Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Къде да похвалим коректните продавачи?
Автор: eth   
Дата:   29-12-12 10:07

Ами, купих обектив от Idoru. Купих го без снимки, като се доверих само на думите му. Не сбърках[smilie24] Дори ми прати и поляризационен филтър като бонус[smilie3] Благодаря му тук, защото няма как в "Базара"[smilie23]

Весели празници на всички[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Къде да похвалим коректните продавачи?
Автор: iasen2   
Дата:   29-12-12 10:34

Много добра идея .
Аз ще похваля ib (Иван Ботев). Купих си от него калибратор . Всичко беше абсолютно точно . [beer]

Автор: chones   
Дата:   29-12-12 12:09

И аз съм много доволен от mateeff :) Купих си от него обектив 85/1.8 [cool]

Автор: JoroHEI   
Дата:   29-12-12 12:15

аз пък да похваля дядо Коледа, донесе ми нов телефон [smilie18]

тази тема е бесмислена, няма смисъл да се хвалим един друг, по скоро обратно - тема за порицаване на некоректните с един черен списък по ще е от полза [smile]

Автор: kristiyan   
Дата:   29-12-12 12:47

Аз мислех за рейтингов модул към "Базар" в който може да се оценява даден потребител в качеството му на продавач посредством feedback подобен на този в prodavalnik.

Аз съм доволен от Борислав Филипов от Пловдив, който опакова фотоапарата най-прилжено и го изпрати със заредена батерия, настройки такива каквито споделих, че ще използвам и на изключително добра цена, на време за празниците.

Автор: milenpi   
Дата:   29-12-12 12:58

А язе да пофала Фото Форума, че се развива и има демокрация, плурализъм и ентелигентни 'членове' [beer]

За новата гоТина, повече развитие и работа с кеш.[shtrak]

Автор: eth   
Дата:   29-12-12 13:00

Темата не е безмислена, а позитивна! Разлика има[smile]
Аз също мисля, че е добре да има рейтингова опция в базара. Без обяснения, само със звездички[beer]

Автор: doofy   
Дата:   29-12-12 13:27

Звездички,звездички,звездички...звездно небе за PStoychev [smilie24] .Точен,коректен...Да е жив и здрав [smitten]

Автор: harvester_vn   
Дата:   29-12-12 14:54

Тя темата е позитивна, ама според мен около 98% от сделките в базара са коректни и обикновенно и двете страни са доволни. Ако всеки който си е купил нещо вземе да хвали продавача, ще стане една... [beer]

Автор: next_time   
Дата:   29-12-12 15:01

А аз съм доволен от Метро.Продават много изгодна кучешка храна.И кучето ми е доволно, въпреки че не прави разлика между храната от метро и същата в била.[beer]

Автор: JoroHEI   
Дата:   29-12-12 18:42

Тя темата че е позитивна е позитивна, но аз пак настоявам че е безмислена. Това че сделката е минала коректно не е новина, нито пък някакво геройство че да се разгласява публично, достатъчно е купувача да благодари на лични на продавача да го почерпи една виртуална бира [beer] , а може и невиртуална в най близкото барче и с това се приключва. Виж когато си излъган с нещо от продавача и повдигнеш това в тема, то по този начин може да предпазиш и други съфорумци да не пострадат за в бъдеще от този човек. Примерно аз когато пазарувам в Ибей не се интересувам от положителните мнения за продавача и въобще не ги чета, но отрицателните ги преглеждам много внимателно и от тях си правя извод. Достатъчно е ако се изкопира от Ибей само системата с червените негативни точки в която купувача може да се оплаче с няколко реда, а продавача пък да се защити с реплика и това да е достояние на всички във форума. [shtrak]

Публикацията е редактирана (29-12-12 18:44)

Автор: atrifonov   
Дата:   29-12-12 19:14

А аз искам да похваля китайските продавачи в ибей- много точни във всичко, а има и безплатен шипинг[cool] [smilie18]

Автор: chukov   
Дата:   29-12-12 19:32

Абе Трифонов, не е така
Един грип на Pixel King за марк 3 чисто нов взех от e-bay
Не му работи джойстика за избиране на автофокусната точка

Автор: atrifonov   
Дата:   29-12-12 19:34

е това кофти, ама нали имаш опция да го сменят или да ти върнат парите[smilie11]

Автор: emilliano   
Дата:   30-12-12 13:12

Ако темата е безсмислена, тогава да кажем на пичовете от ибей, че са глупави, че имат безсмислена рейтингова система. Какъв е смисълът да се пише само за негативните мнения - например: 99 коректни и една некоректна сделка = 99% позитивни мнения; неогласени коректни и една огласена некоректна сделна = 100% лош продавач/купувач.
Дори и админите да не искат да има рейтингова система, нищо не пречи да си има една такава тема и всеки да пише. После се отваря "виж всички" и търсиш по ник-а.

Автор: Тед   
Дата:   30-12-12 13:22

Вижте, ще Ви предложа вместо да натискате админите за рейтинги /понеже откъде да знае, че Х е купил стоката, а З гласува за продавача/, нещо много просто.

По търсене в базара търсите тема за продажба на еди кой си. Ако няма нищо за него и не е пускал продажби - бъдете предпазливи или потърсете някой който го познава. Ако ли не - рискувайте и пазарете.

Който вече е продавал във ФФ му излизат темите и след като вече има ПРОДАЖБИ и няма ДРАМА, значи не е НОВОРЕГИСТРИРАН чешит.

Но винаги може да ви се плъзне нещо различно от описаното и от титулован продавач.

Затова се информирайте със снимки за състоянието на техниката и серийни номера!. Ако е нещо 4-ифрено, по-добре си огледайте техниката на място, иначе тъпо голяма сделка да не си я подсигуриш лично, а по куриер.

Как админите да ви помогнат...?Аз не виждам как?

Автор: OIM   
Дата:   30-12-12 13:45

Измислено е отдавна - Книга за похвали и оплаквания

Автор: batzeto   
Дата:   30-12-12 14:17

Като цяло идеята е хубава да има някакъв рейтинг, който да показва дали даден продавач е коректен или не, но е трудно приложима според мен. Това е така, защото едва ли някой прекопува и продава постоянно техника, че чак до рейтинг да се стигне, а ако има такива - то те са в противоречие на установените правила в базара!!! Освен ако не е пълно с прикрити търговци тук или хора на принципа "важното е да се въртят пари". Смятам, че има много обяви поради факта, че адски много хора ползват форума, но това съвсем не означава, че един човек постоянно купува и продава техника, че да има достатъчно висок рейтин на който да се доверим. Нормално е на няколко години човек да смени някое друго тяло или обектив, че дори и цялата система, но това въобще не е ежедневно срещано явление за един и същ човек и пак рейтинга му не би бил достатъчно висок.
Аз например до момента съм продавал 2 обектива, едно тяло, зарядно и една турбо сапунерка и какво - положителен "рейтинг 5 гласа" за 5-6 години - достатъчно ли е?
В сайтове като продавалник или e-bey се продават всевъзможни щуротии, там и моя рейтинг е висок, но означава ли, че съм коректен продавач на фото техника?

Идеята ми е, че не е лошо да има рейтинг на коректните, но това съвсем не означава, че някой новорегистриран или непродавал до сега техниката си е автоматично некоректен и трябва да се пазим от него, а вместо това да купуваме само от "въртящите пари" потребители. Техника не се продава всеки ден, това не са "ненужните вещи", както се рекламира продавалник и идеята му.

Автор: asahi   
Дата:   30-12-12 15:10

Аз пък ще похваля Асахи. Даде ми апарата си да снимам по празниците със все обективи и чанта. Само батерията да си заредя.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »