Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 При полет: статив в ръчния багаж
Автор: thumper   
Дата:   04-03-13 12:45

Здравейте,
предстои ми пътуване и ще нося фотографската си раница като ръчен багаж в самолета. Раницата се вписва в допустимите размери на wizzair за малък салонен багаж, но ме интересува дали ще има проблем ако за нея закача и статива. Не ми се иска да го слагам в чекирания багаж, тъй като е скъп, а много често са ми ровили в багажа при натоварването му в/от самолета.
Какъв е вашият опит?
Поздрави.

Отговори на това съобщение
 Re: При полет: статив в ръчния багаж
Автор: SEURET   
Дата:   04-03-13 12:53

Не би трябвало да имаш проблем, стига да е захванат плътно и да е в допустимите размери.

Автор: turntablism   
Дата:   04-03-13 13:00

Колкото и да е малка фотораницата със закачен статив към нея според мен ще надмине размера на безплатния ръчен багаж... Ако мине статива вероятно ще е въпрос на компромис от страна на служителите. Може да го закачиш към себе си [smile]

Автор: mcnicko   
Дата:   04-03-13 13:03

На няколко места из нета съм срещал публикации от фотографи които си го носят в ръка освен раницата като влизат и разчитат да не им направят проблем.

Автор: asahi   
Дата:   04-03-13 13:09

Попитай Уиз.

Автор: burningice   
Дата:   04-03-13 13:38

изиджет ми направиха проблем за това, че сапунерката е в чантичка закачена на колана и искаха да я вкарам вътре в раницата. Някои от стативите имат остри шпайкове и едва ли ще разрешат да е в ръчния багаж.

Автор: milen   
Дата:   04-03-13 13:41

преди да пътувам с уизеър, им звънях точно за това. казаха акоможе статива да влезе в чантата или прикрепен за нея като не надвишава разрешения размер. аз не рискувах и го сложих в багажа.

Автор: mike74   
Дата:   04-03-13 16:39

Сложи си го в чекирания багаж за да не се занимаваш с глупости. Нищо няма да му стане на статива в един куфар (не мек сак).

С Уиз пътувах предната седмица, големи циркове стават на гишета заради багаж който "за малко" не влиза в мерките. Не си заслужава нервите и разправиите, ако дори със сантиметър или два стърчи от позволените мерки.

Едит:
Предполагам си видял последните им промени за размерите на ръчния багаж:
- БЕЗПЛАТЕН ръчен багаж трябва да е: 42x32x25 см.
- ПЛАТЕН ръчен багаж: 56x45x25см. (10 евро, при букването, 20 евро на чек-ин, 30 евро на гейта)

Убавиня [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Публикацията е редактирана (04-03-13 16:43)

Дата:   04-03-13 16:49

Благодаря на всички за съветите. Явно ще го сложа в чекирания багаж, въпреки, че там мислех да пренеса статив за осветление. Изглежда приятелката ще трябв да вземе два чифта обувки по-малко [smilie18]

Дата:   04-03-13 17:52

то проблема се получава, когото човек няма чекиран багаж.

Дата:   04-03-13 21:48

burningice, както казах, точно чекираният багаж ме притеснява, тъй като много се краде от служителите по летищата, особено по нашите ширини.

Дата:   04-03-13 22:07

при мен проблема беше, че имах само ръчен багаж, за това взех горилапод и купих статив, в страната където пътувах.

Автор: efren   
Дата:   05-03-13 15:31

Колега преди няколко години, пътувах за Тенерифе през Мадрид и носех със себе си билярдна щека - две парчета дърво с тегло около 540 грама общо двете и цена надвишаваща 1200 лв. Усмихнатите служителки на летище София казаха, че нямат нищо против да ми е в ръчния багаж, никой не ме спря и се качих на самолета безпроблемно. Кацнах в Мадрид, отидох да си чекирам багажа за втория полет и започна страшен цирк - НЕ, НЕ и НЕ. Нищо не можа да ги трогне - накрая ми извадиха една брошура и ми я връчиха. Според нам коя си международна конвенция за аеро плаването и бля бля има списък с неща които са забранени за качване в ръчния багаж независимо от размерите им - списъка е много дълъг! В моя случай това бяха всички видове спортни стикове.
Моят съвет е или да си напълно сигурен във възможността да качиш статива или да го сложиш в другия багаж и да дадеш 5-10 лв за опаковане на багажа с найлон или фолио - има такава услуга по всички летища. Досега не съм чувал на някой да са му ровили в опакован багаж, единствения недостатък е, че ще се разделиш с десетина лв. Разбира се има и вариант да си го опаковаш сам - една ролка фолио за храни (от това разтегливото ще ти свърши работа - никой няма да ти рови багажа - самото махане на фолиото си е приключение и ще предпочетат да ровят съседните багажи)

Публикацията е редактирана (05-03-13 15:37)

Автор: dekov   
Дата:   05-03-13 17:37

Какво огнестрелно оръжие може да се спретне от един статив, всичко се разглобява и сглобява......педставяте ли си го ?

Автор: Otvorenia   
Дата:   05-03-13 20:31

За Нова Година пътувах до Болоня със Wizzair отиване и връщане. Бях с един приятел който си взе малък статив в ръчния багаж. На тръгване от София без проблем. На връщане обаче италианците се заядоха и казаха че можело да се ползва като оръжие и да удари с него някой. Прост малък алуминиев статив с вградена глава на него Vellbon. Стигна се дотам, че приятеля ми предпочете да го счупи отколкото да го хвърли в коша. Това беше сега на Нова Година 2013 и летището беше Форли.

Автор: neuromancer   
Дата:   05-03-13 22:07

Дали може статив или не в ръчния багаж зависи от хората на секюрити чека. Също така зависи от това кои са и как са спали и прочие. Най-добре си е в чекнатия багаж.
То и с бутилка 1.5л вода не можеш да убиеш никого, ама няма да те пуснат да минеш с нея през секюритито.
А в България по принцип не си гледат работата много, та проблема обикновено е на връщане. Брат ми беше минавал с джобно ножче в раницата няколко пъти.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »