Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 7D
Автор: nbssb   
Дата:   29-03-13 14:54

Здравейте ,искам да ви попитам какво ви е мнението за Canon 7D.Колебая се дали да го купя?Начинаещ съм и се чудя дали е за мен?Намерих го доста изгодно в Ebay заедно със три обектива върви.
цък

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 7D
Автор: drawer   
Дата:   29-03-13 15:01

Офертата е добра, но апарата пристига от Item location:
Hong Kong
и на митница ще трябва да платиш мито и ДДС.

Автор: dephil   
Дата:   29-03-13 15:04

Апаратът е добър, търговецът също изглежда читав, обаче:

1) Както е казал и колегата - видя ли откъде е продавача? Занимава ли ти се с митници и към това -- върху общата сума на цената + транспорта ще трябва да слагаш мито и ДДС.

2) Ако ще се ползва с тези обективи - не ти трябва тази камера.

Публикацията е редактирана (29-03-13 15:05)

Автор: ilcoin   
Дата:   29-03-13 15:05

Е, то никой не ти пречи да караш Поршето си с 80, защото толкова можеш. Ама си е Порше де, друго си е да знаеш, че може и с 280 да върви [smilie3]

Щом като има зелено квадратче, значи има напълно автоматичен режим. Ако това е добре за тебе и си склонен на преглътнеш другите недостатъци на dDSR класа (размер и цена), не виждам причина да не става за начинаещ.

Автор: thumper   
Дата:   29-03-13 15:14

Абе Вие защо не четете?!

This seller does not post to Bulgaria

Дата:   29-03-13 15:21

Не е вярно че работи със България ,писах му майл и ми каза че няма проблем,но не знаех че трябва да плащам мито ,мислех че отпада за такава техника митото но май съм сгрешил.Иначе камерата хубава ли е защото има вариант да си взема от един познат Никон D700 за малко повече пари и без никакви обективи!

Автор: dimichos   
Дата:   29-03-13 15:24

На подобна цена и в базара може да се купи.[smilie24]

Дата:   29-03-13 15:29

Добре ще формулирам въпроса така.Искам да правя предимно портретна фотография,знам че това зависи предимно от обективите към коя марка обективи да се насоча съобразена с цена-качество.Тялото знам че е важно също така че съвета ви ще е много важен тъй като се побърках от четене и в главата ми е пълна каша.

Автор: mihail_radkov   
Дата:   29-03-13 15:35

Аз не бих се доверил просто ей така някой да ми каже за какво да похарча 2-3 хиляди лв. Препоръчвам на първо място фотографски курс, след който ще знаеш какво искаш, какво ти трябва и дали изобщо ти се занимава с тея неща.

Успех [smilie24]

Автор: chill   
Дата:   29-03-13 15:36

nbssb написа:

> Иначе камерата хубава ли е
> защото има вариант да си взема от
> един познат Никон D700 за малко
> повече пари и без никакви
> обективи!

7D и D700 са профилирани малко различно една от друга.

Дата:   29-03-13 15:37

Не трябва да плащаш мито, само ДДС. Плюс още няколко досадни такси. Ако ти дойде с обикновена поща е лесно, но ако търговецът използва куриерски фирми става доста по-сложно - попълват се митнически декларации, мотаят те по гишетата, плащат 1 куп такси (освен ако куриерът не го направи вместо теб, но за това трябва да го упълномощиш)Като цяло те съветвам да купуваш от търговци, позиционирани в ЕС. Гледай item location.

Автор: virosh   
Дата:   29-03-13 15:38

@nbssb, съвет от мен - намираш един-двама приятели с различни тела и обективи и пробваш да видиш кое ще ти допадне повече. Може и в някой магазин за техника.
Преди да се спреш на марка и модел камера - хвани по едно тяло от двете и виж кое ти пасва по-добре.
Колкото до обективите - мисля че има достатъчно изчерпателни източници в нета а и тук във форума.
И след това всичко опира до финансите които си приготвил. [smile]

Дата:   29-03-13 15:40

Какъв ти е бюджета? За портрети можеш да вземеш и някой старичък фул фрейм с два твърди обектива. В базара има добри предложения.

Но тъй като явно си напълно начинаещ, съветът ми е да си вземеш евтина техника, за да можеш после в пълна степен да оцениш хубавите тела и обективи. Вземи нещо от entry calss и след 6-12 месеца сам ще знаеш какво точно ти трябва. Нещата се продават сравнително лесно.

Публикацията е редактирана (29-03-13 15:44)

Дата:   29-03-13 15:51

такова беше и моето първоначално мнение но след като ходих до фотопавилиона ми казаха друго и в няколко други форуми писах и почти навсякъде ми казаха да си взема по-хубаво тяло още в началото за да свикна.И затова си смених мнението.За съжаление като всеки начинаещ се чудя кое да бъде Nikon или Canon ,наи-често задавания въпрос на начинаещ и съм доста объркан ,доколкото разбрах Canon имали повече възможности за обективи и по-евтини ,но на мен някак си ми харесва повече Никона но ме наплашиха за тази марка че имало по-малък избор за обективи и по-скъпи били.Какво е вашето мнение?

Дата:   29-03-13 15:52

Ресурса ми е около 3 хиляди лева!

Дата:   29-03-13 15:56

Така е, канон имат хубави евтини портретни обективи - 85мм ф1.8 е типичният пример. 50/1.4 също може да се причисли в тази група. Последните близо 2 години канон обновиха доста от основните си обективи и по-старите версии допълнително поевтеняха, а качеството им почти не отстъпва на по-новите версии (70-200/2.8, 100/2.8 и т.н.).
Подходи практично, марката не е религия, винаги можеш да я смениш.

п.п. За тези пари можеш да направиш чудесна система за начинаещ. Ще ти дам пример по-късно, нека и другите си кажат мнението.

Публикацията е редактирана (29-03-13 15:58)

Автор: ilcoin   
Дата:   29-03-13 16:14

Мнението ми е, че като цяло са ти наговорили глупости. Канон и Никон тикат бранша напред, та общо взето каквото го има при едните обикновено го има и при другите. Цените може и сам да си ги намериш в интернет ...

Инвестицията са обективите, не телата. Добрите обективи са скъпи, не толкова добрите са евтини. Има достатъчно и от двата вида за всички марки, така че това не е проблем. Крайния резултат зависи много повече от обектива, отколкото от тялото. Особенно в посока на това, което искаш да снимаш.

По-евтино тяло, евентуално втора употреба. Другите пари за стъклария. Едно средно варио (може и китак) защото винаги си трябва такъв обектив, и няколко твърди в обхвата предпочитан от теб. Тях може и по-късно да ги купиш, когато се ориентираш малко какво точно ще ти трябва. Чанта и карти с памет. Това е.

Ако ти харесва никон, не виждам причина да не си купиш такъв. Д700 е прекрасна камера. Обективи се намират и особенно ако не те е страх да купуваш 2-ра употреба, може да си стъкмиш доста прилична система за тия пари.

Автор: Solberg   
Дата:   29-03-13 16:20

Ако си решил от ebay да е точно апарата, може да погледнеш от Англия. Естествено е по скъп от Hon Kong.., но няма да плащаш мита.

Дата:   29-03-13 16:30

спрях се на ebay защото ги продават на нормални цени тук нашите продавачи искат да забогатеят от един апарат ,изключително нагли със цените си.

Дата:   29-03-13 17:44

nbssb,

Ако можеш да преглътнеш, че няма видео и че тежи доста (къмто 2 кила, с хубав обектив), въобще не се замисляй и грабвай Никон D700
Към него - 50Г/1.8 (или Тамрон 28-75/2.8) и си готов в рамките на бюджета.

Ако теглото/размерите/липсата на видео са ти проблем - бих ти препоръчал да си вземеш средна категория Сони Некс (6, или 5) с китовия му обектив и остатъка - в твърдите Цайсове :)

Да се взима ДСЛР, който не е ФФ, през 2013та година е една много спорна инвестиция.

Успех!

Дата:   29-03-13 18:31

dephil да ти призная ,знам че видеото не е важно в случая ама някак си се чувствам ограничен от този факт ,че няма видео.За тази цена някак си е трябвало да сложат и видео пък ако ще човека да го ползва ,ако ли не,да не го.Това е и причината да се колебая доста за този модел на Никон.

Дата:   29-03-13 18:46

Ами тогава - дилемата е ясна [smilie24]
ЦЪК! [smilie18]

1) Изборът на реалиста: Сони Некс 6 / 7
2) Изборът на естета: Олимпус ОМ-Д
3) Изборът на пуриста: Фуджи

Съвет - пусни един гугъл на снимките правени с тях, виж и кой снима с тях.
Виж кои са ти по-близо до твоето лично харесване и човеко-профил и се мятай [smilie24]

Която и да си харесаш - няма да сбъркаш [beer] [shtrak]

Автор: vgramatikov   
Дата:   29-03-13 18:59

Тялото е добро. Може да погледнеш кадрите в профила ми :)

Дата:   29-03-13 19:08

Интересен съвет!!![smilie7]

Автор: mutriu   
Дата:   29-03-13 19:37

Ами разбира се. Веско е идеален пример за това, че със 7Д и хубави стъкла можеш да правиш страхотни снимки и да запушиш устите на троловете, разпросраняващи глупости за някви шумове, остарели сензори и т.н.

Аз също имам 7Д и съм много доволен вече трета година. Вземай смело! [smilie24]

Публикацията е редактирана (29-03-13 19:39)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »