Автор: Emoxide
Дата: 12-04-13 15:17
Колега по хоби,
много ще съм благодарен и бих се радвал, когато може, след като имаш вече кратък опит с новата придобивка FUJI Х20, да споделиш с мен, а защо не и с целият Форум, няколко специално подбрани от теб кадъра но в формат RAF.
Иска ми се сред тях да има 2-3 примера за макро снимки;
/предложение:
-снимка на цъфнало цвете или цвят на дърво;
-кадър на който е заснет предмет с фини детайли, може ръчен часовник, пощенска марка, детаил от някакво ювелирно бижу, детайл от електронна платка...
-кадър на който е използван супер-макро но обективът е на дължина над 75мм и блендата е макс. отворена и е акцентирано на даден предмет. Може да е например краят на някой парапет от стълбище или нещо интересно...//
Примери 2-3бр. при относително слабо осветление, в стая, може и в заведение(за да се усети белия баланс при смесено осветление) и моля не вдигай над ISO1000(1250)
2-3 примера при максимална динамика при контрастни ситуации, при ярко слънце(може и конражур) снимай някаква фигурална композиция, с участие и на хора, като лицата им да попадат в кадъра.
както и 3 примера за ландшафт и архитектура:
- природа (може и гледка към парк или междублоково пространство с добра зеленина) но снимано отдалеч и при бленда между f5.6÷f8.0
- градски ландшафт - гледка през прозорец отвисоко или от дадено място с добър изглед... пак желателно f≈8.0
- архитектура, не е задължително да е снимано отблизо, но е желателно да има множество детайли по възможност да има доста линейни успоредни детайли - за да проверим как е откум моаре и резолюция; препоръчвам бленда f5.0÷f8.0
Благодаря предварително! :)
Не желая да бързаш с тези примери, не е спешно и не е в срок. Ще ми се да поопознаеш апаратчето и едва тогава :)
Още веднъж честито и поздравления за изборът ти. Мисля, че няма да те подведе.
|
|