Автор: turntablism
Дата: 30-04-13 21:36
Здравейте колеги. Пускам втора тема със заглавие "Проявяване на нещо си", защото предната се получи доста добре (Проявяване на OrwoChrom), и ако някой реши да прояви отново този филм и не знае как, мисля, че ще си отговори на доста въпроси четейки темата. Надявам се и тук да се случи подобно споделяне на мнения.
Като цяло във форума има някаква разпокъсана и бегла информация за този филм, който доколкото знам се е използвал за контактно копиране и обръщане в позитив на негативи с цел прожекция и т.н. Дребнозърнест и сляп към част от спектъра материал.
Общо взето не знам много за филма, който иска може да сподели нужната информация.
Целта ми е да използвам филма за снимане/фотографиране. Знам че сред вас има хора, които са го правили. За смисъла на самото начинание не знам дали трябва нещо да се коментира. То е ясно. Всеки сам си избира.
Лично аз днес направих първия си опит, снимах не много контрастна сцена, като 6 Аса, проявих 1+100 родинал 12 минути 20 градуса. Резултатът е лош.Защо лош?
Доста воал се появи, а доколкото знам този филм би трябвало да е почти прозрачен.
Какви времена, какви проявители, каква чувствителност да опитвам ?
Споделете вашия опит и резултати. Благодаря ви за отделеното внимание и време! И весели празници
Публикацията е редактирана (30-04-13 21:38)
|
|