Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 nikon d70s
Автор: djounsa   
Дата:   08-02-13 18:01

Здравейте.Нов съм и имам въпрос относно този модел тяло.Разбрах ,че тялото е с моторче което позволява ползването на обикновенни обективи.Могат ли да се използват и съвременни обективи?

Отговори на това съобщение
 Re: nikon d70s
Дата:   08-02-13 18:09

Идеята ми е такава , че ходя много често по планините и се занимавам с екстремни спортове + други хобита и искам да правя хубави снимки,а не да се мъча с моята съпунерка ,на която и се работи когато и скимне.

Автор: asahi   
Дата:   08-02-13 18:09

Могат.

Автор: qpalzm   
Дата:   08-02-13 18:11

Щом ходиш често по планините това не е най-добрият вариант.

Дата:   08-02-13 18:16

Разбирам , но нямам възможност за по-хубав и скъп апарат.За сега ще взема тялото и ще се поинтересувам за средна хубост обектив.Може да дадете примери за обективи и когато купувам втора ръка какво да гледам при тях ?

Автор: juslen   
Дата:   08-02-13 19:04

Средна хубост и на ниска цена-Nikkor 18-70mm, той даже си е над средната хубост откъм изработка и картинка, а върви около 200лв на старо. Имал съм същата комбинация-D70+18-70mm и ако знаеш какво правиш вади повече от добри снимки с достатъчно качество.

Взимаш един такъв, комплектоваш го с тялото и почваш да снимаш. Постепенно със снимането ще се ориентираш в нещата.

Автор: SLR   
Дата:   08-02-13 19:16

За около 450 лв. Nikon d70s и Nikkor 18-70mm са повече от добро предложение като за начало[smilie24]

Дата:   08-02-13 19:17

благодаря много за съветите и нужната информация и голямата активност.стискайте палци тези дни да се присъеденя към вас не само с писане, а и със снимане

Публикацията е редактирана (08-02-13 19:23)

Дата:   09-02-13 07:15

Само да Ви попитам по какво мога да различа ,старите обективи от съвременните ? Имат ли някакви надписи, с които да се различават?

Автор: lion4e   
Дата:   09-02-13 09:44

Човек не може да го мързи чак толкова........във форума е писано по този въпрос поне 1000 пъти, ползвай тази търсачка[smilie24]
Отделно в чичко гугъл има изчерпателна информация и на български и английски, ама на готово е най-лесно, питаш за неща който и 2 годишно дете може да намери в нета, при наличието на толкова агрегирана информация по въпроса[smilie21].

ПС: старите изглеждат метални и тежки, а новите пластмасови и лъскави[smilie25]

Публикацията е редактирана (09-02-13 10:06)

Дата:   09-02-13 17:28

Извинявам, се че ти отнемам от безценното време като задавам глупави въпроси, но ако имах време да седна на компютъра и да се рова цял ден из интернет нямаше да ти задавам въпроси, на които и "две годишно дете" може да отговори.
Peace ! [beer] [cool]

Автор: turntablism   
Дата:   10-02-13 16:06

За твоя апарат гледай обектива да има електроника, че да имаш мерене. Най-лесно ще познаеш електрониката по ел. контактите.

Ако на обектива пише AF - то той е с възможност за автофокус с помощта на мотора в тялото.

AF-S - обектива има собствен мотор за автофокуса.

Горните два предимно имат електроника и камерата ти ще може да мери с тях.

Какво точно имаш предвит ти под "стари" и "нови" обективи?

Дата:   11-02-13 09:04

Една приятелка ми каза да гледам тялото да е с машинка , за да мога да ползвам стари обективи ,защото по-новите били по-скъпи,а вършели същата работа.

Автор: kvakioh   
Дата:   11-02-13 09:42

Не с машинка, а с мотор. Д70/70S имат.

Автор: ixus   
Дата:   11-02-13 13:40

[smilie24] Д 70[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: batzeto   
Дата:   11-02-13 19:45

От по-старите тела избирай между D50, D70/s и D80 (в най-добрия случай). В базара от последния се срещат между 420-500лв. С един 18-70 направо ще заспи! [cool]

Ето един кратък опис какво означават означенията на обективите!

Публикацията е редактирана (11-02-13 19:47)

Автор: io_bs   
Дата:   11-02-13 23:49

djounsa написа:
> Една приятелка ми каза да гледам
> тялото да е с машинка , за да мога
> да ползвам стари обективи ,защото
> по-новите били по-скъпи,а вършели
> същата работа.

Абе... не е баш така. Ако си със силно ограничен бюджет, то тогава ще предпочетеш старите безмоторни обективи заради цената им. Но почти винаги новите са по-добре от старите.

Дата:   12-02-13 00:14

много благодаря за предоставената ми информация.Сега да кажа за апаратите , които намирам.Те са около 350 лева без обективи , но с други неща към тях (капачки, зарядно, карта и тн).За обектив не съм гледал,защото трябва да се съберат парички за него , но до колкото разбирам около 150-200 лева ще ми свършат работа ,а моята цел е да влезна в бюджет от 500 лева (малък бюджет , но пак е нещо).Поздрави и дано утре да стане сделката и да взема апарата [shtrak]

Автор: boZO   
Дата:   12-02-13 00:53

djounsa
d70s+50/1.8

Дата:   12-02-13 12:37

утре отивам да го взема https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=532 [cool] [shtrak]

Дата:   12-02-13 12:39

Ми добре звучи и изглежда, дано всичко да е наред. Приятен апарат е.

Дата:   12-02-13 12:52

вчера го видях на живо и снима ! [smilie5] само обектив иска , но сигурно след месец ще мога да си позволя да си купя.

Дата:   12-02-13 13:01

Да бях в БГ да ти дам един обектив...

Автор: name1993   
Дата:   12-02-13 13:53

По-добре 35/1.8. По-универсален е зрителния ъгъл, пък няма особена разлика в цената. Успех със снимането и да качваш снимки. [smilie24]

Автор: daniil-k   
Дата:   12-02-13 14:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »