Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Инфо за Sigma 28-70mm F/2.8 EX DG Canon
Автор: onqskonq   
Дата:   30-03-13 23:14

Посъветвайте ме за Sigma 28-70mm F/2.8 EX DG Canon втора употреба, ще го ползвам за заснемане на тържества и портрети на тяло 60d.
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Инфо за Sigma 28-70mm F/2.8 EX DG Canon
Автор: metodiev_martin   
Дата:   30-03-13 23:54

Аз тествах на 3 пъти макрото 24-70 и бях много разочарован от цвтопредаването, остротата извън центъра, динамиката/картинката/детайлите ... да не изброявам, че ще стане дълго.
Ако приемем, че това е субективна оценка, остава конфликтът между камерата и стъклото... 60Д няма микроаджъстмент и ще се наложи калибрация на тялото с обектива. И при трите стъкла, които тествах се наложи да им настройвам микроаджъстмента от + 9 до + 15 и пак нещата стояха много мазни. Лично аз не бих избрал въпросната сигма на кропка, още повече на 60д. Ориентирай се към малко по скъпия тамрон 28-75 - недостатък е, отсъствието му от базара и малко по-високата цена, но качествата му отвяват сигмата [smilie24]

Автор: pivanov   
Дата:   01-04-13 09:24

Не мисля, че обектив с диапазон, започващ от 28 или 24 ще е удачен за снимане на тържества с 60Д. Според мен повече работа би свършил обектив 15-17 в долния край.

Автор: Gru   
Дата:   01-04-13 12:06

Не ,че няма да върши работа, но за кропка мисля ,че не си заслужава да се купува макар да е толкова евтин.
Единствено ако снимаш във големи помещения или на открито.
+ 2.8 ,
+ евтин ,
- в тясните помещения , ще имаш доста ограничено снимане.
Ако ще снимаш в големи бални зали ще върши работа.

другото е все към недостатъците.
Ако го комбинираш със токина 11 - 16 ( примерно ) мисля ,че ще е добре, но ти сигурно търсиш евтиното и аз ако трябваше да избирам евтино , бих си взел 5d + sigma 24 - 70 2.8 + 50 1.4

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »