Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Кой е най-добрия апарат снимащ видео?
Автор: Zizero   
Дата:   24-02-13 20:10

Здравейте,

Може ли да ми кажете кой е най-подходящия избор на апарат и 2 обектива за снимане на видео? Бюджет е сравнително голям, ще се ползва за професионални цели. Питането е от един познат, който няма регистрация във фотофорум и за сега се е спрял на Канон 6Д, но не е много сигурен в избора си.

Моля за градивни коментари и без хейтване :)

Благодаря и поздрави
Деян

Отговори на това съобщение
 Re: Кой е най-добрия апарат снимащ видео?
Автор: stoikovv666   
Дата:   24-02-13 20:13

Sony А99 !

Автор: io_bs   
Дата:   24-02-13 20:36

Nikon D4 / D800
обективи - зависи какво ще се снима [smile]

Автор: hotsnail   
Дата:   24-02-13 20:42

хахаха видео и никон. Чакай ще си го щракна това, да го чета и да се хиля, като ми стане тъпо.

Panasonic GH2, GH3 или Канон 5д мк2/мк3 или А99.

Канона 6Д вероятно е супер добър, не съм чел за него ама предполагам има всичко от мк2 и повече.

А99 е единствения със много свестен автофокус във видео. Каноните нямат такива екстри. Тука зависи за какво ще се ползва, често при видео няма да иска автофокус въобще.

Ако парите са проблем НЕКС-овете също стават, дори тоя за 800 лева на промоция дето е има доста добро видео.

По ниския клас Канони 60Д, 650Д и подобни са на ниво също. А57 вероятно е доста добър.

Абе ориентира се май - Панасоник, Канон или Сони.

Автор: boni   
Дата:   24-02-13 20:45

Остави АФ, А99/А77 и т.н. са с уникален ръчен фокус на видео, пикинга е незаменим и много прецизен.

Автор: name1993   
Дата:   24-02-13 20:47

Ако ще си купуваш 6d, си подготви допълнително пари за anti-aliasing filer.
Ако видеото ти е приоритет, не си взимай фотоапарат.
Апаратът ще ти е само първата от много покупки, ако искаш да правиш видео.

Дата:   24-02-13 20:49

peaking май има и на каноните. Не съм сигурен, дали не трябва да се хакват. На мк2 със сигурност има чалъм да се пуска подобно нещо. ПРи всички всички сонита си е стандартно.

А некс-ф3 е много готин за парите си или 5R. Все пак са доста по-евтини от всичко друго и имат сносно видео. Имат го peaking-a. Имат подвижни дисплей. 5R ми се струва че с двете врътки ще е много удобен (не е А99 или некс-7 с три).

На Сони и Канон има няколко модела, дето са си видео камери със АПС-Ц и 35мм (фотографски) сензори. Дори май имат модели с 4K сензори т.е. нямат смаляване и aliasing. Ама са доста по-скъпи

Публикацията е редактирана (24-02-13 20:59)

Дата:   24-02-13 20:57

hotsnail написа:
> хахаха видео и никон. Чакай ще си
> го щракна това, да го чета и да се
> хиля, като ми стане тъпо.

Заповядай, образовай се. Накрая на заключението movie mode на D800 е по-високо оценен от този на 5D mk 3. [smilie8]

Дата:   24-02-13 21:02

io_bs не разбирам от видео. Кефя си се на некс-а

От това дето съм чел по видео сайтове до Д5200 никон за видео не става

Автор: kvakioh   
Дата:   24-02-13 21:12

И двамата само четете ревюта, малко снимате...Хубавото е, че поне това правите.
Иначе- Канон 5д мк2/3, 1д мк4, 1дX,6д, 0д. Никоните са по-малко- Д600, д800/Е, Д4.
За другите марки- не знам.

Дата:   24-02-13 21:17

> не разбирам от видео

Тогава защо беше горната реакция?

Автор: GOSPODIN   
Дата:   24-02-13 21:21

Отново доста глупости - апарата е Canon EOS-1D C – 4K и няма конкуренция. Трябва повечко да се чете. Разбира се не е в бюджета на 6Д , но въпроса е за най-добрия апарат за видео.

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/jghy7813.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2013-02/cwde7836.JPG

Автор: BOZO   
Дата:   24-02-13 21:25

hotsnail,
С колко от изброените Panasonic GH2, GH3, 5д мк2/мк3 или А99, D800, 6D, 60Д, 650Д, A57 имаш някакъв опит, дори непрофесионален?

Обичам да задавам този въпрос, защото никога не отговаряш на него...

Автор: kvakioh   
Дата:   24-02-13 21:25

Реакцията ми беше заради това, че се взимат мнения основно от ревюта и т.н. без да може да се каже нещо от личен опит, проба, техники.
Забравих за филмовото тяло Канон, да.

Автор: marrio31   
Дата:   24-02-13 22:07

Който го може си го може,може да се снима успешно и с никон д3200 и хубава стъклария,ръчни никори например,не мисля изобщо,че някой ползва автофокус[smile] а иначе това на снимката по-горе..е може би най-доброто[cool] undefined

Публикацията е редактирана (24-02-13 22:13)

Автор: blacksnoopy   
Дата:   24-02-13 22:17

@hotsnail D800 е супер за видео.

Оказа се, че и D5200 изкарва много добри резултати http://www.eoshd.com/content/9653/nikon-d5200-review

@Zizero мислил ли си за Blackmagic Cinema Camera? И аз смятах да взимам DSLR, но се спрях на BCC в крайна сметка :)

Автор: qpalzm   
Дата:   24-02-13 22:23

Панасоник гн3 ми изглежда изключително добре на хартия и по ревютата.........

Дата:   24-02-13 22:35

БОЗО аз си писах - НЕ разбирам от видео чел съм им ревюта. Дори и да ги имах трудно бих ги оценил сам. На мен на некс-7 видеото ми е пре-достатъчно. Виж по-догре. Аз и за това основно за некс-ове пиша.

Сонитата съм ги пробвал горе долу всичките и мк2 канона съм го виждал какви неща има май с хаковете. ЗА ГХ2 доста неща съм чел и доста филмчета гледах много исках такъв после реших, че не ми трябва. За GH3 не съм имал интерес, хората с гх2 гледам му се радват сигурно е по-хубав.

Никога не съм крил с кое колко опит имам. ако имам и подходящи кадри ги споделям също. [smilie24]

ОТ Д600 не останах впечатлен от видео възможностите му..може и да не разбирам за мен беше крайно неудобен в тази си функция. Д800 може би е по-добре...не съм го пробвал. На мен ми се иска фотоапарат, видеото ми е интересно да снимам някой кон или нещо динамично дето ще му се радвам после. Снимах едни самолети лятото с некс-а ама не бих тормозил някой друг да гледа видео заснето от мен.

За професионално аз не се занимавам нито с видео нито със снимки. Интересни с ами тия неща ама имам с какво да прекарвам 60 часа на седмица.

Публикацията е редактирана (24-02-13 22:38)

Автор: Han_Solo   
Дата:   25-02-13 00:45

Панасоника GH3 дава доста добри параметри на видеото... колко апарати снимат AVC-Intra на 70 мегабита за секунда... нищо че кропфактора му е 2... той е по- близо до видеото отколкот до фотото говоря като човек който е хващал от всякакви от 5D и 7D до хакната 550-ца ... нищо че снимам с Никон... не видео де [smilie3] за там има и камери

Автор: ikoveliko   
Дата:   25-02-13 01:21

Мога да споделя лични впечатления от видеото на 5Д2 с два твърди ръчнофокусни на Самянг и няколко Л-ки. Мен лично резултатите ме удоволетворяват и за моите нужди няма какво повече да желая (не че не си мечтая за осветление, микрофони и т.н., ама това е друга тема). Единствено ми липсва снимането на 720р ... стария ми 550Д имаше и честичко му ползвах 50-те кадъра за каданс...
Един приятел има GH2, взе си го само заради видеото и остана очарован. Лично аз не съм го тествал и не мога да кажа... А съм чувал, че GH3-ката цепи мрака [cool]

Дата:   25-02-13 11:09

70 мегабита е яко, но при положение, че GH3 (както и всички DSLR-и) вадят 4:2:0 цветове, а не 4:2:2 няма особена разлика в качеството на образа.

http://www.luminous-landscape.com/reviews/accessories/atmos_ninja_2_review.shtml

Автор: charger   
Дата:   25-02-13 11:33

Без спам.

За видео,за про цели се ползват Видео камери.
другото е непрофесионална,бюджетна простотия.Справка,Къде е Маги.

Автор: NORMAN-KUK   
Дата:   25-02-13 12:41

Най-добрият апарат снимащ видео е Panasonic GH3/GH2. Това е при положение, че се използва репортажно във всякакви условия. Бърз автофокус, (много бърз), много добре процесната картинка, леки файлове, супер удобен за работа. Ако ще се снимат режисирани неща, като реклами, предмети, клипове и има възможност за повтаряемост на кадрите - Марковете може да са по-удачни, но само при тези условия. С един Марк, концерт или улични ситуации НЕ МОГАТ да се снимат.

Публикацията е редактирана (25-02-13 12:42)

Автор: batonga   
Дата:   25-02-13 14:18

Nex 5n ми допада повече от панасониците. Дори на книга е по-добър от GH3, a цената е 1/2. Но по принцип от желето никой с фотоапарат не е избягал, това за мен е основния turn-off. По-добре камера с 35мм адаптер, знам ли.

Публикацията е редактирана (25-02-13 14:18)

Дата:   25-02-13 16:36

Какво е по-добър? Къде са жаковете за микрофон, слушалки, обувката за аксесоари? Да не говорим за ергономията и бутоните.

Относно GH3: http://youtu.be/nkTJRzRoxnk

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »