Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Свалете Ръководство за Nikon D5100 BG pdf
Автор: laboriero   
Дата:   20-12-12 12:01

Понеже видях, че на доста хора им трябваше, та дано да е полезно за някой. Качеството не е добро, но това е което имам. Илюстрациите са кофти, но с една оригинална чуждоезична книжка на отстрани работата става.
http://tranzit.dir.bg/load.php?id=hVk0D3oPpBffXajq1441918
Успех на всички и весели празници!

Отговори на това съобщение
 Re: Свалете Ръководство за Nikon D5100 BG pdf
Автор: peter_m   
Дата:   20-12-12 13:02

това нямаш право да го правиш [smilie8]

Автор: Vezzz   
Дата:   20-12-12 13:52

Какво е направил колегата ? Много хубаво е даже.

Дата:   20-12-12 14:53

Защо да нямам право? Не разбирам?! Искам само да помогна на хората защото съм имал подобни досадни проблеми.

Автор: peter_m   
Дата:   20-12-12 15:33

Прочети какво пише на гърба на ръководството.

Автор: TheBossBG   
Дата:   20-12-12 16:15

А ти понеже си голям умник, опитай да си намериш "Ръководство на потребителя" на български език. В електронен вариант. Лично аз съм писал писмо на Никон и ми отговориха: за съжаление нямаме такова. Даже не ми предложиха да ми изпратят на хартия. Странно, защото когато имах проблем с Никон Трансфер-а ми изпратиха диск с последната версия. Едва ли щеше им струва повече да ми пратят юзър менюъл за Д3000. Но ме отсвириха. Да не коментираме, че колегата го прави без никакви комерсиални цели. А само, за да помогне на пренебрегнатите български потребители. Не съм проверявал, но е твърде възможно в електрнен вариант да го има и на суахили. Но на български - НЕ. Да кажем, че са го набирали на ръка за висок печат някак ще ги разбера. Ама нали преди да са го пуснали за печат са го набрали на някакъв софт. Какво им пречи да пуснат ПДФ-а?

Автор: spl   
Дата:   20-12-12 21:55

ако някой иска мога да му дам книжката от моя 5100, ... е срещу 10-тина лв разбира се ;)

Автор: Otvorenia   
Дата:   21-12-12 01:53

[smilie24]

Автор: satyno   
Дата:   21-12-12 09:16

браво на laboriero!
Никон трябва дори да му дадат коледен подарък, защото това е коствена реклама за продуктите им!

Автор: джъмбо   
Дата:   21-12-12 09:29

Никон са се погрижили за всеки закупил Д5100 от България а въпросния потребител горе е нарушил закона разпостранявайки авторска собственост без съгласието на автора...
ако някой ви бе преснимал снимка и я бе пуснал за разпостранение щяхте да опищите орталъка дореде свърши света...

добре че няма много да се пищи

Автор: satyno   
Дата:   21-12-12 10:00

Зная какво пише на гърба на ръководството, но това е дискриминация спрямо потребителя! Има някаква логика, например "купувай само от местни дистрибутори за да имаш пълна подръжка". И ми е интересно другите производители дали имат същата политика?

Дата:   21-12-12 10:04

да имат и не не е дискриминация както казах закона е спазен потребителя е удовлетворен!
ако не е удовлетворен има си комисии за тази цел да видим те какво биха казали

Автор: ksuhorukov   
Дата:   21-12-12 11:48

Не мога да разбера защо някои хора се правят излишно на ударени като с мокър парцал. Публикуването на тази информация не само че не е незаконно, а е задължение на търговеца, което трябва да изпълни преди да има придобиване на стоката.
Отделно, тази информация не представлява обект на авторско право, за да се нарушават такива права, независимо кой какво е решил да напише на гърба на книжлето. И вместо да си натискате парцалките и да сте благодарни, че заради незнанието си потребителите редовно ви спестяват едни глобички между 300 и 1500 лв., сте тръгнали да оревавате форумите.

Дата:   21-12-12 13:33

публикуването на тази информазия е 100% незаконно и така нареченият и публикувател подлежи на съдебно преследване а преди да вменявате какво е задължението на търговеца вземете прочетете закона... аман от "експерти" дето цитират закони за които са чували единствено на маса от бай мангау

Автор: asahi   
Дата:   21-12-12 14:19

Прав е Джъмбо, макар и седнал. От Никон, в частност вносителя, не са прави.

Дата:   21-12-12 14:59

Чл. 4 ЗЗП. Търговецът е длъжен да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му да направи своя избор, която включва:
1. всички характеристики на стоката или услугата, които трябва да бъдат известни на потребителя, включително състава, опаковката, както и инструкция за ползване, комплектовка и поддържане;
2. цена, количество, начин на плащане и други договорни условия;
3. (отм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., в сила от 08.09.2007 г.)
4. опасностите, свързани с обичайната употреба, ползване или поддръжка на стоката или услугата;
5. условията за употреба на стоката или услугата; влиянието, което тя оказва върху други стоки и услуги при евентуална съвместна употреба или ползване;
6. условия и срок на гаранцията;
7. срок на годност.

Чл. 197. За нарушение на разпоредбите на чл. 4, 5, 6 и 8 на виновните лица се налага глоба, а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция, в размер от 300 до 1500 лв

А дали тези инструкции са обект на авторско право:

Чл. 3 ЗАПСП. (1) Обект на авторското право е всяко произведение на литературата, изкуството и науката, което е резултат на творческа дейност и е изразено по какъвто и да е начин и в каквато и да е обективна форма, като:
1. литературни произведения, включително произведения на научната и техническата литература, на публицистиката и компютърни програми;
2. музикални произведения;
3. сценични произведения - драматични, музикално-драматични, пантомимични, хореографски и други;
4. филми и други аудио-визуални произведения;
5. произведения на изобразителното изкуство, включително произведения на приложното изкуство, дизайна и народните художествени занаяти;
6. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2011 г., в сила от 25.03.2011 г.) реализирани произведения на архитектурата и приложени устройствени планове;
7. фотографски произведения и произведения, създадени по начин, аналогичен на фотографския;
8. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2011 г., в сила от 25.03.2011 г.) одобрени архитектурни проекти, одобрени проекти по устройствено планиране, карти, схеми, планове и други, отнасящи се до архитектурата, териториалното устройство, географията, топографията, музейното дело и която и да е област на науката и техниката;
9. графично оформление на печатно издание;
10. (нова - ДВ, бр. 29 от 2006 г.) кадастрални карти и държавни топографски карти.
(2) Обект на авторското право са също:
1. преводи и преработки на съществуващи произведения и фолклорни творби;
2. аранжименти на музикални произведения и на фолклорни творби;
3. периодични издания, енциклопедии, сборници, антологии, библиографии, бази данни и други подобни, които включват две или повече произведения или материали.
(3) Обект на авторското право може да бъде и част от произведение по ал. 1 и 2, както и подготвителните скици, планове и други подобни.

Не само това, има редица решения на Съда на ЕС по отношение на ръководствата на потребителя, които казват, че ключови думи, синтаксис, команди, опции и настройки, съставени от думи, фигури и математически концепции сами по себе си не са интелектуално създадени от автора и като такива не се ползват със закрила. Тези ръководства на потребителя не са плод на собствено интелектуално творчество на автора и възпроизвеждането им не нарушава защитени авторски права.

Дата:   21-12-12 15:04

Това беше първият ми и последен пост в този форум! Имах желание да се включа, но такива, като някои от Вас ме отказаха! Май и тук, като на много места е пълно със злоба и липса на лична реализация! Моля модераторите да изтрият темата, ако сметнат, че не е полезна или, че нарушава авторските права на Никон.

Пожелавам на всички весели празници!
Останете си със здраве!

Дата:   21-12-12 15:05

само че търговеца както написах (ама ти си от писателите а не от читателите...) е предоставил упътване на всеки който си го е купил от бг! после след като на носителя е изрично написано, че няма право да се копира по един или друг начин то има налице закононарушение...

с копи пейст законите не се огъват по начин който ти си мислиш че е правилен за теб [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   21-12-12 15:09

Само да споделя, че търговеца от който купих апарата ми даде не хартиен носител, а именно това - pdf.
Пожелавам Ви приятни и ползотворни юридически спорове.

Дата:   21-12-12 15:11

Абе пич, ти неграмотен ли си или се правиш на ударен. Бил предоставил на всеки, който си го е купил от БГ. Трябва да го има качено безплатно на сайта на всеки търговец, който продава тази стока в България и да е достъпна за свободно запознаване на всеки потенциален купувач. Не ме амбицирай да дойдат едни хора да направят едни проверки на съответните места и после да ми обясняваш кой бил читател и кой писател. И без това работите на ръба на закона, поне не се правете на гръмнати. Но... какво да очаквам от поведението на един български търговец.. това сте - вижте се хубаво. Затова никой не купува от вас и ще продължава да си пазари от чужбина, пък вие ще си продъжавате да си плюете по форумите колко незаконо било това и да ги обвинявате в трафик.

Дата:   21-12-12 15:13

Laboriero, хубаво ти го е дал, но той е длъжен да ти го предостави и преди да си направил покупката, а не след това.

Публикацията е редактирана (21-12-12 15:13)

Дата:   21-12-12 15:17

Точно така и стана - даде ми го на флашка в момента на покупката, а не след това.

Дата:   21-12-12 15:21

Аха и ти имаше възможност да седнеш на спокойствие, да се запознаеш с него, да видиш дали това което купуваш има необходимите за твоята цел функции и тогава прецени дали да направиш сделката? Ако е било така - чудесно. Ама силно се съмнявам...

Дата:   21-12-12 15:54

Не беше така, но в БГ май за всяка стока е така.

Автор: Vezzz   
Дата:   21-12-12 16:43

Сега искъм да кажа.
Тези който толко ревът, че това е нередно, кажете колко платихте за soft-a с който работите и тогава се изказшайте.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: