Автор: lion4e
Дата: 13-02-13 10:29
Колеги, моля за малко благоразумие, защо толкова много обичате типичната българска черта да се гледа в чуждата паница в търсенето на сеир. Хората са различни, продават и купуват по какви ли не причини всякакви стоки и услуги. Не е лошо да попиташ съвсем приятелски колегата какви са намеренията му след продажбата и ще ти стане горе долу ясно какви са подбудите му за продажба. Шанса за некоректност е със знак равенство от 2 те страни на сделката. Попадал съм на толкова некомпетентни купувачи, че ме е хващало страх да изпращам техника до тях с опция за тест, освен това често има разминавания в очакванията, т.е чел си по ревютата едно а то се оказва друго като ти попадне техниката в ръцете и се започва едно звънене по телефона по всяко време на денонощието, в рамките на 1-2 седмици, ама това защо е така, ама това не работи ( !!!не зная как се пуска!!!)...и ти се чувстваш виновен едва ли не за продажбата. Друг случай пращам аз обектив който е работещ, след 2 дни се звъни има проблем той се развива сам...е не знам какво е правил но направо ток протече по вените ми! Да при заключване на обектив сигма и яростно напъване да се върти ринга това се получава, искаше да ми го връща ама не беше познал! И аз бях некоректен 1 път когато ме питаха причината за продажба и аз премълчах скритият дефект на 20Д, заради който го продавах, след като го бях споменал на 1-2 желаещи и те се отказаха, но накрая най-нагло го продадох на една жертва. Продадох го заради малкият му екран, жената като е с мен иска да види всяка снимка и се кьорави на малкото екранче и мрънка, та за това го продадох, и затова 2ма се отказаха след като им го споменах.
Винаги има шанс за скрит дефект, винаги има шанс продавача да премълчава нещо, пък и колко мизерии може да има от страна на купувача....застраховка няма никога.
Подсъзнателно моята теза е продиктувана от факта, че колкото пъти съм купувал техника съм попадал на коректни колеги и не съм имал проблеми, а за сметка на това няколко пъти след продажбата на читава техника съм попадал в подобни на гореспоменатите случай.
Публикацията е редактирана (13-02-13 10:51)
|
|