Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic md10000 или sony HVR-HD 10000E
Автор: ilian_991   
Дата:   19-02-13 21:03

Здравейте.Аз сън начинаещ и един колега ми препоръча Panasonic MD10000.Каза ми,че е много добра,а друг колега ми препоръча sony HVR-HD 10000E.В момента се колебая между двете камери.Моля ви да ми помогнете в избора.Благодаря ви предварително![smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic md10000 или sony HVR-HD 10000E
Автор: volkov61   
Дата:   19-02-13 22:52

И двете не са за копуване...камера се копува само нова.[beer]

Автор: wafen   
Дата:   20-02-13 01:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Христо-73   
Дата:   20-02-13 20:05

И двете ще ти вършат работа,Но по добре Панасоника-понеже е по лек като за начинаещ,а и картината не е лоша,Като свикнеш си вземи по голяма камера-Успех,

Автор: baraba   
Дата:   20-02-13 20:51

и двете камери са дървета..

Дата:   20-02-13 20:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: VassilK   
Дата:   21-02-13 11:08

Камерата се купува нова, ако имаш две-три торби излишни пари.Ако искаш да се учиш, вземи Панасоника.Цената е висока, но все пак е раменна камера и може да добиеш опит, който е много важен за такъв тип работа.Със Сонито съм снимал много, общо взето по-добро е, но е безбожно скъпо на втора ръка.В България хората обичат като купят една техника и и изкарат душицата, да я продада на възможно най-високата цена, ако може по-скъпа и от нова.
Ако целта на покупката е само учебна-по добре Панасоника, ако няма да имаш възможността скоро да взимаш нещо друго по-добре Сонито.Важното е само да договориш добра цена, защото всичко се надценява до безкрай.

Дата:   21-02-13 13:34

Ще снимам сватби и други тържества,но съм начинаещ!!![smile]

Дата:   21-02-13 13:37

Сега видях една камера Panasonic HDC-MDH1 AVCHD Camcorder PAL цената е изгодна и снима на карта памет в Full HD резолюция.Какво ви е мнението?Добра ли е за заснемане на сватби и други подобни тържества???[smilie11]

Автор: Блясък   
Дата:   21-02-13 16:33

Илиане, и двата модела са слабички за сватби. И двата виждат лошо на тъмно. А Сонито има и проблеми с фокуса. Имал съм панасоника, бях доволен, но имаше доста агресивно шумоподтискане при по-високи децибели (на тъмно), и загубваше от там много детайл. Налагаше се да пусшам на тези участъци филтър шарпън, което не е решение, но все пак. Сонито пък запазва детайла на тъмно, но с цената на МНОГО шум. Алгоритма за автофокуса на Сонито използва по-централната област от кадъра. Ако в тая област обаче няма птчетлив детайл, фокуса започва да 'плува', и често отива до двете крайности за да усети фокус. Освен това на тъмно (поради многото шум) се заблуждава алгоритъма, и нерядко се снима 5-10 секунди без фокус.
Моя съвет е:
Ако търсиш Панасоник - DVC60 (DVC62)
Aко търсиш Сони - FX1, FX7

Дата:   21-02-13 20:38

Извинявай но аз съм съвсем начинаещ и не знам какво значи камерата да губи детайли.Може ли да ми обясниш?Благодаря предварително.[smile]

Дата:   21-02-13 21:43

Автор: baraba   
Дата:   22-02-13 02:05

ужас... какви хора ще се учат върху младоженците..та тои не знае какво е детайл вие за монтаж питате...[smilie18] горките младоженци.. с черни пелени ще са повивани като малки...

Автор: Блясък   
Дата:   22-02-13 12:03

Илко, в духа на това което са писали хората по-горе, смятам да обяснявам за детайла по-късно. Сори, ако нещо го приемаш по-лично. [beer]

Дата:   22-02-13 21:04

Има хора които нямат възможността да си позволят да наемат разни прехвалени професионалисти в кавички, да им снимат тържеството.Ако колегата е съгласен да не взима пари на такива хора и двете страни ще са доволни.
Ако можеш говори с твои познати които ще се женят да им снимаш сватбата, ако ще и като втори оператор.Така ще добиеш опит.Никой не се е родил научен, освен тези които са научили 10-на клишета и коментират по кръчмите колко са велики.Може и да не ти хареса и да се откажеш.Операторската работа не е за всеки.Отстрани изглежда интересна и впечатляваща но всъщност е скучна в по-голямата част от случаите.

Дата:   22-02-13 22:07

Автор: Христо-73   
Дата:   23-02-13 19:29

ilian_991,Много хора много акъл,Я направо си вземи камера,Няма значение каква ,Почвай да снимаш-Жената-децата-тъщата-любовницата-комшийката-Да добиеш малко опит ,Снимай няколко тържества,Разбира се без пари-Или срещу минимално заплащане,И чак това мисли за хубава камера,Успех [smilie24]

Автор: папач   
Дата:   24-02-13 09:26

ilian_991 написа:

> Сега видях една камера Panasonic HDC-MDH1
> AVCHD Camcorder PAL цената е изгодна и
> снима на карта памет в Full HD
> резолюция.Какво ви е
> мнението?Добра ли е за заснемане
> на сватби и други подобни
> тържества???[smilie11]
С тази ще бъдеш най-джазов,но от къде ще я вземеш и за колко е въпроса.

Дата:   24-02-13 21:08

waffen-ss, не знам къде в моето изказване видя нещо свързан с картите.Май търсиш с кой да се заядеш.Тия СС-овски номера не ми ги прилагай на мен.Човека питаше за две камери снимащи на носител mini-DV.На каквото и да снима трябва най-малкото да прехвърли заснетото на носител, подходящ за употреба от обикновен потребител-като теб например.
Иначе ако реши да им подари картата-добре SD-картов четец има почти във всеки нов лаптоп.Може и камерата да им подари, може ако иска и две да им подари, това си е негова работа.
Това с какво снимате в махалата или маа`лата си е ваша работа.Ако ти не си имал възможонстта да работиш с висок клас раменна камера и не си усетил предимствата и недостатъците на двете системи ръчна или раменна, това си твоя грешка, поправи си я, вместо да се заяждаш с хората.

Автор: Kandela   
Дата:   25-02-13 13:13

VassilK ти май се заяждаш. Ако работата ти е като приказките въобще няма нужда от твоите коментари. [smilie5]
Не прави оценка по изказване и никр без да познаваш в действителност човека отсреща.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »