Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Максимален размер за принтиране?
Автор: Brutalis   
Дата:   28-12-12 21:06

Става въпрос за снимки от Canon 5d MkII. По точно въпросът ми е какъв е максималния размер в който мога да принтирам без да започва да се губи качество. Ясно ми е че ако искам мога и 50 метров принт да направя и като се гледа от необходимото разтояние снимката ще си изглежда пак добре но мен ме интересува по точно максималния размер който мога да изкарам с 21мп без компромис в съотношението размер:качество.

Отговори на това съобщение
 Re: Максимален размер за принтиране?
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   28-12-12 21:12

Предполагам, че трябва да уточниш и обектива, с който е снимано.
Предполагам, че резултатната истинска резолюция е равна на по-ниската резолюция от резолюциите на матрицата на тялото и тази, която би могъл да поддържа обектива, ако всичко останало е ОК.
И евентуално хора с опит с това тяло и този обектив ще могат да ти дадат мнение.
Е, разбира се, ще зависи и от печата - трябва да ти подскаже някой дали на съответната медия съответното устройство има смисъл да печата например с 600 dpi или така или иначе 300 dpi (примерно) е максимума ...
Иначе ако е за резолюцията на 5D2 по принцип, смятамй грубо за 256 - 300 dpi примерно. Но дали има смисъл ще зависи от конкретния ти случай...

Автор: dekov   
Дата:   28-12-12 21:39

Brutalis , какво разбираш под това: "без да започва да се губи качество" ?

Дата:   28-12-12 21:50

И представа си нямах че обектива и той играе роля в това.

Деков, имам на предвид да не започва да се "пикселизира" ако мога така да се изразя. Не съм много сигурен как да го обясня с точните термини. Все едно имам една картинка 100 на 100 пиксела. Като си я гледам на 100% всичко си изглежда ок но ако zoom-на на 150% или 200% почва да става ужас. Не знам дали можете да ме разберете. Не съм спал от почти 22 часа и може би пиша малко безсмислено за което се извинявам

Автор: mcnicko   
Дата:   28-12-12 22:29

Само за протокола от 6мп си печатах и още си печатам напълно нормално без никакви загуби на А4.

Иначе ако си ОК с английския, ето малко по темата:
http://www.flickr.com/groups/canoneos5dmarkii/discuss/72157622604289833/

Още в началото има човек който е принтирал 30х40 инча, което е приблизително 75х100см при файлове от ИСО 1600 и 3200. Реално е много относително това което си питал. Принципно въпроса май е на проба-грешка и това кое на тебе ще ти хареса.

Автор: vgramatikov   
Дата:   28-12-12 22:31

Разбират те всички ама се правят на професори.

Първо да побясня ,че крайната резолюция на системата обектив-матрица не зависи както и обектива така и от матрицата.

С висококачествен обектив и префектни условия ,за перфектно качество 100 исо около 24x36 инча...с малки компромиси може и повече.

Ако се снима с кофти стъкло,голяма стойност на исо-то и ако има др фактори влошаващи качеството( например лоша светлина,контраст или липса на фокус) отиваш на по-малки размери.

Дата:   28-12-12 22:35

Pd, благодаря ти много, това исках да знам :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »