Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пренос и съхранение на данни..
Автор: momche_s_vyobrajenie   
Дата:   15-02-13 06:25

Здравейте драги форумци :)

Имам проблем и търся решение, за това моля за съвети:) Значи ще снимам яко видео стъф на живо. Едномесечни и полумесечни дълги трипове межу мн държави и ще трябва да се заредя с достатъчно голям носител на информация - Мисля си Външен HDD 1TB, че ще ме задоволи.(нз така ли е,поправете ме ако греша) Предполагам няма нужда да е USB3. Разполагам с Canon EOS 550d за правяч на видео стъфа и SD карти 32GB(клас 10) и 8 GB (клас 6)..и една MicroSD 8-ца. Тая клас 10 ще ми свърши ли работа или ще ми прецаква видеото? 8-цата дето е клас 6 едвали ще стане за видео нали? Та да си търся нова ако е така...

За тока имам 3 батерии(1 оригинална и 2 не) И бензиностанции/крайпътни заведенийца/ безброй където мога да ги зареждам или др заведения и места ако съм в населено място.

Та значи основната ми идея е от USB кабелчето на Canon-она ми (EOS 550d) да прехвърлям Външния HDD 1TB. За целта не искам нещо тежко като нетбук, а таблет, за да е по-леко и да му държи батерията повече. Смятате ли, че с таблет ще мога да си осъществявам трансфера на видео данни от апарата към външния 1TB HDD? Аз доколко знам външните хардове бяха с две USB кабелчета, а таблетите не са богати на usb входове. Кво е решението ми ако искам да го направя през таблет(трасфера)? USB разклонителче или др? И сиг таблета ми трябва да поддържа 2минимум USB входа или и 1 е достачен?

Отговори на това съобщение
 Re: Пренос и съхранение на данни..
Дата:   15-02-13 06:35

Има ли вече Външни HDD със само 1 usb кабелче?:)

Публикацията е редактирана (15-02-13 06:35)

Автор: GOSPODIN   
Дата:   15-02-13 09:02

Ами те външните са само с USB 2 или 3. Препоръчвам ти :Western Digital My Passport 3.0, 1TB, USB 3.0, 2,5

https://photo-forum.net/static/forum/2013-02/dlms9492.JPG

Не знам , как може през таблет да прехвърляш на него, но с нотбук се връзва чудесно, малък е и лек.

Автор: svetljo_   
Дата:   15-02-13 09:20

по usb кабел ще е трудно със таблет - повечето таблети имат само един usb порт, няма как да свържеш едновремено и камерата и диск-а[smilie3]
от друга страна, доста от таблетите имат SD слот така че може от SD към диск[smilie5]

друг вариант е можеби външен диск с вграден SD четец (photo bank)

Автор: svetljo_   
Дата:   15-02-13 09:25

ПС.
аз предпочитам да имам две копия от важни за мен дани :Д
или втори диск, или лаптоп с вграден диск [shtrak]

Автор: hotsnail   
Дата:   16-02-13 00:57

Според мен евтин лаптоп/нетбук е решението ти. Хем ще има четец за карти, хем и USB, хем и неговия диск може да е половин или един ТБ.

Автор: mravunko   
Дата:   16-02-13 10:34

Със сигурност 2 диска, независимо как ще ги копираш нещата на тях. С един диск става всичко - пада от масата, някой може да ти го гепи. Втория диск го носиш на друго място, не при първия. Горещия охлюв го е казал добре - нетбук и преносим диск е добра комбинация.
Аз като ходя някъде и вземем натбука, защото е само кг и половина и жената го носи при нея. Там имам снимките и на преносим диск ги нося при мен.

Автор: asahi   
Дата:   16-02-13 14:37

Вторият диск - в облака.

Дата:   16-02-13 23:20

Абе не може лида се размножи usb с ония джаджидето разклоняват и правят от 1 повече usb-та?

Автор: mravunko   
Дата:   17-02-13 19:22

asahi написа:

> Вторият диск - в облака.

За видео контент? Човека ще напълни няколко карти по 32ГБ :) В коя бензиностанция на път ще бекъпне?

Автор: e-mil   
Дата:   19-02-13 13:26

Щом ти е важно видеото - задължително бекъп на втори носител. Въобще не можеш да разчиташ само на един диск, лаптоп или таблет.

А като външен диск за пътуване си взех A-Data HD710. 1ТБ може да се намери за около 160 лв с доставката.

https://photo-forum.net/static/forum/2013-02/bkqw0895.JPG

http://img.dxcdn.com/productimages/sku_169302_1.jpg

Малко по-голям е от нормалните 2,5 инчови дискове, но пък има добри гумени буфери и плътно прилепваща капачка на USB входа. Гумата има удобен улей за носене на кабела.
Твърдят, че е минал военния тест за шок MIL-STD-810G, който се изразява в 26 пускания от 1,20 метра (по 4 от всяка страна на диска). А също и, че издържа 30 мин. под вода (заради гумената капачка).

Сега, то е ясно, че е потребителска техника и не съм сигурен дали трябва да се прехласваме по военните тестове, но със сигурност е по-издържлив от нормалните дискове с пластмасов корпус и поне ако го навали малко дъжд няма да се притеснявам толкова.

Автор: thexy   
Дата:   19-02-13 14:33

Смятам, че таблета няма да може да захрани външен хард. Освен, ако самият хард няма собствено захранване. Таблета може да даде 100-200 mA - зависи от модела.

Дата:   19-02-13 15:42

И таблет и телефон могат да захранят външен хард. Например Nexus.

Или пък Галакси С3 с 1ТБ хард. Показва се като USBDrive.

https://photo-forum.net/static/forum/2013-02/ijpq7377.JPG

http://www.prikachi.com/images/107/5891107z.jpg

Естествено, ако имаш твърде много файлове в дадена папка и искаш да ги разгледаш един по един се чака малко време да ги прочете всичките.
Но иначе закача диска бързо. В случая имам 390 папки с около 18 000 файла и 2-3 секунди след закачане беше готов за работа.

Дата:   24-02-13 00:19

Благодаря e-mil , а съвети колко Терабайта хард даси взема? [smilie8]

Автор: GenaDP   
Дата:   24-02-13 04:10

взем иси колко томо жеш

Дата:   24-02-13 05:13

Ми вземаш колкото ти трябва. Аз ли да знам какво ще снимаш и колко ще го снимаш?

Според dpreview твоят Канон пише по 19,8ГБ на час в HD, демек - почти 47 часа видео в терабайтов диск. Но на практика по-малко, защото сигурно ще имаш и снимки, които също трябва да съхраняваш.
Дали това е много или малко само ти можеш да кажеш.

Външният диск е нещо, което лесно се губи, чупи или открадва. А щом не искаш нетбук, а таблет значи дискът няма да ти е бекъп, а единствен носител. Колкото е по-голям, толкова повече материал рискуваш да изгубиш.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: