Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Слухове: Canon 7D Mark II spec list
Автор: localhost   
Дата:   20-02-13 02:27

Според canonrumors това са очакваните (или един от вариантите) параметри за следващият модел 7D:

24.1mp APS-C Sensor
Dual DIGIC V
10fps
Dual Memory Card Slots (Unknown configuration)
61 AF Points (I wonder if we’ll get red focus points in AIS?)
3.2″ LCD
Build quality like 5D3
GPS & Wifi
$2199 ($500 more than the 7D at launch, I’d like to see such a camera come in under $2000)
ISO Performance to get close to the 5D3
“Lots of video features”

Лично на мен ми се вижда "too good to be true" [smilie18]. Тяло с параметри на 1DX и на 1/3 от цената ???[smilie10]

Вашите мнения/предположения кое ще липсва ?

Отговори на това съобщение
 Re: Слухове: Canon 7D Mark II spec list
Автор: hotsnail   
Дата:   20-02-13 08:35

Е то видно сензора ти липсва - почти като ама доста далеко от ще бъде. Аф системата ще е като 5д мк3, не вярвам 2-ри процесор да сложат, какато е при 1дх.

Така като го гледам е нещо като д300, ама закъсняло със само 6 години.

Това с двете карти никон на сапунерите ще почнат скоро да го слагат. Какво те впечатлява толкова. Д600 е определено по-нисък клас и има два слота.

1Дх има още бая неща, а в оскъдните данни по-горе ги няма....

10 к/с на кропка, са малко излагация през 2013-а. Сони имат 12к/с на а77 и дори го водят по-нисък клас от канона.

24мп от Канон ми прилича на ритуално самоубийство, те 18-те едвам закрепят. Това ще им е нов сензор.....има да се чакат софтуерни трикове за намаляне на шума, оправяне на бандинга и куп други дефекти в изображението. Не искам да съм песимист, ама от неуспешен 18мп сензор, да скочиш на 24 и да се надяваш на нещо смислено е малко наивно. Има вариант сензора да е Сони или Тошиба, което ще е смислен ход. Има опит с тоя сензор вече при доста тела, да го направят на кроп 1.6 не би трябвало да е голям проблем. Олимпус със ОМ-Д много изкяриха от тоя подход, читав сензор със техните си алгоритми за шумоподтискане и ОМ-Д с малък сензор кърти почти всички АПС-Ц-та, особено на Канон.

Публикацията е редактирана (20-02-13 08:45)

Автор: Otvorenia   
Дата:   20-02-13 08:35

Аз не съм любител на многото мегапиксели, но явно са притиснати от Никон. АФ сензора ще е по добър, но и на старата 7-мица беше ОК. Многото АФ точки са излишни, само кроссензорите не са.Ще увеличат АФ не защото има нужда, а защото да оправдаят високата цена. Ако го пуснат на ниска цена, ще постъпят като при 5Д серията 1-2 без промяна на АФ системата.
Трябва да оправят високото ИСО колкото могат повече (24меги са това), 2 слота и много кадри в сек за да бъдат конкурентни. Това е

Автор: sirkhann   
Дата:   20-02-13 11:03

Първата настройка, която си правя при покупката на нов фотоапарат - изключване на всички АФ сензори, които не са от кръстосан тип. Да си стоят за помощни при следящ фокус.

Канон се позиционираха доста в професионалния клас. Докато не почнат да вадят стабилни кропки и евтини обективи, мисля, че Никон ще са по-добрият избор в ниския клас огледално-рефлексни.

Автор: realnoncho   
Дата:   20-02-13 11:11

Значи ще си карам с 60D-то докато излезе 80D с тази матрица, поне тогава ще и се знаят възможностите. Близо 4-5к за кроп тяло - мерси :)
Не вярвам ISO-то да е близо до 5д3, ако е близо до 5д2 пак добре.

Автор: Nedelcho1   
Дата:   20-02-13 11:16

hotsnail, написал си откровени глупости в този пост. Просто надминаваш себе си!

Първо (ако спецификациите са верни разбира се), този апарат НЕ е закъснял отговор на D300, а ще бъде на светлинни години от него. Правилния отговор на D300 е 7D, който в никакъв случай не е по - лош, да не кажа и по - добър в много отношения.

Сензора на 7D е всичко друго, но не и неуспешен. Само помисли, технологията му е от преди 4 години (даже повече, като приемем че разработката му е започнала доста по - рано), но съвсем успешно се конкурира със съвременните сензори от 2012/2013 година. Погледни резултатите на високо исо и ги сравни с конкуренцията. Аз особена разлика не виждам. Всичко е в рамките на 1/3 до 2/3 стоп. А в сравнение с предишните сензори на Canon досега (в кроп сегмента), реално е най - добрия по всички показатели (шум, динамика, дълбочина на цвета), с изключение на шума в средните тонове, който е малко повече от на 40D, да кажем.

Единственото по което отстъпва е динамиката на базово исо (което е по - скоро в сферата на теоретичното), но това е вярно за всеки сензор на Canon. Факт е, че дори топ класа 1Dx, отстъпва по динамика (на базово исо) на D5200 да речем, но сензорите на Canon или дръпват напред, или не изостават на всичко над 400ISO. Но това е временно превъзходство, сигурен съм. Canon имат ресурса и възможностите да обърнат отново нещата по този показател. Но пък и нямат особена причина да бързат. Техните фотоапарати все още се продават добре и хората се интересуват от реалните резултати в снимки, а не от теоретични тестове и числа. И ако не опъваш сенките редовно с по 3-4 стопа, канонските сензори са напълно конкурентно способни, на който и да е друг.

Иначе при едно и също ниво на технологията, full frame сензорите винаги ще са с поне 1 стоп напред. Просто от законите на физиката не може да се избяга. Евентуално, ако сензора е по технология подобна на наскоро обявената на Panasonic, може и да изстискат още 2/3 до 1 стоп по - добро високо исо, но не ми се вярва.

Публикацията е редактирана (20-02-13 11:18)

Автор: alphatier   
Дата:   20-02-13 11:20

nedelcho [smilie24]
hotsnail как е NEX-a [smilie18]

Публикацията е редактирана (20-02-13 11:20)

Автор: I7   
Дата:   20-02-13 12:02

В крайна сметка всичко се свежда то това дали новия модел "чеше" потребителя там където го сърби. Останалото е дрън-дрън.

Дата:   20-02-13 12:41

Ами естествено, че това е фирмената политика на Canon - да нямат перфектен фотоапарат. Така те заробват със скъпата им оптика да не можеш да сменяш системата, после имаш причина да си купуваш нов апарат непрекъснато.

Имали сме еседем-де. Айде моля без басни. Сензора му е толкова 2008-ма, че повече няма накъде. Един JPEG дето има по-добър оригиналното 7D [smilie23]

Това е репортерска кропка, не знам защо се обсъжда, при положение, че утре вероятно ще излезе Nikon D7100 [smilie18]

Автор: GM   
Дата:   20-02-13 12:47

http://www.43rumors.com/camera-japan-speculation-for-2013-7-new-mft-and-ft-cameras-to-come/

Автор: gggf1   
Дата:   20-02-13 16:29

замислих се над думите на sirkhann
http://www.tristanshu.com/Blog/En/2012/10/16/why-i-switched-from-canon-to-nikon/

дали има и др такива който са решили че любимата им марка може и да не прави толкова добри неща

Автор: tantris   
Дата:   20-02-13 18:02

- “Oh with all the Canon gear you have, you must be sponsored by Canon ?”

- ” No its actually me who sponsors Canon…”

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: hotsnail   
Дата:   21-02-13 00:15

алфатиер добре е некс-а, аз нямам време да му обръщам внимание. Тъпа работа.

Ма нещо умря темата.

Далеч не мисля че 7Д е лош апарат. Просто това с 60-те фокусни зони трябваше да е на оригиналния апарат. Ама по-добре във 2-ра серия от колкото никога.

Пък за другите неща могат да се стараят и повече Канон. То вероятно е добре премерен ход новия модел и ще се продава добре.

Ама мен повече ме кефи подхода на Сони. Може да не е перфектно премерено ама инновации има във всеки модел десеткиж има избор, има противоречие. Има усещане за живот и динамика.

Автор: localhost   
Дата:   21-02-13 02:49

Странно как всичко се обръща към Sony във всяка тема. Също така защо няма да си купя Canon при условие, че снимам с Nikon.

Спрете се малко и дайте повече по темата. Като например:

1. Добавянето на супер/дупер/екстра/бла-бла ВИДЕО екстри според мен ще бъде грешка. Кой ще си вземе този апарат заради видеото?
2. Добре ще е ако сложат повече неща от 1DX-a, но пак опира въпроса до кои ще сложат и кои ще махнат? Все пак 61 AF точки си е сила отвсякъде разпръснати по целият сензор, а не забити в центъра (нищо лично).
3. При тези спецификации близки до 5D III и при близка цена все нещо трябва да сложат интересно и ново - ако е WiFi и GPS ще падна от смях.

Автор: vgramatikov   
Дата:   21-02-13 08:42

7д няма грешка.Изключително качествено и дълговечно тяло.
Дори сега е все още е напълно актуално. [beer] Няма кроп-тяло с такива характеристики ,а вече готвят 2-ра версия.

Какво повече? [smilie7]

Дата:   21-02-13 09:33

[smilie18] [smilie18] [smilie18] този pd[smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (21-02-13 09:37)

Автор: vinoirakia   
Дата:   21-02-13 09:34

И едно обективче - http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140894894579

Дата:   21-02-13 09:38

http://imageshack.us/photo/my-images/717/50852246.jpg/

за pd-to

Автор: chefo1979   
Дата:   21-02-13 16:04

за GM - той Nikon D3200 (81 точки) бие 1Ds mark III (80 точки) по сметките на ДхО, ама не виждам профитата да хвърлят Марка и да тичат да взимат пластмасяка... :D

Автор: io_bs   
Дата:   21-02-13 16:14

Логично е резултатите на кроп и фулфрейм телата да са несравняеми [smilie3]

Дата:   21-02-13 16:20

GM камерата е инструмент ,а не матрица. [smilie7]

Дата:   21-02-13 16:22

Автор: chefo1979
Дата: 21-02-13 16:04

за GM - той Nikon D3200 (81 точки) бие 1Ds mark III (80 точки) по сметките на ДхО, ама не виждам профитата да хвърлят Марка и да тичат да взимат пластмасяка... :D

Прав си. Някои студийни фотографи си купиха вече Sigma DP3m и си фраскат с него. Този апарат не е пластмасов, защото е направен от тенекия за сирене. 1DsIII е толко дърт и непродаваем, че става за затискане на зелето и снимки на девойки в парка. Лично аз бих се израдвал също на 1DsIII, защото е ФФ и ще пада мацаница. Добре, че има Sigma обективи - 35/50/85. [smilie5]

Автор: Tantris   
Дата:   21-02-13 16:35

О, да веднага взимам олимпуса пред 7Д-то.

Муахахахаха.

Автор: alphatier   
Дата:   21-02-13 16:48

"1DsIII е толко дърт и непродаваем, че става за затискане на зелето и снимки на девойки в парка." Силни думи от човек,който и 5% от 1dsIII няма да може да ползва,що не вземете да слезете на земята,че нещо много високо почнахте да летите и си повярвахте [smilie23]

Дата:   21-02-13 16:50

Те тука масово фотографи от класа само коментират. [smilie18]

Ще използвам най-грозната дума "щтракачи" [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »