Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 почистване на матрица
Автор: dve   
Дата:   04-02-13 09:08

Къде в София да си занеса апарата(canon 600d) за почистване на матрицата, някой да може да помогне? Мерси.

Отговори на това съобщение
 Re: почистване на матрица
Автор: mcnicko   
Дата:   04-02-13 09:41

Ако имаш късмет, някой ще те свърже с друг, който ще те свърже с трети и накрая ще се добереш до тайния комитет от хора които чистят сензори. Ако си им симпатичен и са на кеф - ще ти го изчистят...

Автор: sauron69   
Дата:   04-02-13 10:17

Зентекс.
Вчера пък по-този повод ми похвалиха Деков.
Тъй че има избор
[smilie7]

Автор: CaracolStudio   
Дата:   04-02-13 10:33

Здравейте

Преди малко и аз звънях на Зентекс за почистване на матрица на 5Дто ми искаха 35 лв .А да проверят на колко кадъра е искат 45лв.Тия са луди :)

Автор: kvakioh   
Дата:   04-02-13 10:35

Там по принцип нещо не му харесва на човека 5д мк1 да чисти, питали са го мои приятели. Иначе винаги е отзивчив и помага много.
За малко пари.

Дата:   04-02-13 10:54

35 лв си е нормална цена за чистенето, ако човек погледне реално. Скоро се коментира темата. Един комплект с който да го почистиш сам излиза минимум 15 лв. Главоболията и евентуалните проблеми които можеш да си създадеш определено са повече от 20 лв [smilie3]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   04-02-13 10:58

Всеки месец поне по две теми има за това почистване. Писа човека(зентекс), че на някои ФФ е опасничко почистването, заради много тънкото филтърче върху матрицата и че цената му е $1700. Аз си я чистя сам на моя отговорност, но на колеги помагам само с духалката. Има чудесни китове за почистване с подробно обяснение и, ако човек е внимателен ще се справи. Понякога боклуците могат да се появят веднага след почистването и тогава , какво правим? Рекламация? Ново почистване?
Давам личен пример- почистена и идеална матрица , но исках да снимам на видео високи тополи в синьото небе с леко въртене по оста на статива. Преглеждам после видеото и виждам, че има огромна прашинка, защото при позицията на апарата обърнат към небето всички прашинки попадат върху матрицата. Оправи се само с леко издухване и бракувано видео.
Само не ползвайте Грийн Клийн, че само замазва и после трябва друг кит за да се оправи матричката. Чудесно се спрявя течността и щпатулките за забърсване на Photosol Eclipse.

Дата:   04-02-13 11:11

За Грийн Клийн, скоро мой познат го пробва - омаза си много майсторски сензора и ходи по спешност да търси някой да го чисти както трябва. Естествено, по стара българска традиция, такъв майстор няма под път и над път, през 3-ма човека до 4-ти, та ако може нали да го оправим... [smilie18]

Автор: ZENTEX   
Дата:   07-02-13 17:40

Явно към мен има някакъв таен конкурентен заговор,КараколСтудио кога на 4ти си ми звънял и съм ти казал цени,матрица на 5Д нито чистя, нито пък имам софтуер за старото 5Д,отдавна съм го деисталирал,по голям софтуерен боклук от него няма...........гледам и поста ти от 10.30 при условие че аз отварям от 11.00 и преди това телефон не вдигам защото е служебен,имам 5 такива и един личен който номер го имат шепа хора.Не знам кои са лудите,вземи да смениш постановката.

Автор: batdin   
Дата:   08-02-13 16:41

Нормално е почистване на матрица да включва повече от труда и материалите.Рискът е значителен фактор,особено за скъпичките апарати.
Аз лично нямам задръжки да си чистя сензора,но за чужди не се наемам охотно,да не ми се сърдят после...

Автор: джъмбо   
Дата:   08-02-13 17:34

За Грийн Клийн, скоро мой познат го пробва - омаза си много майсторски сензора

ами то никой не е казал, че не си трябва майсторлък като се ползва дори и грийн клийн...

Дата:   08-02-13 18:21

Това имах предвид. В старанието си човек да спести едни 20 лв може да се наложи да изхарчи два пъти по толкова. Аз както много пъти вече казвам съм ЗА професионалното чистене от човек който се занимава с такива работи.

Не казвам, че не може човек сам да си го почисти с Грийн Клийн, даже напротив, просто излиза нерентабилно понякога.

Автор: ZENTEX   
Дата:   08-02-13 21:22

ROSCO..............една от най добрите помий за чистене,вече се продава фрии в ИБЕЙ ЮКей,10 български кинти за 100 мл,една матрица се чисти с една единствена капка напоена на върха на тампон направен от хартия на Кимбърли или Пълсейф,профитата може да се позаинтересоват,един флакон стига за години човек да си поддържа техниката.Аз пак съм на мнението че точно производителите на фототехника трябва да разрешат проблема.Профитата снимат на бленда 12,14 макс и петна няма,мераклията идва иска почистване,аз чистя,той излиза навън завинтва на Д70 едно старо китаче,режим зелено квадратче,насочва към слънцето,блендата на китачето застава на 36,кадриране,преглед на кадъра и о ужас,ми то пак има петна.На мен не ми влиза в работата да обяснявам физика и да си губя безценното време.

Автор: tutttifrutti   
Дата:   03-03-13 15:39

А в Пловдив някой дали чисти?[smilie8]
Бях решила да се пробвам сама, ама като погледах и почеох тук-там, ме хвана шубето.

Автор: juslen   
Дата:   03-03-13 17:04

Поуката е-не снимайте на Аuto режим, а прочетете някоя книжка как се ползва сложния механизъм наречен ''бленда'' и вече няма да имате особени проблеми с прашинките [smile]
Аз от 2 месеца не съм си чистил Некса, прашасал е много обаче на снимките не си личи изобщо.

Дата:   03-03-13 18:20

juslen, поуката е, че и ти като една торба народ в тоя форум пишете без да мислите. Тоя механизъм наречен "бленда" някои хора имат нужда и да го затварят от време на време на F8 или даже F16... Що пишеш глупости не мога да разбера... Това, че ти си открил топлата вода и си разбрал, че по някакъв магически начин ти изчезват прашинките под ф5.6 примерно, не значи че хората не го зная. Очевидно обаче, ти трябва да прочетеш една две книжки и да се научиш защо блендата се затваря понякога [smilie3]

tutttifrutti малко по-късно ще ти драсна едно ЛС с кординатите на човек който може да ти свърши работа.

Публикацията е редактирана (03-03-13 18:30)

Автор: tutttifrutti   
Дата:   04-03-13 18:28

mcnicko благодаря. чакам [beer] [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »