Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Недостатъци на Canon 5D Mark 2
Автор: svilengrad   
Дата:   26-12-12 15:00

1.Една кръстообразна AF точка

2.Няма вградена светкавица

3.Няма вграден в камерата RAW конвертор

4.Няма помощна светлина за автофокуса при лоши светлинни условия

5.Висок шум и загуба на детайли при 12 800 ISO и 25 600 ISO

Нека който има 5D Марк 2, да каже за всеки един от тези недостатъци по нещо. Интересува ме най-вече светкавицата голяма пречка ли е, че няма такава ?

Отговори на това съобщение
 Re: Недостатъци на Canon 5D Mark 2
Автор: apollo   
Дата:   26-12-12 15:02

[smilie18]

А я съм чувал че има и бандинг [smilie18]

Иначе по въпроса с вградената светкавица това е толкова сериозен проблем, че се чудя защо изобщо го купуват този апарат [smilie18]

Автор: chukov   
Дата:   26-12-12 15:10

Ебаси недостатъците
Бягай далеч
Може ли сериозен апарат без вградена светкавица

Дата:   26-12-12 15:15

Айде без ирония, моля сериозни отговори.

Автор: nick.sun   
Дата:   26-12-12 15:16

ОК е едната кръстосана точка. На мен ми е по-съществен недостатъка за невъзможност за избор на минимална скорост на затвора при AUTO ISO. Винаги може повече, мн. съм доволен от 5d2, а в момента е и доста изгоден като възможност.

Публикацията е редактирана (26-12-12 15:22)

Автор: alcap007ne   
Дата:   26-12-12 15:28

мале даже и Няма помощна светлина за автофокуса [smilie10] Има още какво да уча за Канон [smilie5]

Автор: alphatier   
Дата:   26-12-12 15:41

Ехх ако имаше конверторче и да му боднеш 2-3 плъгина готови са ти снимките от картата направо [smilie18]

Дата:   26-12-12 15:49

Да, изгоден е, и става все по-изгоден. Никсън, кажи тази снимка на Данчо и Кали с допълнителна светкавица ли е ? И като няма вградена, как се справя апарата на места със ниска осветеност, навсякъде ли трябва да се носи допълнителна светкавица ?

Автор: dave   
Дата:   26-12-12 15:50

Най-добре напиши за какво ще се ползва. Интересна алтернатива е 1Ds2.

Автор: bleki1   
Дата:   26-12-12 17:40

Вече втора година снимам и се чудех какво ли ми липсва? Уф как ме е яд че 50 000 кадъра съм направил без вградена светкавица.[smilie5]

Весели празници на всички!

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   26-12-12 18:05

bleki1, то това със светкавицата не е голям проблем. Ама пише, че нямате вграден RAW конвертор... Сега ако кажеш, че няма и Facebook или поне Twitter изобщо не зная защо си се набутал с тази камера ... [smilie5]

[shtrak] [beer]

Автор: tantris   
Дата:   26-12-12 18:15

Наред с 5Д2 имам и Д700. Познай колко пъти съм снимал с вградената на никоня - ни веднъж.

Автор: burningice   
Дата:   26-12-12 18:28

Вградената светкавица е полезна, дори когато човек не снима с нея, особено когато е икономисана освен нея и помощната лампа на автофокуса.

Автор: vikitovikito   
Дата:   26-12-12 18:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: BirdOfPray   
Дата:   26-12-12 18:51

ТРУДНО ликвидна камера се оказа Second Hand ;)

Автор: metodiev_martin   
Дата:   26-12-12 18:55

Предвид класа, в който се позиционира въпросното тяло, явно е сметнато, че хората, които ще го използват, няма да имат нужда от вградена светкавица.
1Ds също нямат,
гледам подснимват си хората

Автор: Батко   
Дата:   26-12-12 18:59

Няма как да не се включа в култовата тема!

...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3b/Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.jpg/

...

Автор: fotocolor   
Дата:   26-12-12 19:09

Извинявай,а ти виждал ли прооофи апарат с вградена светкавица?
Що се отнася до шума над 12 800исо,колко пъти го ползвате голямо исо за снимане на сватби,пейзаж или кръщенета?
Иначе..профи тяло,направено много добре,фулфрейм,здрава и масивна изработка.

Автор: iasen2   
Дата:   26-12-12 20:17

Някой задавал ли си е въпроса за динмичния обхват на камерата. Това е основния показател , който различава професионалните камери от любителските . Питали ли сте се някога как фотоапарат зареден с чернобяла лента за 15лв може да направи по добра снимка от колкото Канон 5Д за 3000лв. Успех с терзанията .

Автор: vikitovikito   
Дата:   26-12-12 20:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: iasen2   
Дата:   26-12-12 20:36

чернобялата лента е с 14 бленди обхват

Автор: pachok   
Дата:   26-12-12 20:48

Дори сапунерката ми има помощна AF лампа и вградена HSS светкавица, които са си доста полезни в даден момент. Абсолютно непонятно ми е как може да липсват в професионалните тела, да не говорим че са толкова обемни и има предостатъчно място да се вградят. След няколко години снимки със сапунерки и турбосапунерки си взех Canon 5Д и все едно се върнах 10 години назад по отношение на технологиите и удобствата. Ама заради по-доброто качество на ФФ матриците и някои обективи, какъв избор имам...

Автор: realnoncho   
Дата:   26-12-12 20:55

14 бленди [smilie25]

Автор: HP   
Дата:   26-12-12 21:00

добре де, толкова скъпа камера, а да няма една елементарна светкавица?!?!?!?!??!????
Струва ми се нелепо и нечестно. Разбирам да ставаше въпрос за 20-30 лв., а то става въпрос за хиляди???!?!?!!!!
И това с крос точките и конвертора също не ми се вижда нормално. Хората нямат пари за ядене, едвам събират да си купят техника и после какво се получава???? Че си дават парите за нещо, в което са спестени /умишлено/ елементарни неща...
Не съм съгласен така. И да попитам- и при Никон ли е така????

Автор: qavkata   
Дата:   26-12-12 21:04

fotocolor е прав, та нали "професионалистите" се понават по вградената или не камера хахаха, баси тъпото. незнам ква е идеята да няма вградена светкавица, след като ако ти потрябва в зоопарка, няма да я имаш. винаги е по-добре да я има пък кат неискаш не я ползвай, на ли си про. относно аф лампите, мисля че при високия клас апарати не се налага да се монтират тъй като те си фокосират и при доста дъмно, а така или иначе тази лампа има обхват 3-4 метра, има се и предвид че клиентите на този клас тела са наясно с механичния фокус. но врадената светкавица е голям минус, ала колко пъти ми е спасявала работата.......явно съм любител.
[beer]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »