Автор: Nedelcho1
Дата: 20-02-13 11:16
hotsnail, написал си откровени глупости в този пост. Просто надминаваш себе си!
Първо (ако спецификациите са верни разбира се), този апарат НЕ е закъснял отговор на D300, а ще бъде на светлинни години от него. Правилния отговор на D300 е 7D, който в никакъв случай не е по - лош, да не кажа и по - добър в много отношения.
Сензора на 7D е всичко друго, но не и неуспешен. Само помисли, технологията му е от преди 4 години (даже повече, като приемем че разработката му е започнала доста по - рано), но съвсем успешно се конкурира със съвременните сензори от 2012/2013 година. Погледни резултатите на високо исо и ги сравни с конкуренцията. Аз особена разлика не виждам. Всичко е в рамките на 1/3 до 2/3 стоп. А в сравнение с предишните сензори на Canon досега (в кроп сегмента), реално е най - добрия по всички показатели (шум, динамика, дълбочина на цвета), с изключение на шума в средните тонове, който е малко повече от на 40D, да кажем.
Единственото по което отстъпва е динамиката на базово исо (което е по - скоро в сферата на теоретичното), но това е вярно за всеки сензор на Canon. Факт е, че дори топ класа 1Dx, отстъпва по динамика (на базово исо) на D5200 да речем, но сензорите на Canon или дръпват напред, или не изостават на всичко над 400ISO. Но това е временно превъзходство, сигурен съм. Canon имат ресурса и възможностите да обърнат отново нещата по този показател. Но пък и нямат особена причина да бързат. Техните фотоапарати все още се продават добре и хората се интересуват от реалните резултати в снимки, а не от теоретични тестове и числа. И ако не опъваш сенките редовно с по 3-4 стопа, канонските сензори са напълно конкурентно способни, на който и да е друг.
Иначе при едно и също ниво на технологията, full frame сензорите винаги ще са с поне 1 стоп напред. Просто от законите на физиката не може да се избяга. Евентуално, ако сензора е по технология подобна на наскоро обявената на Panasonic, може и да изстискат още 2/3 до 1 стоп по - добро високо исо, но не ми се вярва.
Публикацията е редактирана (20-02-13 11:18)
|
|