Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Загуба на цветове при нов Epson L800
Автор: dok67   
Дата:   28-03-13 07:58

Здравейте колеги.Накратко вчера ми доставиха нов принтер Epson L800 от Фактор.бг.Заредих мастилниците с оригиналните мастила,премина 20 минутната процедура при първоначалното зареждане,инсталирани коректно драйвери и софтуер...и резултата е липсващи цветове-първо черния,после след почистването жълтия,после синия.Накрая при теста е останал само розово-червения.И това след като правих доста почиствания и няколко дълги такива на печатащата дюза.Предавам се и моля за Вашата помощ и съдействие!P.S.Видях,че има подобна тема във форума ,но при колегата нещата са се оправили с дългото почистване на дюзата...

Отговори на това съобщение
 Re: Загуба на цветове при нов Epson L800
Автор: DonBasilio   
Дата:   28-03-13 08:03

На нов принтер няма какво да се чистят дюзите.
Най вероятно от самото начало не си направил нещо,както трябва.
Най верочтно имаш въздух по тръбите до дюзите.
Най добре питай Фактор за да ти обяснят, какво си пропуснал да направиш.

Дата:   28-03-13 08:08

Ами коректно съм направил всичко според упътванията,без да съм пропуснал нищо...

Автор: iasen2   
Дата:   28-03-13 08:24

Може да е имало въздух в тръбите , като си го пуснал , може да имало прах в мастилниците и да е попаднал в дюзите , мастилата може да не са качествени . Връщай го да си го отпушват . Винаги съм казвал - това са пълни лайна . много по евтино е да си го отпечаташ някъде . Не знам как се лъжете още да си ги купувате .

Публикацията е редактирана (28-03-13 08:25)

Автор: nikidinov   
Дата:   28-03-13 08:32

има едно кранче отстрани, трябва да се завърти за да мине мастилото по тръбите

Дата:   28-03-13 08:34

Добре де,тогава има ли начин да се обезвъздушат магистралите и изобщо някой пробвал ли подобен алгоритъм?

Дата:   28-03-13 08:37

Кранчето си е развито в режим-печат.

Дата:   28-03-13 08:42

казах ти връщай го , може повече да се заебат нещата . Дюзите на епсъните са много малки и всяка прашинка запушва дюзите . Затова патроните са толкова скъпи , мастилото е херметически затворено и цедено и прецеждано. Системите с маркучите са взаимствани от големите солвентни принтери , но там нещата са доста по други .

Дата:   28-03-13 08:55

Как да го върна,като вчера го вземах.....да му се не види[smilie11]

Дата:   28-03-13 09:10

ми да си платил за гаранция и сервиз , да се оправят . Имам лазерени принтери на 10 години и оше работят , а тези даже и не искат да тръгнат :(

Публикацията е редактирана (28-03-13 09:11)

Автор: koki4   
Дата:   28-03-13 09:16

Може да върнеш всичко до 3 или до 7 работни дни,според търговския закон.
Дори и за това,че не ти харесва цвета на кашона.

Дата:   28-03-13 09:22

Така е наистина,но аз с голямо желание го купих за да вадя снимки на малкия ми син....ще говоря днес със Фактор.бг,ако могат да помогнат дистанционно...

Дата:   28-03-13 09:27

и аз имах желание да печатам платове , но тази марка ме отказа за сега :) След време - може би пак :)

Автор: qavkata   
Дата:   28-03-13 23:34

първото и най-важно нещо е първоначалното изчакване на 20-те минути зареждане- казваш че си изчакал
второто е да си завартял "ключа" за транспортиране и принтиране в горна позиция, т.е. за принтиране-и това си направил
и трето да на си сложил силиконовите тапички на мастилниците, те са само за транспортиране и съдават вакум ако са поставени и поради тази причина мастилото не върви
ако смакс 3-4 дълги почиствания не се оправи, изпрати им го, преполагам че ще ти разрешат проблема

мастилата от фактор ли са?

Автор: aliengg   
Дата:   29-03-13 00:24

Абе ще ви се отвори съзнанието за HP, ама... [smilie7]

Автор: Canon   
Дата:   29-03-13 00:31

aliengg
HP. БЕШЕ ми първия цветен. Преди 15 години.
Тогава като попитах за сервизиране - 70$/час - мерси. Това е цена и за диагностикаta на място + доставка за моя сметка до техния сервиз /+30$ - тогавашна разценка/
100$ само да ми кажат какъв според тях е проблема, при все, че доста детайно им го описах по телефона.
[smilie23]

Публикацията е редактирана (29-03-13 00:31)

Автор: aliengg   
Дата:   29-03-13 01:03

Каноне, аз пък за 15 години съм имал над 20 принтера - от офис клас, до най-големите дизайн джетове. В момента в офисите ми работят 11 принтера и плотера - монохромни, цветни, лазерни, пигментни, латексови - всички са HP. Следващият, който обмислям, пак ще е HP.
2 пъти за тия години съм имал принтери, различни от HP и двата пъти съм ги изритвал от офиса скоропостижно.
Сервизът им не е евтин, да (не бих казал и че е скъп), но обикновено принтерите HP надживяват поне 2 или 3 пъти амортизационния си цикъл и едва тогава имат нужда от профилактика или сервиз. Какво като на BMW e по-скъп сервиза, като в пъти по-рядко се чупи от Ланчия, примерно...
Е, красива е, но за сериозно "състезание" трябват други качества...
[beer]

Автор: Canon   
Дата:   29-03-13 01:22

aliengg
Радвам се, че си имал късмет. Вероятно щото HP са със стратегията да доят дребните клиенти със скъпа сервизна поддръжка. Явно щото те не се хора, а платци.
Да те запозная с приятел от Габрово, скапа му се лазерния една седмица след изтичане на гаранцията. Премерено, нали?
Иначе втория шарен ми беше Епсон А3+, само със фирмени мастила го поях. 1 проблем (запушена дюза, безплатно сервизиране на място в офиса с някаква химия в мастилницата, след 30 минути от обаждането по телефона вече работеше и допечатахме много спешна колекция ), това са ми проблемите с него за 5 години. Няколко пъти му платих цената чрез мастилото, не е като да не е работил.
Същата "сервизна" стратегия имат HP и при лаптопите.

п.п. Виж за Ланчията и БМВ - аре недей - нещо като сисадмин съм на автосервиз.
Мога да те зарина от базата данни със статистика на сервизиране.

Дата:   02-04-13 07:07

Мастилата са от Фактор бг,става въпрос за чисто нов принтер.Всичко което си ме посъветвал съм го направил,сега им го върнах принтера в сервиза на Фактор бг да си го оправят!

Автор: pepi34   
Дата:   02-04-13 18:48

Аз имам такъв повече от година, хората са супер точни, или ще ти го оправят или ще го сменят. Сумати глупости прочетох в тая тема, за качествени фото изображения истината е само Епсън и после всички останали. Дюзите бил малки, ми за да е финно изображението са малки, какви да са, като маркучи? Как може да се сравнява с лазерен, това са различни технологии. Освен това лазерните не печатат дискове, а този може. Лазерните не печатат и на фотохартия.

Автор: asahi   
Дата:   03-04-13 12:56

Док67, обади се на Фактор БГ и те ще ти кажат какво да правиш. След като си платил за гаранционно обслужване - ползвай го.

Автор: factor.bg   
Дата:   08-08-13 16:06

asahi
Благодаря за коректния съвет към клиента! Точно това трябва да се направи!

dok67
Имате пълно гаранционно покритие - обаждате се за съвет, ако е нещо, което не може да се поправи по телефона, пращате принтера и Ви го ремонтираме или заменяме незабавно. Освен това, разполагаме и с оборотни принтери, в случай, че не можем да реагираме за 1-2 дни, което е малко вероятно.
Съжалявам да разбера, че сте имали проблем, но каквото и да се случи, ние сме на разположение.
service@factor.bg
0896 738700

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »