Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Група на снимащите с руски филмови телеметрични апарати!
Автор: quazimodo   
Дата:   17-02-13 18:20

След основаването на "елитарен" клуб на снимащите с Ролайфлекс, защо да не оформим и група на "простосмъртните" снимащи с оплюваните руски "дальномерки"? Като гледам техническата страна на нещата определено не е трудно да се постигнат задоволителни резултати и с руските "тухлички". А като вземем под внимание, че техните обективи са доста добри копия на прехвалените "западняци", то подобни резултати са нещо нормално. Темата е открита за спамене, плюване и всичко каквото ви дойде на ум. Качването на снимки се приветства. В момента въртя пробен филм на Киев-4 и ако има нещо за показване ще го кача и тук.

Отговори на това съобщение
 Re: Група на снимащите с руски филмови телеметрични апарати!
Автор: fotocolor   
Дата:   17-02-13 19:16

Ми пишете ми и мене-Фед 1 с Орион 15 28/6

Автор: Digitalgab   
Дата:   17-02-13 22:12

[cool]

Автор: my.point.of.view   
Дата:   17-02-13 22:43

юпитер 35мм и 135мм на резба

Автор: turntablism   
Дата:   17-02-13 23:24

такова нещо не съм пробвал по принцип, но ще гледам да се сдобия и да се присъединя към вас :)

Автор: steeens   
Дата:   17-02-13 23:41

Ако и снималите преди време се броят, ще се запиша. Ама нямам намерение да снимам вече, защото телата не работят, само обективите са като нови. Изкушавам се да си взема един пен, за да си ги ползвам отново.

Автор: anjsan   
Дата:   18-02-13 09:11

Аз снимам с едно руско симпатично апартаче Фед микрон 2 . Нащраках десетина филма , ама още не съм ги сканирал .[cool]

Дата:   18-02-13 15:13

А проявени ли са. Черно-бели или цветни? Защото на лента аз от едно време снимам само на черно-бели филми. От 97-ма не се бях хващал за лентов апарат. Преглеждайки един руски сайт с фотографии, реших да опитам отново на лента. Запланувани са и един-два филма с Любител166У, но телеметричния Киев ми е слабост, особено с Юпитер -12. Сега издирвам външен визьор за 35мм. Универсалния ВУ(руски) е много голям кютук и стои малко грозно. А с какво ще ги сканираш?

Автор: diver   
Дата:   18-02-13 15:23

Вътре съм с едно зенитче TTL и ВИЛИА АВТО да речем[shtrak]

Дата:   18-02-13 16:18

ТТЛ не спада към телеметричните ...
Проявени са разбира се . Цветни са понеже първоначално пробвах самото апаратче . После ми хареса и продължих . Имам и една,две ленти ЧБ ама монохромни . Сканират се със добър скенер в някое фото,специален скенер - има се продават до 200-300лв. , или преснимане с ДСЛР. Има теми тук и в нета как става това последното.
За визьор има една идея , която скоро видях в руски сайт - намира се някое старо компактно апаратче лентово с хубав широк визьор , изтърбушва се и се слага в малка квадратна кутия с обувка за светкавица - примерно от фотоклетка китайска . Само за едно фок.разстояние ще става обаче . Пентакс апаратче е подходящо за целта .

Дата:   18-02-13 17:12

Значи сме гледали един и същи сайт. Наистина за едно ФР, но се получава по-компактен комплект особено с Киев-4А(без експонометър). А групата може да се преименува на "Група на снимащите с руски филмови апарати"[beer]!

Автор: mmjm   
Дата:   18-02-13 18:33

Добър филмов скенер за 200 300 лв?

Дата:   18-02-13 18:38

плюстек 7400 за черно-бяло е добре

Автор: nick70   
Дата:   18-02-13 22:08

[smilie24]

Автор: MikeDimit   
Дата:   18-02-13 23:56

И аз И аз!Зоркий 4К с 50 мм 3 броя.Но не е олющен:-(([beer] По-стечение на обстоятелствата си е като нов

Автор: MikeDimit   
Дата:   18-02-13 23:59

А да уточним все пак- ФЕД-а е украински. Та да се ограничим до съветски телеметрици?

Автор: uri64   
Дата:   19-02-13 00:04

Ми зависи какво се има предвид под "добър" когато се говори за филмов скенер... Плюстек- а е добър ама само по спецификации. Въобще в тоя ценови диапазон няма нещо свястно...е за среден формат може, ама с много чалъм..... На filmscanner.info има много добри тестове на скенери - струва си да се прочетат

Дата:   19-02-13 00:07

MikeDimit написа:

> А да уточним все пак- ФЕД-а е
> украински. Та да се ограничим до
> съветски телеметрици?

Е тя Украйна беше в състава на Съветския съюз, така че ФЕД-овете са напълно легитимни съветски телеметрици.

Автор: stoyanivanov   
Дата:   19-02-13 03:53

А, не! Фотоапарат, произвеждан в детска трудова колония и носещ името на шефа на ЧК (чека, Чрезвичайная комисия) Феликс Едмундович Дзерджински (ФЕД), не може да бъде съветски! [smilie25]
Между другото, ФЭД е правен и в Красногорск край Москва, не само в Харков, Украйна.

Снимал съм преди много години с "Киев" (и "Зенит"), бяха снимки за едно общински вестниче. Ех, младост...

Публикацията е редактирана (19-02-13 04:06)

Автор: allx   
Дата:   19-02-13 05:23

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/282699_419405551476496_1730819504_n.jpg

Дата:   19-02-13 09:26

Снимките в профила са сканирани с въпросния плюстек 7400. Не е върха на сладоледа, но е евтин, работи, има добра резолюция. Ползвам го за фликр. Не печатам от файловете, щото от негативите е многократно по-евтино.
На филмовата фотография са й ценни негативите...

Дата:   19-02-13 10:26

allx [smilie23]
В заформяща се руска фенска група да пускаш такава снимка не е добра постъпка . Направиш ли подобно нещо пред фенове на даден отбор на живо рискуваш да те линчуват , ама щом е анонимно в сайта може ....
[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   19-02-13 10:40

за това и казвам - зависи какво се разбира под "добър" за филмов скенер..ако е зя уеб, при резолюция 72 пиксела, тогава въпросния плюстек е направо супер...

Дата:   19-02-13 10:46

В тая тема само хвалби за руските телеметрици ли са допустими? За моя ФЕД 5 Б например мога да кажа, че обектива му е супер (представя се достойно закачен дори и на ония апарати с червената точка) но визьорът му е меко казано отвратителен - като оставим настрана стопроцентния шанс да си надраскам дясното стъкло на очилата от металната гривна около окуляра, визьорът му е толкова малък и неясен, че не може да се разчита на относително точно фокусиране дори...

Автор: violator   
Дата:   19-02-13 12:48

Краиния резултат от една филмова фотография е това, което зрителите могат да видят само с очите си. Предполагам не сте забравили, че копирането на фото хартия предполага още поне една експонация и още поне един процес... и че обикновенно графичните техники се прилагат тогава... това технически погледнато.

Кое колко е ценно как се мери?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »