Автор: batzeto
Дата: 30-12-12 14:17
Като цяло идеята е хубава да има някакъв рейтинг, който да показва дали даден продавач е коректен или не, но е трудно приложима според мен. Това е така, защото едва ли някой прекопува и продава постоянно техника, че чак до рейтинг да се стигне, а ако има такива - то те са в противоречие на установените правила в базара!!! Освен ако не е пълно с прикрити търговци тук или хора на принципа "важното е да се въртят пари". Смятам, че има много обяви поради факта, че адски много хора ползват форума, но това съвсем не означава, че един човек постоянно купува и продава техника, че да има достатъчно висок рейтин на който да се доверим. Нормално е на няколко години човек да смени някое друго тяло или обектив, че дори и цялата система, но това въобще не е ежедневно срещано явление за един и същ човек и пак рейтинга му не би бил достатъчно висок.
Аз например до момента съм продавал 2 обектива, едно тяло, зарядно и една турбо сапунерка и какво - положителен "рейтинг 5 гласа" за 5-6 години - достатъчно ли е?
В сайтове като продавалник или e-bey се продават всевъзможни щуротии, там и моя рейтинг е висок, но означава ли, че съм коректен продавач на фото техника?
Идеята ми е, че не е лошо да има рейтинг на коректните, но това съвсем не означава, че някой новорегистриран или непродавал до сега техниката си е автоматично некоректен и трябва да се пазим от него, а вместо това да купуваме само от "въртящите пари" потребители. Техника не се продава всеки ден, това не са "ненужните вещи", както се рекламира продавалник и идеята му.
|
|