Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
pd, за Шарп не се очудвам, от както се прецаках с 37" TV s motion blur (от сервиза ми казаха "Е ти кво очакваш от такъв ТВ")
Вече и Сони ми образуват нерви, пускат нещо хубаво и веднага го порязват.
Иначе по темата, чакам го с нетърпение този ФФ некс, дори си имам обектив за него вече. Никога не бихте се сетили кой е :) joker
Това е горе долу като да кажеш "мале колко е тегаво толкоз много пари да ми дават, чакай да си сменя работата по-малко кинти да дават, че е зор така. Чудя се по цял ден за какво да ги харча".
Нали ти е ясно че винаги могат да сложат една тръбичка отзад на обектива ако трябва да е по далеко задната леща. Ама няма как да пилнат леко огледалцето на ДиСеЛаРа да наврат лещата до края
Мисля че pd има предвид че като е много близо заданата леща до матрицата, светлината попада под много малък ъгъл към краищата на матрицата. Поради тази причина са и проблемите на Некс7 с широки стъкла.
...ех тея нексове бе... направо кривят лъчите
а па производителите колко са тъпи, не е истина ... вместо да направят едни обективи с къса отсечка, и после да сиредят "тръбички", до 6х6 могат да го докарат
Еми ако пуснат нисък клас и висок клас НЕКС ФФ...ще отрепят рибата.Като за начало ще п пуснат един преходник за "А". И ще си навадят после стъкларийка за новата дупка.
Много нови байонети станаха тва не е добре...карат ни да купуваме и да купуваме.
той 24/1.8 и сег е така - 2-3 саната отзад няма никой - дупка, кухина. Някой тука ме светна та го погледнах как е отзад Цайса. Другото е че при некс-овете с 16мп някак тоя проблем е решен. ПД като писа за разликите между 5н и 6 - това също май е разлика, при 5н имаше загуба на резолюция в краищата (А 7-цата шареней).
Единствено дето ме притеснява е, че Сони ще пуснат някакво излишно скъпо тяло, а средния клас годинка по-късно. Така направиха с некс-7 и 6. Дай първо със 7-цата на 2600 лева тялото и сега 1000 лева надолу модел дето на поне 60% от собствениците на НЕКС-7 би им свършил същата работа ама ...какво да се прави взел си го вече. Пазарни трикове.
То и Никон така направиха с Д800 и Д600. Е при тях с издънките не продадоха толкова Д800 колкото можеше ако нямаше издънки, ама се оптиаха да пробутат скъпия модел и после евтиния. Ако се замисля и 5д мк3 и 6Д...
ами с широки телеметрични поне по дпр пускаха примери че се губят детайли по ъглите. С войтландер 15мм. Стив Хъф го хвали некс-6 че е добре с широки телеметърски обективи ама не е дал примери....така му бил казал негов познат....
абе малко са пре-експонирани тия неща ама айде. Сега за vg900 гледам разни дискусии за детайла по ъглите има. Поне не ги оцветява като 7-ца ама...
старата 5-ца т.е. първата нямам никаква загуба с нея, говоря за 28-ци (което е около 35 при Некса) и 15-ка-та на ФЛ.
При нужда мога да пусна кадри, НО 28/2.8 кърти МИФКИ. Говоря за чужд.
Също така 135 Хектор и той се справя отлично с НЕКСА, всъщност много евтин вариант за 200мм а блендата е с 15 ламели кръгла, по кръгла от кръгът на Питагор
28mm обектив на Некса става 42mm. Иначе по мои наблюдения понеже имам NEX-5 не съм забелязал никакво замазване по краищата на кадрите, освен с некадърната палачинка 16mm 2.8.
Даже в момента съм му сложил едно съвсем евтино обективче-Tokina RMC 28mm 2.8 за 40лв на старо и се представя просто феноменално-много резки и ясни снимки излизат без никакво замазване в краищата и с много натурални цветове.