Автор: Rebellious
Дата: 31-03-13 21:34
С риск да прозвучи еретично, но не разбирам що за концепция е това "първи фулфрейм". Фетиш ли е някакъв, що ли? За знаещия и можещия човек, тялото е просто инструмент! Т.е. трябва да имаш аргументите защо ти е това тяло, с оглед целите ти. Да, нагледал съм се на хора с "големи апарати", дето нямат читав кадър. На тях машинките са им приоритет, не крайната цел! Бих ги попитал колко реализирани фотографски проекта/теми имат? Или колко изложби са направили по тях? Не, че има нещо лошо в това... Виждал съм и хора със знания и цели, които снимат с това, което не ги спъва прекалено, дори и да е много, много под разните хай левъли и прочее.
В тази връзка защо не дядото 5Д? Разкошна машина, ако не ми трябваше много високо ИСО за проекта ми, не бих го сменил моя 5Д! Нищо, че бил остарял и прочее според много разбирачи...
В момента се намира за под 1000 лв!?! Три пъти по-малко, бе! За тия, дето смятат парите и разликата в обективи! АФ му не е по-лош ни от марк II, нито от 6Д. Е, в дискотеки и нощни клубове не съм пробвал, там не ми е интересно. Не казвам, че няма смисъл, просто моите цели не са там.
За "сочния" пиксел на старото 5Д е писано много!
Да, има риск да е много амортизирано. Ако нещо е заминало по матрицата / лазери, дискотечни, сватбени употреби/ това се хваща веднага! Ако затвора замине, за 200 лв е нов и пак си в джаза. Но, къде са 1000 лв., а къде са три хилки и нагоре за " първо ФФ тяло"?
И не последно място умната с примамливите оферти! Тогава, когато и за под 2000 лв. ще се намери предлагане на примерно 5Д марк 2 на смешно малко кадри! Дори и от много логореични в опита си да са убедителни съфорумци! Ама после? Всичко се връща все някога, така, че лесните пътеки винаги водят до бездни!
|
|