: djfroggy   
Дата:   10-05-13 09:18

Ако този апарат заедно с "китовия" 17/1,8 е 2000 лева, ще се преглътне. Но ако го пуснат с тъпия 14-42 за 2 бона, не са познали.

Автор: djfroggy   
Дата:   10-05-13 09:19

Ако този апарат заедно с "китовия" 17/1,8 е 2000 лева, ще се преглътне. Но ако го пуснат с тъпия 14-42 за 2 бона, не са познали.

Дата:   10-05-13 09:24

djfroggy: "Ако този апарат заедно с "китовия" 17/1,8 е 2000 лева, ще се преглътне. Но ако го пуснат с тъпия 14-42 за 2 бона, не са познали."
Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! Ха-ха-ха! С тъпия 14-42 не е 2 бона, ами е 2.2 бона! А с "китовия" 17/1,8 е ТРИ бона - "with 17mm F1.8: €1449"!
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Malakar   
Дата:   10-05-13 09:33

Аре не разваляйте темата с коментари за цената. Няма скъпи неща, има хора с недостатъчно пари.

Автор: batzas   
Дата:   10-05-13 09:35

Икономията е майка на мизерията.

Както казва един приятел,
- Не трябва да гледаш от какво да спестиш, а как да си увеличиш доходите.

Дата:   10-05-13 09:37

За съжаление, на нас българите всичко ни е скъпо, но проблема не е това колко хората искат, а в това, че тук сме с най-ниските доходи от цяла Европа. Машинката е супер и е доста сериозен скок нагоре, по отношение на предишния е-р3. Според мен си струва всяка стотинка. Трябва да счупя касичката тия дни [cool]

Автор: hotsnail   
Дата:   10-05-13 09:42

Скъпо е относително ....то и Олимпус и Сони винаги почват с малко по-висока цена и после я смъкват. Некс-5R е добър пример - тръгна на 1500 сега има опция за 1100 има и за 1300. При Олимпус има модели по 600 лева...догодина този ще е около 1200 преди да го замести о-п7

Не разбрах защо намерихме доходите в БГ. Сиромашка държава сме вярно ма цените ни не са сиромашки за нищо

Публикацията е редактирана (10-05-13 09:43)

Дата:   10-05-13 09:46

Я не пишете глупости! Изобщо не става дума за българи и небългари! Какво, в САЩ, Англия, Германия хората не си правят сметка на парите, така ли? Вие явно не познавате света и съдите за него само от това нещо тук, наричано от някои държава.
[smilie9] [smilie9] [smilie9]
Какво, аз не можех да дам 1200 лв. за EPM2 ли? Не можех да дам 2000 лв. за EM5 ли? Можех, слава Богу!
[thankyou]
Но няма да се оставя да ме правят на глупак! Ако един сапун струва 1 лев, а някой ми иска 1.5 за него, няма да го купя! Въпрос на принцип!
[cool]

Публикацията е редактирана (10-05-13 09:49)

Дата:   10-05-13 09:57

добре, нека не спорим за глупости! това кой как е с парите и кой колко дава за играчки е 1000% субективно и няма никакво отношение към този фотоапарат, а дори и към нищо конкретно което се купува с пари, дори и за сапуните [smile] [beer]

Дата:   10-05-13 10:21

serjy: "това кой как е с парите и кой колко дава за играчки е 1000% субективно и няма никакво отношение към този фотоапарат".

Не е така. Като технически възможности обсъжданият апарат е добър, но не е нищо революционно или ново. А едно от най-важните неща за един фотоапарат, да не кажа най-важното, е колко струва. Или, в случая, колко му искат. На този му искат мнооооого повече, отколкото е реално. Съответно - цената му скоро ще спадне. И ще спадне - знаете ли защо? Защото хората по света не са глупаци като българите! И бързо поставят на място всеки печалбар!
[cool]
Ако не знаете, погледнете например в амазон.ком и амазон.де - откъдето най-вече се купуват фотопарати (и всичко друго). Има ли коментари към всеки продукт? Има!
[cool]
И потребителите поставят на мястото всеки продукт, включително цената му!
[cool]
А тук да сте видяли коментари? Възможност за коментари?
[smilie9] [smilie11] [smilie9]
Ами .... няма. Няма, щото ако има ..... нали се сещате.
[smilie23] [smilie23] [smilie23]
Съвет: изобщо не се хвърляйте на това нещо, и особено не му се хвърляйте в Бг!
А после, ако желаете, можете и да почерпите за този ценен съвет, който ви давам.
[beer]

Автор: Malakar   
Дата:   10-05-13 10:33

Джанкофф-търговското-гуру-и-социален-пропагандатор познавате ли го?

Джанкофф, трябва ми един Панасоник Лайка 25/1.4 за м4/3, я кажи от къде да си го купя, че да не се набутвам и да се почувствам и аз тарикат [beer]

http://i219.photobucket.com/albums/cc12/sirkillsalotlol/TROLLS-TROLLS-EVERYWHERE-1.jpg

Автор: SoftImage   
Дата:   10-05-13 10:45

>>Jankoff : Две хиляди лева за нещо, което е същото като едно, което си купих от САЩ за под 700 лева?

Jankoff, не ти е точно сравнението. Сравнявай цени от един и същи магазин (и от една и съща държава). Като го вземеш от САЩ се плаща транспорт и ДДС и се губи гаранция. Ако много държиш на покупка от САЩ сравни и цените на Е-P5 в САЩ. Освен това твоя модел не е нов и му е поспаднала цената, което още повече изкривява сравнението. Дали си струва разликата всеки си решава, но ми се струва че има за какво разликата да е голяма(особено ако се вземе в комбинация с 17мм 1.8 + VF4).[beer]

Публикацията е редактирана (10-05-13 10:46)

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »