Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Anamorphic обективи Sankor 16D
Автор: sickdreams   
Дата:   30-12-12 12:31

здравейте, колеги.

Някой от вас ползва ли въпросния тип обективи, бих искал някой да сподели инфо на какво го ползва, как се фокусира и т.н. И най-важното къде в България може да се намери?

Въпросния обектив Sankor бих искал да го монтирам на 50mm 1.8 обектив, изглежда това работи добре. Интересно ми е как се фокусира, първо фокусираш главния обектив и после Sankor-а ли или как не можах да разбера точно[smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Anamorphic обективи Sankor 16D
Автор: n1x0n   
Дата:   30-12-12 18:08

На 50мм би работил само на кропка и то не идеално. За предпочитане е 85мм на 1.5 кроп и 100мм за фулфрейм.

Мисля че с този адаптер ще се налага да фокусираш и двата обектива.

Re: Anamorphic обективи Sankor 16D
Автор: sickdreams   
Дата:   30-12-12 18:45

за кропка става въпрос, колега, Canon EOS 600D. Знаеш ли къде може да се намери нещо подобно на като този обектив/адаптор, някой Sonnar примерно от по-ниските класове, понеже тия обективи са свръх скъпи, а ми се много ми се иска да експериментирам с анаморфа. Има ли цялостни анаморфични обективи, които не изискват главен обектив, върху който да се монтират?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »