Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 изкривен пин на слота за CF
Автор: bluebird81   
Дата:   10-03-13 21:10

Днес забелязах, че единият от фотоапаратите ми (Olympus E-510) има изкривен пин на слота, където се поставят CF-карти. Изкривен е настрани и не се допира до никой от съседните пинове. Засега не съм имал никакви проблеми с четенето и писането върху CF-картата (Kingston elite pro 16 GB 133x), нито с форматирането. Замислих се обаче ако се напълни повече картата дали няма да възникнат проблеми с адресирането на данните, и като се разрових из нета намерих това:

http://en.wikibooks.org/wiki/Practical_Electronics/Device_pinouts/CompactFlash_cards

При мен изкривен е пин номер 1, което според таблицата е "GND Ground reference voltage". Моля някой, който разбира от електроника, да каже това опасно ли е за фотоапарата, и което повече ме притеснява - има ли риск някой път да изгубя снимки от CF-картата заради статично електричество или нещо друго ?

Отговори на това съобщение
 Re: изкривен пин на слота за CF
Автор: asahi   
Дата:   10-03-13 21:12

Изправи си пина или посети сервиз.

Re: изкривен пин на слота за CF
Автор: mugen   
Дата:   10-03-13 21:30

Мисля, че и на мен ми беше изкривен точно същият пин навън, но не допираше нищо и може би около година си карах така без проблеми.

Един ден реших да пробвам да го изправя - получи се с малко ръгане отвън без да отварям апарата.

Това на А700. [smilie8]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »