Автор: Djogata
Дата: 23-02-13 15:59
Ей, доживяхме да пиша нещо и в основния форум
И то причината не е, че клубът е затворен, ами защото наистина имам въпрос като за тук
И така, мисля да пенсионирам моя Никон Д300, и да мина към някой от фулфрейм камерите от по-ниските класове.
При сегашният ми набор обективи, 18-70DX, 50/1.8, 70-300VR, това означава, че ще трябва да се разделя с широкият зум, и да взема и поне един нов обектив.
Снимането ми е основно природа, туристически, и семейни снимки. Засега си мисля за един Никон Д600 заедно с едно 24-70/2.8. Комбинацията от 24 мегапиксела, леко тяло + защитата от влага и прах пасват идеално на нуждите ми. Имам обаче малко притеснения, защото няма как да тествам апарата в реални условия. Най-вече се чудя дали апарата няма да ми е неудобен, след като съм свикнал със солидната изработка на Д300, също така системите за фокус и мерене са различни. Какво ще кажете вие - имате ли впечатления от меренето и фокуса - дали са толкова добри, колкото и на Д300, или ако са още по-добри, нямам оплаквания
Купуването на по-скъпият апарат д800 не мисля, че е оправдано с оглед на типа снимки, които правя. Също за обективите се чудя - 24-105 е по-евтин от 24-70, има повече обхват и стабилизация, но е по-тъмен, и не съм сигурен колко добре се представя. Някой има ли опит и с двата обектива?
Има и съвсем друг вариант - да махна изцяло Никонската система, и да взема един 5Дмк2, или 6Д, пак с 24-70 или 24-105. За канонските обективи ясно, че са с подобно качество като това на никонските, и даже са с по няколко стотинки по-евтини. Как са телата обаче, не може да е нямало тема Канон 6Д срещу Никон Д600, какъв беше резултата?
За който ми даде правилният съвет, черпя
А за който не ми даде правилен съвет, черпя само
|
|