Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Metz или Sigma светкавица?
Автор: maestroto   
Дата:   28-12-12 12:41

Здравейте,

Искам да си взема светкавица за Sony-то, и съм се ориентирал към две в ниския клас до около 500 лв.

Едната е - Metz 52 AF-1, а другата е Sigma EF-610 DG SUPER

Има ли някой, който да ползва една от тях и да каже мнение и коя да избера? Много ще съм благодарен за отзиви и мнения за 2те светкавици.

Отговори на това съобщение
 Re: Metz или Sigma светкавица?
Автор: arce   
Дата:   28-12-12 14:35

METZ- класиката в жанра ! [smilie24]

Автор: sd   
Дата:   28-12-12 14:43

Бе новите Сигми от серията 610 се оказаха изключително добри. Вече почти две години откакто са на пазара, няма една рекламация - а са продадени доста бройки.

Дата:   28-12-12 14:59

И аз клоня доста повече към Metz, но исках да попитам и за други мнения на по-разбиращи от мен.

Даже тази, която гледам - Metz 52 AF-1 е с touch screen управление отзад и четох, че било иновации за светкавиците като цяло, не че е важно, аз ако можеше предпочитам да не е сензорен екрана ама да се надяваме, че ако на нея се спра ще е читаво направен и ще издържи.

Автор: quazimodo   
Дата:   28-12-12 16:41

През 90-те години на миналия век имаше Метц и колкото и странно да звучи - Нисин. Сигма не съм срещал. Това за традициите в производството на светкавици. Сега всички произвеждат в Китай. Всяко нововъведение е нож с две остриета. Аз също се надявам, че Метц не са отстъпили от реномето си. Успех с избора!

Автор: SEURET   
Дата:   28-12-12 17:42

Metz 52 AF-1 се произвежда в Германия, не в Китай. Дисплея е далеч по-приятен за работа отколкото си мислех, не е повод за колебание и притеснение.

Автор: Seifi   
Дата:   28-12-12 18:56

Ако е Метц не купувай от ebay... има полски ментета там , но ако е от фотографски магазин всичко ще е както трябва. Преди 3 дена уговорих вече мойта Metz 54MZ-4 знам че нея е сравняваха с Сони Sony HVL-F42AM като ценови клас мненията за едната и за другата бяха 50:50 на въпрос коя да си купи човек.
За въпросната сигма не мога да кажа нищо за съжаление.

Дата:   28-12-12 19:29

А Сигмите ги произвеждат в Япония ...[smile]

Автор: quazimodo   
Дата:   28-12-12 20:37

Колега sd, да не си на процент?

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   28-12-12 20:38

quazimodo написа:

> Колега sd, да не си на процент?

Ееееееее, това вече е повод за майтапи с Драгиев до след две-три нови години [cool]

Дата:   28-12-12 21:31

quazimodo: Не просто на процент - "продавам ги срещу тлъста комисионна" както обича да казва един форумен "любимец" [smilie5], когато напиша нещо хубаво за Сигма.

Но пък от друга страна каквото съм написал си е чиста истина. Преди време не препоръчвах светкавиците от серията 530, след като установих какво количество от продадените се връщат в сервиза. И хваля обективи, от които имам лични впечатления. А аз имам доста лични впечатления ...

А и можеш да питаш колегата seuret дали е на процент.

Публикацията е редактирана (28-12-12 21:34)

Автор: MITON   
Дата:   28-12-12 22:27

мец[cool]

Автор: j_mironski   
Дата:   29-12-12 03:39

Мец та мец какво им е на сигмите. Аз лично бях страшно доволен от моята но смених системата и все още нямам светкавица

Дата:   29-12-12 12:26

Seifi написа:

> Ако е Метц не купувай от ebay... има
> полски ментета там , но ако е от
> фотографски магазин всичко ще е
> както трябва. Преди 3 дена уговорих
> вече мойта Metz 54MZ-4 знам че нея е
> сравняваха с Сони Sony HVL-F42AM като
> ценови клас мненията за едната и
> за другата бяха 50:50 на въпрос коя
> да си купи човек.
> За въпросната сигма не мога да
> кажа нищо за съжаление.

Както казах и аз съм се насочил към Metz, но мисля да си я купя от Dynaphos, а не от eBay или чужденеция. Та се надявам, че няма да има проблем.
Живот и здраве след Нова година ще ида да поздравя и видя г-н Бишков от Dynaphos и да тествам евентуално и купя [shtrak]

Автор: batzeto   
Дата:   29-12-12 13:00

А и разликата в цената при metz от вън и тази в БГ не е голяма, че да си струва риска и покупката без гаранция. Виж за Sigma е малко по-оправдано да се купи от вън (САЩ например).

Автор: novi4ok   
Дата:   29-12-12 20:43

Някой хора карат каква да е кола, други - Мерцедес. Някои хора си купуват каква да е техника, други - немска. Та и при светкавиците е така. Поне що се отнася до сравняването на Сигма с който и да било сериозен и качествен производител на фотографска техника, особено светкавици и обективи. Евтиното си е евтино. Лошото е, че Сигма вече не са и евтини, а струват колкото марковите. Май се надцениха малко.
На sd можеш да не му обръщаш внимание - той по подразбиране си рекламира Сигма - нали ги продава... Неговата "чиста истина" е като на чантите Гучи и Шанел на женския пазар. [smilie18]

Дата:   30-12-12 14:40

Като гледам как върви и дискусията и другите ми проучвания...везните са 95 % наклонени към Metz

Благодаря за мненията и весело посрещане на Нова година.

[beer] [shtrak] [beer]

Автор: vgramatikov   
Дата:   30-12-12 14:43

sd е коректен. Стига сте писали простотии по адрес на един или друг човек. [beer]

Автор: sirkhann   
Дата:   30-12-12 18:40

[beer] Честита Нова година [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »