Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Впечатления чанта Kata 3N1-25 PL и др.
Автор: munich   
Дата:   16-02-13 18:59

Здравейте,

тъй като минах към по-голямо тяло ми трябва и нова раница. Досегашният LowePro Slingshot 100 ми идва малък, т.е. по-скоро неудобен като ми натоварта само едното рамо.

Иска ми се да си купя нещо качествено, което да ми позволява в бъдеще да нося боди и 2-3 обектива, светкавичка максимално, като единия обектив може да е 70-200.

Днес минах през Синтезис, има различни неща като LowePro Flipside, Fastpack, Pro Runner, но нямаше нещо, което много да ми хване окото, особено тези като Flipside, които се отварят от към гърба/вътрешната част ми се струват неудобни.

Интересува ме дали сте пробвали Kata 3N1-25 PL, която изглежда доста мултифункционална, при пътувания си има място и за носене на други работи от сорта на вода. В този ред на мисли исках да ви попитам дали най-накрая някой е успял да купи нещо на Ката от Арекс /представителя им за БГ/ или трябва да поръчвам от чужбина. Нали същите са представители и на Lee Filters?!

Ще се радвам ако дадете идеи и за други модели/марки, от които сте доволни.

Мерси![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Впечатления чанта Kata 3N1-25 PL и др.
Дата:   16-02-13 20:21

Става дума за това:

LINK

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   16-02-13 20:27

Аз съм с KATA DR-466I, която е по-малка, но ми събира едно тяло с 5 обектива (единия закачен), като единия е 70-200/4 (но ако е закачен на тялото не се събират заедно). Много качествено направена, много екстри, мисля, че е по-добра от тамрак или лоепро (и двете съм ги имал). Много е удобна за носене

Дата:   16-02-13 20:40

Благодаря ти!

Ако не е тайна за какво тяло става дума и какви обективи? Просто за да мога да преценя размерите. Мен ме интересува за Д800 и най-голямото, което бих си представил да добавя някога е 70-200/2.8 и аз, въпреки че клоня засега повече към версията на Никон с постоянна бленда 4.

И в моя вариант тяло с този обектив не би влизало вътре сглобено, но иначе още 3-4 обектива от типа твърд или компактен зуум биха влизали без проблем, доколкото четох в нета.

Ти твоята откъде си я купувал /ако си в БГ от българското представителство ли?/

Поздрави,

Автор: pachok   
Дата:   16-02-13 20:44

Много удобни и здрави са раничките на КАТА. Имам една, но от по-малките като обем модели. Вече трудно си побирам работите вътре и с удоволствие бих си взел по-голяма, ако не бяха толкова скъпи.

Дата:   16-02-13 20:49

@pachok: Предполагам и тази, която имаш, си я купувал от чужбина?

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   16-02-13 21:23

munich тяло а580 ( колкото д7000 е, но и по-голямо ще се събере, те преградите са подвижни) тамрон 17-50/2.8, минолта 70-200/4 (байджа дълъг), сони 85мм, минолта 50 мм и минолта 24 мм. Има още три отделения- светкавица, зарядно, допълнителна батерия, 4 филтъра и един холдър, и разни други боклуци и горна, "цивилна" част. Отзад има и място за лаптоп отзад
http://www.alphaforum.net/forum/viewtopic.php?f=32&t=1504

Автор: autosvet   
Дата:   16-02-13 21:24

Би трябвало тази Ката да ти свърши работа. Хубави са им нещата, но доста скъпи.

За Това което изброи и Лоупро Фастпак 250/350 или от по-новите модели видео фастпак също би трябвало да ти събере нещата. Имам Фастпак 250 и в отделението за апарата успявам да събера Д200 с грип +18-70 (18-105), Сигма 70-200/2,8, 11-16/2,8, 50/1,8, 35/1,8 и светкавица СБ800.

Дата:   17-02-13 01:42

Изглеждат качествени, недостатък им е че очевидно ще трябва да поръчвам от Амазон, там е 140 Евро в момента, на ще отиде към 300-те лева на Лоупро в Синтезис.

Днес разгледах там Фастпак - не е лоша и определно е алтернатива.

Още някой с конкретни впечатления от Ката и съответно информация за българскито им представителство?

Мерси!

Дата:   17-02-13 16:46

Представителите от Арекс майче никой не ги е виждал? Иначе изглеждат сериозна фирма със страница във Фейсбук дори, ама...[smilie11]

Автор: nickname   
Дата:   18-02-13 18:23

Аз съм с Kata 3in1 33 - тази
Мога да кажа само хубави неща за нея [smile]
Донесе ми я човек от форума, който се прибираше от Америка и я купи от там - не се познаваме лично, видях негова обява, че се прибира и приема поръчки за покупка на техника.
С фирмата "официален представител" може би ще се свържеш трудно, а ако успееш - интересно каква ще е цената. Ако намериш някой, който се прибира от Америка или Англия, за съответния бонус може да ти я достави. Раницата която си избрал наистина изглежда добре и най-вероятно е също толкова удобна [smilie24]

Автор: anastas   
Дата:   18-02-13 19:45

Аз избрах за себе си прорънер семпла е и много практична.Събирам в нея Д600 с закачен 28-70/2,8 +85/1,8+50/1,8+35/1,8+70-300-вр+SB900 + някалко филтъра и има още място. Намери начин да я напълниш с наличната техника и изпробваш.

Успех с избора дано съм помогнал.
[cool]

Автор: kvakioh   
Дата:   18-02-13 20:36

В БГ може някой да е обявил, че внася, но не съм виждал в магазините да има Ката. Добри са, някои модели са по-добри от Lowepro. Може да се види и Tamrac Expedition 6, 7 или 8, те също са добри.

Дата:   18-02-13 21:43

Благодаря Ви за мненията! Чисто за да помогнем на хора, които смятат да минават по този път - днес я поръчах от Англий и в петък ще е тук. Ще пусна снимки и ревю.

Искам обаче специално да похваля вносителите - свързах се с тях лесно на посочения телефон и те ми казаха какво имат на склад.

3N1-30 за 322 лв. с ДДС
123 GO-20 за 194 лв. с ДДС

Бяха много коректни, но накрая проосто тези раници се оказаха прекалено големи/малки за това, което аз търся. Иначе предложиха и доставка на моята раница но до средата на март, което за мен за съжаление е късно. Сравнено с цените в Амазоните, техните бяха добри. [smilie24] [smilie24]

Дата:   18-02-13 22:05

Луди са за 194лв такава малка раница...Никой няма да поръча оттам. Ето защо ги няма по магазините.

Дата:   18-02-13 22:35

Ами всъщност си прав донякъде, защото това са по-стари модели, а из нета по-новите са на тези цени. Но предполагам, че тези са били докарани отдавна и съответно те искат да си ги продадат на цената по придобиване ;) Все едно де, бяха много учтиви и лесно се свързах с тях. Покрай Лий Филтрите бях чувал други работи [beer]

Дата:   19-02-13 09:51

Lee филтрите предполагам, че и те са златни там...Имам 3 такива, на добри цени ги взех от чужбина. По принцип съм забелязал, че нещо странно винаги се продава на безумни цени в БГ.

Дата:   20-02-13 23:07

Чантата ми от Англия пристигна за 1 ден и на цена под 300 лв. исъм изключително доволен. Не съм я пробвал още в ежедневието, но изглежда така както си я представях и очаквам с нетърпение пътуването до Китай, за да я разработя.

Ако някой се интересува от снимки и повече детайли, да пита. С удоволствие ще помагам.

Поздрави,

ПС: Лий Филтрите накрая също от Англия доста по-евтино си ги намерих.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »